Jasper Silva Torkildsen holdt nullen i sin første offisielle kamp for Start. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB.

Start-målvakt tatt ut på landslaget

Den 17 år gamle målvakten Jasper Silva Torkildsen ble i dag tatt ut på Norges G18-landslag.

Annonse:

Stars målvakt Jasper Silva Torkildsen ble i dag tatt ut på Norges G18-landslag til kampene mot Polen (1. september) og Danmark (4. september)

Den høyreiste målvakten fikk sin debut for Start forrige måned og holdt nullen både mot Express og Vidar. Nå kan Jasper, som fyller 18 år i desember, få sin debut på G18-landslaget.

– Det føles utrolig bra. Det er bare å ha tunga rett i munnen når ting skjer så fort. Jeg føler jeg henger litt etter som et slips innimellom, men akkurat nå bare gleder jeg meg.

Og kanskje kan det også bli OBOS-ligadebut på 17-åringen allerede denne høsten.

– Jeg håper jo på det. Vi får bare se om jeg får overbevist på trening.

Det er ikke bare hvem som helst som er tatt ut i G18-troppen. Her finner man spillere fra blant annet Chelsea, Manchester United og Manchester City.

Som konkurrent til keeperplassen i Norges tropp finner vi Isak Solberg fra Tottenham. Men selv om det er mange gode navn og store klubber, tror ikke Jasper det er noen utfordring at han kommer fra «lille Start».

– Forrige gang så var jeg fra lille Vigør, så Start er en oppgradering fra det. Selv om de har store klubber og store navn, så er vi alle 17- og 18-åringer i slutten av dagen.

Det treningsvillige keepertalentet har ofte uttalt at han har lært mye av keeper-legenden Erik Ruthford Pedersen, som har trent han både i Vigør og i Start, og tidligere keepertrener Frode Birkeland.

Trener Sindre Tjelmeland har også ytret sin begeistring over den unge målvakten, og i den siste tiden har Jasper også vært med på flere av treningene til utespillerne. Det tror han kan gi ham enda flere fordeler i jakten på en plass i startoppstillingen til Start og G18-landslaget.

– Absolutt. Jeg ser på Sindre som en veldig styrke å ha som trener. Det å lære å ta litt mer på plass på banen selv når vi har ballen, er noe jeg kan få stort utbytte av både i Start og på landslagssamling.

Vi ønsker Jasper lykke til på landslaget og i kampen mot Fredrikstad i morgen.

Annonse fra Obos-ligaen: