Sesongstarten utsatt for G19-laget

Lørdag skulle G19-laget sesongåpnet med kamp mot Strømsgodset. Korona gjør at den er utsatt, men de gleder seg over å endelig kunne trene med kontakt igjen.

Annonse:

G19- laget skal etter planen spille i nasjonal serie, samtidig som at de spiller som Start 2 i 3. divisjon. I fjor ble alt dette avlyst på grunn av korona.

Første kamp i Nasjonal G18-serien var satt opp mot Strømsgodset førstkommende lørdag, men det er ikke åpnet opp for kamper ennå. Heller ikke treningskamper.

Dermed må de vente på klarsignal til å spille sine første kamper for året. 

Vi er i pulje med Mjøndalen, Strømsgodset og Sandefjord i Nasjonal G18-serien, mens oppsetter for Norsk Tipping-ligaen ikke er satt ennå.

Vi tok en prat med den ferske G19-treneren vår, Jahn Robert "Mini" Holmgren om hvordan ståa er for G19-laget nå.

Hvordan ser fremtiden med tanke på kamper og treninger?

- Det er litt uvisst enda. Nå har vi heldigvis kommet i gang med kontakttrening, det var det viktigste slik at vi slipper å spille med avstand. Det øker intensiteten på treningene og gjør alt mye mer kamplikt, også venter vi egentlig på at de (regjeringen) skal åpne opp mer. Vi skulle egentlig spilt kamp på lørdag (Strømsgodset), den og kampen som skulle vært spilt neste lørdag er utsatt. Akkurat nå er det veldig i det blå, men vi håper på gode nyheter snart.

Mini og øren
Jahn Robert Holmgren (t.v.) sammen med utviklingsleder Alexander Øren. Arkivfoto

Er dette første uka med fri trening?

- Ja vi åpna med kontakttrening i går (onsdag) også har vi hatt 14 dager med coronatrening før dette.

Hvordan har disse to dagene vært sammenlignet med coronatrening? Er det merkbart?

- Ja helt klart. For spillerne er det en lettelse å kunne trene fritt. Altså, man spiller på instinkt, og når man da plutselig ikke får lov til å nærme seg neste mann så blir det vanskelig. Så det har vært kjempepositivt og gir energi til både trenere og spillere.

Hva blir fokus på treningene fremover for å forberede gutta til seriestart?

- Det blir å jobbe med de fasene vi har sett for oss, det vi skal bli gode på. Vi må igjennom det man gjør med ballen selv, bearbeiding mot både høyt og lavt press, og hvordan vi skal forsvare oss. Det blir en gjennomgang av de spilleprinsippene som vi har satt opp og vi er egentlig godt i gang med det.

Har dere satt dere noen mål innad i laget?

- Det blir en prosess som vi tar med spillergruppa. Nå har vi ikke hatt lov til å så mange møter og sånt enda, så det er noe som er på dagsorden i løpet av vintermånedene.

Hva er det dere trenere ser for dere at målet blir?

- At spillerne blir litt bedre hver dag. Det handler om utvikling og skape en prestasjonskultur som gjør at spillerne trives, det tror jeg er veldig viktig. Og at de får den utfordringa hver dag som gjør dem litt bedre. Det er vår jobb å legge til rette for dette, også er det deres jobb å ta den utfordringen.

Hovedmålet deres er jo å hele tiden utvikle spillerne, men det er selvfølgelig gøy å vinne kamper/turneringer. Hvilke muligheter tror du at dere har i den nasjonale serien i år?

- Vi tror vi har veldig gode muligheter. Også er det som du sier, konkurranser er ekstremt viktig. Vi må lære å være vinnere og det streber vi etter på trening hver dag, med masse konkurranser i forskjellige former som gjør at vi trigger den biten. Vi har selvfølgelig et fokus på utvikling, men det går hånd i hånd. Hvis vi blir gode på det vi skal gjøre, så blir vi bedre, og blir vi bedre, så vinner vi kamper. Jeg tror at vi først skal ha fokus på å bli bedre, også kommer resultatene som en konsekvens av det.

Hvordan har starten på året vært?

- Det har jo vært en veldig positiv og fin start, men man spiller litt med håndbrekket på når det er corona. Nå har det blitt mye bedre, også venter vi på det klarsignalet. Hvordan det blir med nasjonal serie, det er vi litt usikre på enda, for det kommer jo litt an på når restriksjonene lettes på. I utgangspunktet skal vi spille kamp på onsdag om to og en halv uke. De to kampene vi skulle ha spilt, de er da utsatt.

Hvordan er treningsuka for laget?

- Det er en god blanding av skoleøkter og fotballøkter i klubb. Skoleøktene er jo delt, det er to fotballøkter og tre styrkeøkter. Begge øktene foregår her på arenaen, men selv om begge øktene egentlig er i regi av skolen så er vi involvert i øktene. Vi har et samarbeid med skolene. De trener hver morgen, også har vi ettermiddagsøkter her fire ganger i uka, pluss at vi kanskje legger til en økt i helga.

Se bilder fra dagens morgenøkt, der spillerne fikk selskap av stormen Frank.

Annonse fra Obos-ligaen: