Våre nye talenter

Ti nye talenter klare for Start

Hele 10 nye unge, lovende gutter har signert for Start i vinter, blant annet sønn av en tidligere landslagskeeper.

Annonse:

BILDETEKST (fra venstre oppe: Utvilingsleder Alexander Øren, Adrian Sunde, Jesper Gravdahl, Even Flottorp, Elias Nahiry (G-19).

Fra venstre nede: Rafa Mertens, David Lunde, Sander Richardsen, Herman S Johnsen, Christian Wahlstrøm, Fredrik Østhus. 

Etter en sesong skjer det også en del utskiftninger i vår utviklingsavdeling. Noen spillere forsvinner, fordi de ikke får ny kontrakt eller fordi de ønsker å gjøre noe annet. Samtidig flyttes det opp mange spillere fra G16- til G19-troppen. Derfor må det fylles på med nye kull i G16-troppen. Ni av de ti spillerne som har kommet inn tar plass på vårt G16 lag, mens siste og eldstemann slutter seg til G19-troppen.

- Det er en veldig spennende gjeng som har kommet, og klubben gleder seg til jobben videre. Gutta har vært her en måneds tid nå, og vi kan nå se at ting begynner å falle på plass, sier Øren.

 

Her har du våre nye Startere:

 

Elias Nahiry
Elias Nahiry

Elias Nahiry

Født: 2003.

Posisjon: Kantspiller.

Tidligere klubb: Randesund.

Øren om Nahiry: - Rask og god 1 mot 1, spennende fysikk. Primært en offensiv spiller som spille på begge kantene. Går inn i G19-troppen

Nahiry om seg selv: - Jeg er en kantspiller som er glad i og utfordre, og som bidrar med mål og assist.

 

Herman S Johnsen
Herman S Johnsen

Herman S. Johnsen

Født: 2006.

Posisjon: Keeper.

Tidligere klubb: Randesund.

Øren om Johnsen: - Reaksjonssterk og generelt sterk, han er også en veldig god skuddstopper.  Han er forøvrig sønn av tidligere Start-keeper og nåværende klubblege, Espen Johnsen.

Johnsen om seg selv: - Jeg har god rekkevidde, er flink til å ta ballene som kommer langt ute i sidene. Så er jeg godt til å være fokusert til enhver tid.

 

Rafa Mertens
Rafa Mertens

Rafa Mertens

Født: 2005.

Posisjon: Back.

Tidliger klubb: Grane, Arendal.

Øren om Mertens: - Han har høy tilstedeværelse i spillet, er en ledertype som tar ansvar. Flink til å gjøre andre rundt seg bedre. Har også et høyt bunnivå, som er veldig bra å ha.

Mertens om seg selv: - Kjapp og god høyreback, god i forsvar, god på taklinger, bra innstilling og gode innlegg.

 

Even Flottorp
Even Flottorp

Even Flottorp

Født: 2005

Posisjon: Midtstopper

Tidligere klubb: Vigør.

Øren om Flottorp: - Flink med ball i beina, god ro i spillet med et godt blikk og gode pasninger.

Flottorp om seg selv: - En moderne midtstopper som har god spilleforståelse.

 

Fredrik Østhus

Fredrik Østhus
Fredrik Østhus

Født: 2005.

Posisjon: Midtstopper.

Tidligere klubb: Våg.

Øren om Østhus: - Også god med ball i beina og ro i spillet. Fredrik har en god fysikk, han er flink til å ta ut folk i boks.

Østhus om seg selv: - Jeg er en midtstopper med god fart, smart og har en god pasningsfot. Det har vært veldig bra, jeg er veldig positiv over overgangen til Start.

 

Jesper Gravdahl
Jesper Gravdahl

Jesper Gravdahl

Født: 2006.

Posisjon: Midtstopper.

Tidligere klubb: Gimletroll.

Øren om Gravdahl: - God størrelse for alderen, flink 1v1 og tar mye plass. Også en ledertype som tar ansvar. God med ball, både pasninger og til å utfordre selv.

Gravdahl om seg selv: - Jeg er en trygg og en god midtstopper. Ganske god med ball, god pasningsfot og god til å lese spillet.

 

Sander Richardsen
Sander Richardsen

Sander Richardsen

Født: 2005.

Posisjon: Midtbane.

Tidligere klubb: Våg.

Øren om Richardsen: - Gode basisferdigheter, veldig teknisk. Veldig kvikk og kjapp i spillet. Offensiv og kreativ type.

Richardsen om seg selv: - Rask midtbanespiller som liker og holde ballen i laget og kontrollere spillet. Det har vært veldig bra å komme til Start. Treningene har vært veldig bra, det har vært et flott opplegg nå under corona.

 

David Lunde
David Lunde

David Lunde

Født: 2005.

Posisjon: Midtbanespiller.

Tidligere klubb: Randesund.

Øren om Lunde: - Ekstremt høy frekvens i beina, flink til å utfordre og skape sjanser. God med ball i beina og.

Lunde om seg selv: - Kvikk og driblesterk. Godt overblikk over spillet.

 

 

Adrian Sunde
Adrian Sunde

Adrian Sunde

Født: 2005.

Posisjon: Spiss.

Tidligere klubb: Trauma.

Øren om Sunde: - Veldig god og spennende fysikk. En god avslutter. En spiller som var med på talentleir i Porsgrunn i høst. Vært rundt landslaget, ligger litt foran for alderen sin.

Sunde om seg selv: - Jeg er en kjapp, driblesterk og en god avslutter. Det har vært veldig nytt å komme hit, det er en helt ny treningshverdag og mange nye folk å bli kjent med. Jeg føler jeg har tatt riktig valg og har etablert meg bra.

 

Christian Wahlstrøm
Christian Wahlstrøm

Christian Wahlstrøm.

Født: 2006.

Posisjon: Spiss/ving

Tidligere klubb: Donn.

Kommentar fra Øren: - Ekstrem tilstedeværelse i spillet, veldig god 1 mot 1 og flink i press-spill. Flink til å vinne ball og gjøre det surt for forsvarerne. Det skjer ofte veldig mye rundt han.

Wahlstrøm om seg selv: Aggressiv spiss som liker å være i boks og score så mye mål som mulig.

 

Sikter mot A-laget

Alexander Øren forteller at målet naturligvis er at en eller flere av de som har kommet inn blir gode nok til å spille på Starts A-lag etterhvert.

- Det er en spennende gjeng vi har fått inn. Vi har fått inn de vi ønsket oss, og så har vi jo mange spennende gutter her fra før. Som sagt har vi hentet ni nye til G-16 laget, så det er mer eller mindre et helt nytt lag. Guttene trenger tid til å bli kjent, og til å spille med hverandre, men vi har absolutt tro på denne gjengen, sier Øren, og skryter av jobben som er gjort ute i breddeklubbene.

- Det gjøres mye bra ute i klubbene på Sørlandet og nå er det opp til oss å legge best mulig til rette for at spillerne kan ta de neste og tøffeste stegene mot å bli toppspillere.

- Målet er å utvikle dem til å bli så gode at de kan spille for A-laget, og det er jeg ganske trygg på at flere kommer til å gjøre, sier Øren.

 

 

 

Annonse fra Obos-ligaen: