- Dere er laget av gull

I år er det 25 år siden IK Start for første gang opprettet sin egen hjemmeside. Tenk det

Annonse:

Samtidig som «fotballen kom hjem» til England og David Seaman fremdeles hadde hestehale ble informasjon om Start lagt ut på nettet. Hjemme hos oss fikk vi ikke internett før i 1999, men fra den dagen ISDN-nettet ga tilgang til surfe-muligheter var start.no og senere ikstart.no hovedkilden for informasjon flere ganger om dagen. Det var alltid spennende å lete seg gjennom arkivet på hjemmesiden vår. Layout og design var «State of The Art», og man kunne bla seg gjennom de aller fleste sesonger fra 70-tallet og frem til Myggens storhetstid med få tastetrykk. Hvor mange quizzer i kompisgjengen som er basert på informasjonen på ikstart.no sin info har jeg ikke tall på, men da vi satt oss i bussen på vei til Horten, Drammen eller Bryne for å se Start spille var det alltid med en god bunke spørsmål klippet fra nettsiden vår.

-Hvor mange kamper fikk Preben Gundersen?
-Hva ble resultatet mellom Start og Bryne i 1988?
-Hvem har flest kamper for Start av Krister Isaksen og Frank Tønnesen?

Ikstart.no var kilden til informasjon, og det har den fortsatt å være for oss sørlendinger i 25 år. Jeg husker de tidligste forsøkene på interaktiv kommunikasjon, la oss nesten kalle det sosiale medier, med «gjestebøker» man kunne kommentere direkte på siden. Og kampreferatene fra slutten av 90-tallet som ofte var fargerike og spennende, med bilder og statistikk, krydret med et like fargerikt språk.

Det arbeidet som er blitt gjort på hjemmesiden vår gjennom, ja nesten en hel generasjon nå, er uvurderlig.

Og det fortsetter!

Mange har bidratt utallige timer på dugnad for å dele Start med oss på utsiden via digitale plattformer i de sørlandske hjem, og bidrar fremdeles. Før nettavisenes gullalder var hjemmesiden til Start en av få kilder til digital kampinformasjon, og fremdeles skrives det kamprapporter og legges ut bilder fra kamper og arrangementer i Starts regi.

Tusen takk til alle dere som bidrar med blogginnlegg, skråblikk, forhåndsstoff, intervjuer, og konstant jobber for å utvikle ikstart.no.

Dere er laget av gull!

Andreas Nielsen
leder IK Start

Start - Brann 3-2 474.jpg

 

Annonse fra Obos-ligaen: