Wallius spilte hele kampen da Finland tapte på overtid

Kalle Wallius (bildet) og Finland U21 avsluttet landslagssamlingen med bortekamp mot Romania i ettermiddag. (Foto: Tiina Pirilä)

Etter en overbevisende 4-1-seier mot tabelltopp Albania på fredag, var det Romania borte som sto for tur i kvalifiseringen til EM for Finland U21.

I den finske troppen er både Agon Sadiku (på lan fra Rosenborg) og høyrebacken Kalle Wallius. Sistnevnte spilte hele kampen og hadde én målgivende pasning mot Albania.

Kalle Wallius startet også denne kampen på høyrebacken, mens Agon Sadiku satt på benken fra start.

Det var en jevnspilt kamp, der ingen av lagene hadde den nødvendige presisjonen på siste tredjedel for å skape de store sjansene. Etter 45 spilte minutter var stillingen 0-0, og lagene gikk til pause.

Den andre omgangen fortsatte i samme spor som den første, og det gikk mot en målløs kamp. Med litt over ti minutter igjen å spille ble Finland redusert til 10 mann. Midtstopper Ville Koski fikk sitt andre gule kort.

Romania øynet seier og pushet på for å utnytte fordelen av å spille med én spiller mer. Finland gjorde sine grep, og med fem minutter igjen av kampen ble Agon Sadiku satt inn.

Til tross for et stort Romania-press og hele syv tilleggsminutter klarte ikke Romania å bryte gjennom det finske forsvaret i ordinær tid. Kampen så ut til å ende uten mål, helt til hjemmelaget fikk corner i det overtiden var over. På corneren steg Matei Cristian Ilie til værs og stanget inn seiersmålet for Romania. 1-0, 90+8 minutter, og en brutal slutt på kampen for Finland.