Snuoperasjon og 3-poeng hjemme mot Ranheim!

Start havnet tidlig under mot Ranheim - en kamp som inneholdt både straffespark og rødt kort - men etter en treg åpning på kampen satte de både en og to i løpet av første omgang. (Bilde: Tone Hilde S. Halvorsen)

Start tok i mot Ranheim til toppkamp i OBOS-ligaen på Sparebanken Sør Arena. En kamp som startet med at både Start og Raufoss følte på ball og på motstanderen, og der de store sjansene uteble i åpningsminuttene.

Fra nærmest ingenting gikk Ranheim opp i ledelsen etter 14 minutter. Ruben Alte dro seg fri på kanten med en tunnel på Robstad, avsluttet på keeper Mark Jensen og i mål. De påfølgende 10 minuttene ble det ikke skapt noe særlig, fra noen av lagene.

Etter 27 minutter spilte Mares til Sjøkvist på sin høyre kant, Sjøkvist slo et innlegg via et Ranheim bein som endte hos Henrik Skogvold som satt utligningen via stolpen og i mål.

Etter dette handlet det meste om Start. Start var farlig frempå i flere bølger. Etter 39 minutter ble Sanyang dyttet i ryggen og felt i 16-meteren. Dommeren, like klar som resten av stadion, dømte straffe til Start. Luc Mares ventet elegant ut keeper og sendte Start i ledelsen like før pause.

Andre omgang startet betydelig friskere enn første omgang og Start hadde både en og to sjanser til å øke ledelsen.

Allerede etter 52 minutter fikk Ranheim rødt kort. Qvigstad fikk sitt andre gule for å være alt for sent inne i nylig innbyttet Rolf Daniel Vikstøl.

Fra da hadde Ranheim stort sett nok med å forsvare seg. Ranheim prøvde på noen overganger og kontringer, men ble stoppet før de ble ordentlig farlige. Start fortsetter å male på, og Sanyang fikk etter timen var passert en stor mulighet til å øke ledelsen, men avslutningen gikk rett på keeper.

Start lå kompakte og stoppet det meste Ranheim prøvde seg på før de nådde midtbanen. Start slet likevel med å ordentlig utnytte at de var en ekstra spiller.

Start slapp seg litt ned og Ranheim meldte seg litt mer på mot slutten av omgangen. De fikk et par frispark i farlige posisjoner, der det ene suste i tverrliggeren. Det ble med det og Start så ut 2-1 ledelsen, og vant kampen fortjent.

KAMPFAKTA

• OBOS-ligaen runde #10

• Sparebanken Sør Arena

• IK Start 2-1 Ranheim IL (2-1)

• 13' 0-1 Ruben Kristensen Alte

• 27' 1-1 Henrik Skogvold

• 40' 2-1 Luc Mares (straffe)

Innbyttere:

Torkildsen, Antonsson, Vikstøl, Osestad, Nkubiri, Grønn Pedersen, Svela, Dashaev, Nilsen.

1' Kampen er i gang!

14' Ranheim scorer. Ruben Alte.0-1

27' MÅÅL! Skogvold utligner til 1-1

39' Vi får straffe!! Sanyang felles. Mares gjør seg klar.

40' JAAAA!! Luc Mares iskald fra 11-meter og 2-1

45' Pause. Vi går til pause med ledelse!

46' Andre omgang er i gang. Kom igjen gutta!

52' Bytte: Robstad må gi seg tidlig i sin kamp nr. 200. Han erstattes med Rolf Daniel Vikstøl.

53' Rødt kort til Ranheim! Lasse Qvigstad får sitt andre gule etter å sparke ned Vikstøl. Da er det 11 mot 10 på Sparebanken Sør Arena.

61' Sanyang med en stoor sjanse til å sende oss opp i 3-1, men avslutningen går rett på keeper.

72' Vi gjør vårt andre bytte. Sindre Osestad kommer inn for Emir Derviskadic.

77' Gult kort til Osestad.

84' Mathias Grundetjern erstattes av Bjarni Mark Antonsson. Deilig å ha Bjarni tilbake!

89' Gult kort til Bjarni.

90' Enda et gult kort. Fabian Ness denne gangen.

90' Skogvold får et gult kort helt på tampen av kampen.

90' Kamp slutt. Vi vinner 2-1 etter å ha snudd kampen!! Tusen takk til alle oppmøtte på stadion. Vi er Start!!