25 år og klar for mer

Start-weben, som du sitter og leser på, runder 25 år i år.

Annonse:

Starten for 25 år siden er godt dokumentert i artikkelen fra 10 års markeringen. To personer i sin beste alder hoppet rundt på svabergene på Langenes og bedrev kreativt tankespinn: Hva kan vi bruke internett til? 

Senere, nærmere bestemt i 2007,  ble det åpnet en ny arena med nye muligheter for publikum, spillere og media. Og det var fra Norsk Toppfotball fokusert på at klubbene skulle ha en god og innholdsrik hjemmeside. Det kravet oppfylte vi da det kom.

Under byggingen av den nye arenaen fikk vi av sportssjef Svein Mathisen tilegnet et eget kontor i fjerde etasje. En løsning som gjorde at weben kunne sitte greit like ved speakerboksen og følge alle kampene.

Nydelig løsning som holdt seg en god stund. Speaker til høyre og NRK til venstre. Takk Svein...

Fra det kontoret dekket vi fotballkamper i serie, cup og trening, men også utenomsportslig aktiviteter som konsert med Dolly Parton, Elton John og a-ha.

Etter hvert trengte klubben plassen til kontorer og vi ble forflytte evt måtte dele lokalet med andre.

Klubben så behovet for en mer operativ mediesjef og ansatte Roy Emanuelsen. Med sidejobb å skulle følge opp og serve weben. Til tider var vi 5 personer som under kamp  sørget for tekst, bilde og video til ikstart.no. Ikke alle ansatt, men plukket inn for å gjøre "dugnadsarbeid".

Vi husker da hele A-laget til Start ble satt på tribunen i Sørlandshallen for å dekke en bedriftskamp mellom Fædrelandsvennen og noen andre. Med tekst, bilder og video ble avisens spillere "utsatt" for den samme mer eller mindre riktige kritiske omtale som spillerne var vant til.

Så ble det lagt til klubb-informasjon i sosiale medier; Facebook, Instagram, Twitter og flere. Men hele tiden med tanken om at ikstart.no er klubbens egen side og skal brukes som utgangspunkt for informasjon.

Skifte i medieledelsen ga muligheten for en "gammel" spiller fra 2003, Ole Gerhard Sørensen til å komme inn. Den tidligere midtstopperen tok i bruk facebook sin mulighet til direkte visning av pressekonferanser og spillerankomster. 

Teknisk har vi byttet publiseringsløsninger opp gjennom tiden. Fra starten i ren html til Digimaker - Perform- Eunonic for de som vil vite. Som uansett hadde en litt vanskelig løsning for å kommunisere seg i mellom.
Så de sidene du leser på er "reddet" fra de tidligere løsningene og satt sammen manuelt nogenlunde slik det var.

Men tanken og teksten er bevart.

- "I 25 år har frivillige ildsjeler dokumentert klubbens historie og utvikling på IKStart.no. Siden er blitt det beste oppslagsverket for alle som har klubben nær sitt hjerte. En stor gratulasjon til alle som har vært med å bidratt gjennom et kvart århundre. Start te æ dør!"

Robin Reed
styreleder Start En Drøm AS

 

Dere er laget av gull

Tusen takk til alle dere som bidrar med blogginnlegg, skråblikk, forhåndsstoff, intervjuer, og konstant jobber for å utvikle ikstart.no.

Andreas Nielsen
Leder IK Start

IKStart-til.jpg
IK Start til æ dør, Tigerberget 2004

Legg gjerne igjen hilsen og minner i kommentarfeltet under.

Annonse fra Obos-ligaen: