Mares: – Jeg gleder meg til å komme til Start

Start har signert den nederlandske midtstopperen Luc Mares.

Annonse:

Den 24 år gamle Mares var kaptein for MVV Maastricht forrige sesong og har over 170 kamper i nederlandsk førstedivisjon.

Den 1,87 meter høye spilleren har spilt mesteparten av karrieren som midtstopper, men han kan også brukes som defensiv midtbanespiller.

Luc Marens lander på Kjevik kl. 17:35 i morgen, torsdag, men må i karantene før han får møte sine nye lagkamerater på Sparebanken Sør Arena.

 

Luc Mares 1.jpg
Luc Mares i aksjon for sin nederlandske klubb

– Jeg gleder meg til å få en ny start i karrieren i Norge. Det blir spennende å flytte hit og bli kjent med et nytt land og nye folk, sier Mares.

– Jeg tar med meg erfaring og lederevner fra Nederland. På tross av min unge alder, har jeg spilt mange kamper på dette nivået. Jeg er god og rolig med ballen, er sterk defensivt og har et godt overblikk. 

Luc må i karantene når han ankommer Kristiansand på torsdag ettermiddag, men håper å kunne delta på sin første trening mot slutten av neste uke.

– Jeg har ikke spilt kamper siden slutten av mai, men regner med at jeg er kampklar i løpet av et par uker.

– Jeg hadde flere forespørsler fra hollandske og andre europeiske klubber. Men etter flere gode samtaler med Sindre (Tjelmeland) og Mohamed (El Makrini), fikk jeg en god følelse for Start og ønsket å ta denne muligheten til å spille utenfor Holland.

 

Luc Mares 2.jpg
Mares er en erfaren mann med over 170 kamper på nivå 2 i Nederland

 

Hva vet Luc om Start og Kristiansand

 

– Jeg vet at Start er en stor klubb og har vunnet serien to ganger. De har en god plan for å komme tilbake til toppen i norsk fotball.

– Kristiansand virker som en fin by, og jeg har skjønt at dette er Norges riviera med et veldig godt klima.

– Det er litt trist å måtte tilbringe min hele første uke i Kristiansand i karantene med dette fine været, sier Luc Marens med et smil.

 

Start-trener, Sindre Tjelmeland, har stor tro på sin nye signering.

– Etter samtaler og referanser så forventer jeg at Luc Mares er en ledertype som er flink til å behandle ballen og som har bra allround ferdigheter.

– Jeg vet ennå ikke når vi har ham på plass, men jeg gleder meg veldig til å se ham her på Sparebanken Sør Arena, sier Start-trener Sindre Tjelmeland.

 

Annonse fra Obos-ligaen:
Publisert: 14.07.2021, oppdatert: 14.08.2021
Skrevet av: Egil Olsen / Egil Imenes