«Mini» inn i utviklingsavdelingen

Jahn Robert «Mini» Holmgren (30) blir en del av trenerteamet i Starts utviklingsavdeling. Han kommer fra jobben som assistenttrener i Jerv.

Annonse:

- Vi er strålende fornøyd med å få «Mini» på plass. Han har fått solid erfaring allerede, selv om han er ung. Han er flink til å jobbe med unge spillere, og han er også selv opptatt av å utvikle seg selv som trener. Det er viktig for oss. Vi ønsker å utvikle gode spillere, men også å ha trenere som hele tiden bli bedre, sier Alexander Øren, utviklingsleder i Start.

Startet tidlig som trener

Holmgren, som stort sett omtales som «Mini» i fotballkretser, markerte seg tidlig som trener i toppfotballen, som assistenttrener og spillerutvikler i Amazon Grimstad. Som 23-åring, i september 2013, overtok han som hovedtrener ut sesongen for den daværende toppserieklubben i Grimstad.

Som barn spilte han i Express, men han skjønte tidlig at det var som trener han ville satse. Han flyttet til England som 18-åring, der han tok en bachelor i sport management.

Før 2015-sesongen startet han som spillerutvikler i Jerv, før han de siste fire årene har vært assistenttrener for Jervs A-lag.  Nå ser han frem til å fortsette trenerkarrieren i Start.

- Jeg gleder meg veldig. Det er spennende med det opplegget som er bygd opp i utviklingsavdelingen her nå og ikke minst de folkene som jobber i utviklingsavdelingen. Jeg har et godt forhold til flere av dem fra før. Så liker jeg veldig godt å jobbe med unge idrettsutøvere som ønsker å nå langt, og alt ligger til rette for det her, sier Holmgren.

tønnessen og mini
Mini blir ønsket velkommen av tidligere Jerv-spiller Kristoffer Tønnessen.

Han har jobbet med Starts toppspillerutvikler Andreas Jenssen i Jerv tidligere, og også samarbeidet med flere av de andre trenerne i UA på kretstreninger. Han var også en ivrig Start-supporter i barndommen, så det føles langt i fra fremmed å skulle ikle seg gult og sort treningstøy i årene fremover.

- Start var klubben min da jeg var liten, jeg hadde sesongkort på stadion. Så det føles bra å komme hit. Samtidig er det spesielt å gi meg i Jerv, jeg har et spesielt forhold til klubben og har kun positive ting å si om årene mine der. Derfor var det fantastisk å avslutte med å berge plassen med Jerv, det var utrolig viktig for klubben, sier Holmgren.

Jerv avsluttet sesongen, på Sparebanken Sør Arena, søndag og unngikk kvalik da de utliknet like før slutt mot Stjørdals Blink.

Trenerteamet komplett

Med Holmgrens ankomst er trenerteamene rundt G16- og G19-laget for 2021 komplett.

Den eneste utskiftningen er at Holmgren kommer inn som erstatter for G16-trener Håvard Lilletvedt. Lilletvedt reiser hjem til Bergen for å jobbe i Åsane. Ellers har klubben skrevet nye kontrakter med alle trenerne i utviklingsavdelingen.

I 2021 vil Adolfo Rodriguez ha ansvaret for det nye G16-laget, sammen med Gaute Schei, mens Erik Mykland, Jahn Robert Holmgren og Alf Erik Svela vil jobbe med G19-laget.

- Det er en god miks av mennesker og kompetanse. Vi har folk med solid spillerbakgrunn, lang trenerbakgrunn og med mer pedagogisk bakgrunn. Sammen skal de legge til rette for at våre unge spillere skal utvikle seg best mulig, og med denne gjengen tror jeg vi har alle mulige forutsetninger til å få til det, sier Øren.

Annonse fra Obos-ligaen: