Ung landslagskeeper klar for Start

Blir yngstemann i A-lagsstallen.

Annonse:

Keepertalentet Jasper Silva Torkildsen (16) er klar for Start. Den høyreiste Hellemyr-gutten kommer fra Vigør. Han dukket opp som luke nr. 11 i vår julekalender på Facebook (se den nederst i saken).

- Dette er en drøm som går i oppfyllelse og jeg gleder meg veldig til å komme i gang, sier Silva Torkildsen.

- Opplegget i Start fristet meg så mye at jeg ønsket å komme hit.

Han fyller 17 år like før jul og når laget startet opp igjen etter nyttår er han en del av Starts A-stall. 

- Dette er blant de største keepertalentene i Norge og vi er veldig fornøyde med at han kommer til Start. Vi gleder oss til å jobbe videre med ham og har stor tro på at han kan nå langt, sier Atle Roar Håland, sportslig leder i Start.

- Han har gått en god skole i Vigør og nå er han klar til å ta det neste steget. Vi gleder oss over det gode samarbeidet med Vigør. Vi har hatt dialog med dem over lengre tid og Jasper har også vært med oss på trening i flere perioder allerede, i tillegg til å ha hospitert for G16-laget vårt i nasjonal serie tidligere, sier Håland.

Jasper Silva Torkildsen 1
Erik Ruthford Pedersen og daglig leder Geir Torvund fra Vigør "overleverte" Jasper Silva Torkildsen til sportslig leder i Start, Atle Roar Håland.

Landslagskeeper

Silva Torkildsen har tatt store steg de siste årene, og det siste drøye året har også Erik Ruthford Pedersen blitt en viktig støttespiller. 

Han beskriver Silva Torkildsen som "unik".

- Han er skapt for dette og har alle forutsetningene som skal til for å nå langt. Han fremstår som nokså unik. Han er ikke fylt 17 år ennå, og han har en fysikk som er veldig godt utviklet og et godt talent i tillegg. Jeg har veldig tro på ham, sier Ruthford Pedersen, som har trent frem keepere som Espen Johnsen og Rune Nilssen og jobbet med en haug av andre keepere gjennom rollen som keepertrener i flere tiår i Start.

Se hele intervjuet med Ruthford Pedersen om Jasper her.

16-åringen har spilt for både G16- og G17-landslaget, og har vært en del av A-laget i Vigør siden han var 15 år.

- Min ambisjon er å bli en så god keeper som overhodet mulig, sier Silva Torkildsen, som ser frem til å begynne å jobbe sammen med de andre keeperne i Start og keepertrener Frode Birkeland.

Hele det første intervjuet med Jasper kan du se i dagens luke i Starts Julekalender. Der kan du også svare på hans julenøtt.

Se episoden her.


Annonse fra Obos-ligaen: