Jasper (18) er tilbake på treningsfeltet

Her er dagens gladmelding til alle Start-supportere: Jasper Silva Torkildsen (18) er tilbake i trening på Sparebanken Sør Arena. Foto: Egil Olsen

Annonse:

– Jeg kjenner på en ekstrem glede over å være tilbake. Nå skal jeg sørge for at treningen blir så bra som mulig, sier det 18 år gamle keepertalentet mellom de foreløpig ensomme hoppe-øktene på kunstgresset.

Det var på en obligatorisk hjertescreening tidlig i mars det ble oppdaget at Jasper Silva Torkildsen hadde betennelse på hjerteposen, som er en tynn hinne som omgir hjertet. Etter blodprøver fikk han beskjed fra legen om ikke å trene med puls på noen uker. Betennelsen til Jasper er betegnet som et virus.

– Det har vært noen vanskelige uker for meg - fotball og trening er jo store deler av livet mitt. Jeg føler meg mer komplett nå som jeg er tilbake igjen, sier Jasper, som var Starts førstekeeper da hjerteproblemene oppstod.

Jasper innrømmer at det han har vært gjennom har vært skummelt, og han er veldig takknemlig for å få lov til å bygge seg opp igjen.

– Jeg tror nesten jeg er for ung til å forstå hvor alvorlig dette var. Jeg har skjønt at det kunne gått veldig galt, sier U19-landslagskeeperen, og legger til:

– Det er fortsatt mye som må forberedes før jeg kan begynne å trene med laget igjen. Jeg skal ta nye blodprøver om et par uker, men dersom de er negative, så kan jeg trene for fullt. Jeg gleder meg veldig til å ta opp kampen om førstekeeper-plassen med Mark (Jensen – red.anm.).

Jasper Silva Torkildsen

  • Alder 18 år

  • Tidligere klubber: Vigør

  • Kamper for Start: 3

  • Debut: 24.07.2021 NM Express - Start 0-8

  • Er tiltenkt rollen som Starts førstekeeper denne sesongen

Annonse fra Obos-ligaen: