2N1A6482

Wallius-assist i seier for Finland U21

Kalle Wallius serverte det første målet i Finland U21s 4-1-seier over Albania i ettermiddagens EM-kvalifiseringskamp. (Foto: Svein Grundetjern)

Både den innleide spissen, Agon Sadiku, og Kalle Wallius ble tatt ut i den Finske U21-troppen til EM-kvalifiseringen i oktober. Finland U21 skal spille to kamper denne samlingen, og den første av dem ble spilt i dag, da Albania var motstander på hjemmebane.

Før runden hadde Albania 6 poeng på to kamper, etter 2-1-seier i Armenia og en målrik 3-2-seier hjemme mot Moldova. Finland tapte knepent 2-1 borte mot Sveits, i sin eneste kamp hittil i kvalifiseringen. Dermed sto finnene med null poeng før dagens kamp, og trengte virkelig en seier for å få en godkjent start på kvaliken.

• Sveits

Med Kalle Wallius fra start på høyrebacken, var det en gjeng med finner som gikk rett i strupen på Albania. Det tok ikke lange stunden før vår mann ble involvert.

Kalle Wallius var på farten fra sin backplass, og la et godt innlegg fra høyre i retningen av FC Famalicão-spilleren Otso Liimatta. Sistnevnte banket ballen i mål etter kun tre og et halvt minutt, og Finland var i ledelsen. Tre minutter senere doblet samme man ledelsen, denne gang etter fint spill på motsatt side.

Kalle Wallius fikk en god start på kampen da han allerede i det 4. minutt hadde målgivende pasning.

Etter kun noen minutter av andre omgang fullførte Otso Liimatta sitt hattrick og la på til 3-0 for Finland. Ti minutter før slutt reduserte Albania til 3-1, etter scoring av tidligere Haugesund-spiller Adrion Pajaziti.

Til tross for Albanias redusering ble det ikke særlig spennende om hvordan kampen skulle ende. Miska Ylitolva la på til 4-1 i det 96. minutt, i det som ble kampens siste hendelse. Agon Sadiku satt hele kampen på benken

Med dagens seier står Finland med tre poeng etter to kamper i kvalifiseringen. På tirsdag venter Romania i samlingens siste kamp.