«Jeg er ikke fremmed for å bli i Start lenger enn ut 2023»

Luc Mares var litt syk i fridagene Sindre Tjelmeland ga Start-spillerne etter tapet for Stabæk. Men den 25 år gamle nederlenderen trente både torsdag og fredag, og er hundre prosent klar for å møte Grorud på mandag.

Luc Mares har vært en bauta i Start-forsvaret denne sesongen. Skadefri er 25-åringen bankers i Sindre Tjelmelands startellever.

Nå åpner nederlenderen for å bli i Start også etter den nåværende kontrakten går ut 31. desember 2023.

- Jeg har ingenting å klage på, både jeg og kjæresten min (Fanne – red.anm.) liker oss i Kristiansand. Vi har ikke hjemlengsel, og jeg forbedrer meg som fotballspiller og menneske her. Så, ja, jeg er ikke fremmed for å bli i Start lenger enn ut 2023, sier Luc Mares, og legger smilende til:

- Skulle jeg plutselig lengte hjem, så er det ikke lange turen til Amsterdam med fly. Vi kan også ta båt til Nederland nå, men vi har altså ingen planer om å returnere. Når været er som nå, er det perfekt her.

 - Jobber hardt hver dag

Før Grorud-kampen på mandag får Luc Mares beviset på at han var banens beste spiller i 6-0-seieren over Bryne 8. august; et maleri av kunstneren Per Ove Sødal, levert av Lund Rammeverksted.

- Alt gikk rett for meg i den kampen. Hver takling, hver duell, og hver pasning var rett. Det er godt å få til slike kamper noen ganger, sier Luc Mares når vi møter ham etter trening. Han er i strålende humør, vel vitende om at han stadig utvikler seg fotballspiller.

- Ja, jeg synes jeg har utviklet meg godt dette året jeg har vært i Start. Jeg forbedrer stadig hvordan jeg spiller. Jeg er 25 år nå, snart 26, men jeg håper at de beste årene fortsatt er foran meg. Jeg jobber hardt hver dag for å forbedre meg ytterligere, sier midtstopperen som Start hentet fra MVV Maastricht, der han var kaptein og spilte 170 kamper.

Bryne-kampen var briljant

Starts siste hjemmekamp var altså 6-0-seieren over Bryne for tre uker siden. Etter å ha slitt litt de første 20 minuttene løsnet alt for Luc Mares og Co. da Mathias Grundetjern banket inn 1-0.

- Det var en god lagprestasjon. Vi scoret seks mål, det første på et godt tidspunkt, for vi slet litt i begynnelsen. Du kunne se at målet til

Mathias ga oss selvtillit, som vi trenger som en ung gruppe. Vi hadde nye spillere på laget, Tom (Strannegård) og Zaka (Zakaria Sawo), som også ga selvtillit til laget. Vi hadde supporterne i ryggen, som vi har i hver hjemmekamp. Det var en briljant kamp, sier den høyreiste 25-åringen, og legger til:

- Når du har en ung gruppe, så vet du at det vil bli topper og bunner (highs and lows). Bunnivået vårt opplevde vi mot Stabæk sist, så vi håper å vise oss fra vår beste side igjen her på Sparebanken Sør Arena på mandag mot Grorud, og bygge videre derfra. Vi har også en ny angriper (Joacim Holtan) som nettopp er kommet inn. Det var en positiv nyhet, jeg ser fram til å se hva han kan tilføre laget.

Sandnes 20220312. Starts Luc Katja Anne Mares i aksjon under fotballkampen mellom Sandnes Ulf og Start på Østerhus arena. Foto Carina Johansen  NTB.jpg
Luc Mares i aksjon under fotballkampen mellom Sandnes Ulf og Start på Østerhus arena. Foto: Carina Johansen / NTB

Småsyk på sofaen i fridagene

Etter Stabæk-kampen i Bærum ga Sindre Tjelmeland Start-guttene sine treningsfri i tre dager. Luc Mares måtte tilbringe noe av tiden på sofaen.

- Jeg har vært litt syk denne uken, så jeg har ikke gjort så mye annet enn å hvile for å bli frisk. Men på onsdag tok jeg med meg kjæresten til sentrum, der vi hadde en fin kveld. Og det er ingen fare; jeg er klar for mandagens kamp, sier nederlenderen, som trives utmerket i leiligheten i Kanalbyen ved Odderøya.

- Har du en oppfordring til det sørlandske fotball-publikummet før mandagens kamp?

- Det er en veldig viktig kamp. Det er ni kamper igjen denne sesongen, og det er fortsatt «so close» opp til topp seks, og enda høyere (direkte opprykk). Etter tapet for Stabæk er det viktigste å få tilbake selvtilliten, sier Luc Mares, og avslutter slik:

- Vi trenger å gi noe tilbake til alle de som dro til Stabæk sist søndag, og de som har støttet oss her hjemme hele sesongen. Jeg håper at alle som kan, kommer og hjelper oss, og at vi kan gi dem en like god opplevelse som i forrige hjemmekamp.

 

FAKTA

Navn: Luc Mares

Født: 3.oktober 1996 i Maastricht, Nederland

Høyde: 187 cm

Yrke: Fotballspiller

Posisjon: Midtstopper

Tidligere klubber: Fortuna Sittard og MVV Maastricht

Annen favorittklubb: MVV Maastricht

Annonse fra Obos-ligaen: