"Skal vi rykke opp, må vi bikke kampene vår vei."

Les Frank Thomassens supporterinnlegg før Start - Ranheim her. (Foto: Helge N. Olsen)

Annonse:

FORAN START - RANHEIM

Kampen mot Åsane ble nok en frustrerende kamp der vi til slutt faktisk var veldig heldige som fikk med oss 1 poeng. Hjemmelaget skapte flere store sjanser og hadde fortjent alle 3 poengene.

Etter en periode med "enkle" kamper skal vi nå spille mot lag som er forventet i opprykkstriden og den perioden starter mandag kveld mot et lag som er høyere på tabellen enn oss. Ranheim er 3 poeng foran, men med svakere målforskjell, så hvis Start vinner så vil vi klatre forbi laget til Kåre Ingebrigtsen - som forøvrig har forlenget kontrakten med Ranheim til 2028.

TABELLEN

3. Ranheim. 9...5-2-2...12-11..17 poeng

6. Start...... 9...3-5-1...22-15..14 poeng

LYSPUNKTER FRA FORRIGE KAMP 

Jeg vil denne sesongen trekke fram to positive ting fra vår forrige kamp. 

Forrige kamp var bortekampen mot Åsane som endte 2-2. (tar ikke med cupkampen mot Fløy)

- Mark Jensen: Grunnen til at vi fikk med oss poeng fra Bergen heter Mark Jensen. Han leverte en rekke meget gode redninger. Åsane hadde 16 skudd hvorav 11 var på mål. Fortsetter vår danske venn slik, vil det bli veldig vanskelig å sette han ut av laget - selv når Jasper er skadefri.

- Luc Mares: Luc har levert klart best av forsvarspillerne våre til nå i sesongen, og i denne kampen var han også veldig delaktig i det offensive. Først har han en mesterlig målgivende pasning til 1-0 scoringen til Sanyang, før han selv setter inn 2-1 på straffespark. 

Nå må han bare holde seg skadefri, for dette er en spiller vi ikke har råd til å miste.

RANHEIM FOTBALL

Ranheim ble stiftet i 1901 og slet i flere år i 2 og 3 divisjon, men i 2018 og 2019 spilte de i eliteserien og spesielt den første sesongen var laget bra og klarte en sterk 7 plass. Sesongen etter endte Ranheim sist, men kom helt til semifinalen i cupen.

Denne sesongen har laget startet bra, og er med helt i teten av OBOS-ligaen, men de gikk også på en smell da de tapte 0-4 hjemme for Skeid. Forrige kamp ble det 2-0 seier hjemme mot Sogndal. Toppscorer for Ranheim er Bendik Bye med 4 nettkjenninger.

Her er laget de startet med i forrige kamp mot Sogndal (og poengene fra Nettavisen):

 

92

Nicklas Frenderup

6

16

Lasse Qvigstad

7

4

Sondre Langås

6

2

Christian Eggen Rismark

7

15

Erik Tønne

6

8

Ruben Alte

7

6

Jakob Tromsdal

6

7

Mads Reginiussen (k)

6

11

Sivert Solli

6

20

Arne Gunnes

5

9

Bendik Bye

6

 

Ranheim har ikke spesielt skadeproblemer, men keeper Nicklas Frenderup måtte kaste inn håndkleet etter en times spill mot Sogndal, og det er uvisst om han blir klar til denne kampen eller om Magnus Lenes vil fortsetter som keeper.

RANHEIMS 5 SISTE KAMPER

6 mai: Ranheim - Åsane 3-2 (serie)

13 mai: Raufoss - Ranheim 0-0 (serie)

16 mai: Kristiansund - Ranheim 3-2 (serie)

21 mai: Ranheim - Sogndal 2-0 (serie)

24 mai: Verdal - Ranheim 1-4 (cup)

IK START

Hos Start så ser ting endelig litt lysere ut. Henrik Robstad og Sindre Osestad trente for fullt på torsdag og begge er nok aktuelle for denne kampen. Det samme er Vajebah Sakor. Zakaria Sawo, Bjarni Mark Antonsson og Jesper Gregersen har begynt å trene med laget igjen - i alle fall på deler av treningen. Bjarni Mark Antonsson vil nok få spilletid mot Ranheim, om ikke fra start. Uansett er det hyggelig at spillerne begynner å komme tilbake.

I FARESONEN 

Det begynner å bli delt ut endel kort nå, og dermed er det interessant å se hvem hos Start og hvem hos vår neste motstander som er i faresonen for å måtte sone karantene i neste runde. Da spiller Start borte mot Sogndal.

START: Vito Wormgoor har 3 gule kort og må sone neste gang han får gult kort, men er vel uansett uaktuell med skade her.

SOGNDAL: Isaac Twum har fått 3 gule kort og får ikke spille mot gamleklubben om han får gult kort i Sogndals bortekamp mot Kongsvinger.

NOEN TANKER TIL SLUTT

Start har variert veldig til nå i sesongen, men mye av dette kan nok skyldes de enorme skadeproblemene klubben har hatt, Nå begynner flere av de skadde spillerne å komme tilbake og det vil gi Sindre flere valgmuligheter. Det vil heve nivået på trening og forhåpentligvis i kamp.

Etter at vi har avgitt poeng i våre to siste kamper er det nå viktig at vi begynner å ta noen 3-poengere, spesielt i de neste 7 kampene der opprykkskandidatene står i kø. Her er lagene vi skal spille mot i våre 7 neste kamper: Ranheim hjemme, Sogndal borte, FFK borte, Jerv hjemme, KIL borte, Mjøndalen borte og Kristiansund borte.

Klarer vi å ta 14-15 poeng i denne perioden så vil ting se mye lysere ut.

Ellers så kunne vi lese i fvn i dag at Start er den klubben i de to øverste divisjonene som gir flest sjanser til unge spillere. Det er veldig gledelig og selv om dette også er framtvunget pga skader, så kan vi klart se en ny trend etter at Magni tok over. La oss håpe disse unge virkelig blomstrer for det er ingenting bedre enn å ha egne talenter som vi kan selge med stor fortjeneste hvis de slår til.

Jeg håper mange tar turen til Sparebanken Sør Arena og hjelper Start-gutta til 3 utrolig viktige poeng mot Kåre Ingebrigtsens menn. Det er lett å "gi opp" etter våre to forrige hjemmekamper, men alle lag ville slitt med slike skadeproblemer som Start har hatt.

Nå begynner heldigvis flere av de skadde spillerne å komme tilbake og da må vi kunne forvente forbedring på banen.

Skal Start rykke opp, så må vi klare å bikke kampene vår vei. Dersom vi fortsetter å spille uavgjort, vil det fort bli et stort forsprang til lagene i toppen. La oss håpe det blir 3 poeng mot Ranheim og at det blir starten på en rekke med gode resultater for Start.

Lykke til alle Start-venner!

Annonse fra Obos-ligaen: