Grundetjern-dobbel snudde til seier

Mathias Grundetjern scoret to mål og ble den store helten da vi snudde 0-1 til 2-1. (Foto: Helge N. Olsen)

IK Start tok imot Kongsvinger på Sparebanken Sør Arena, søndag klokken 15:00, i OBOS-ligaens runde #26.

Kampens første sjanse kom til Start. Mathias Grundetjern spilte opp Fabian Ness på venstre side, men skuddet gikk utenfor mål. I de første 15 minuttene hadde Start mest ball, men Kongsvinger gjorde det vanskelig med å ligge dypt i banen. Bortelaget fikk en corner i det klokken rundet 20 minutter og Kongsvinger-spiller, Elias Myrild, fikk satt ballen i mål etter mye klabb og babb i feltet til Start.

Resten av 1. omgang var det lite sjanser for begge lag. Vi hadde mest ball etter scoringen til Kongsvinger, men gjestene fra Innlandet lå lavt og nektet oss mulighetene til utligning.

Fra start på 2. omgang gikk Start rett i angrep. Sander Sjøkvist slo et innlegg som nesten nådde hodet til Agon Sadiku, men var akkurat for høy for finnen til å sette i mål. Etter 57 minutter slo Ness ett fint innlegg mot Jesper Gregersen, men unggutten fikk ikke nok kraft i headingen og forsøket endte i armene på keeper.

Utligningen for Start kom i det 59. minutt med et lekkert innlegg fra Fabian, som Mathias Grundetjern fikk satt i mål! Men gutten fra Flekkerøy var ikke ferdig der. 3 minutter senere satt han sitt andre for dagen med assist fra Tom Strannegård og kampen var snudd.

Mathias Grundetjern jubler etter å ha satt inn 1-1-målet. (Foto: Helge N. Olsen)

I det 73. minutt kom Jon-Helge Tveita på for Jesper Gregersen. Dette ble hans første A-lags kamp på Sparebanken Sør Arena på over et år etter skaden han fikk mot Fredrikstad i fjor sommer. Sander Sjøkvist hadde en kjempemulighet til å score Starts tredje etter 83 minutter, men Kongsvinger-keeperen klarte akkurat å dytte skuddet over tverrligger.

Jon-Helge Tveita får en klem av Sindre Tjelmeland etter kampslutt. (Foto: Helge N. Olsen)

Kongsvinger presset på i sluttminuttene og Jasper Silva Torkildsen vartet opp med en stor redning i sluttminuttene. Vi holdt ledelsen helt inn og vi vinner kampen mot Kongsvinger!

Deilig å juble foran Londsia igjen! (Foto: Helge N. Olsen)

#8 Mathias Grundetjern

Innbyttere: Jensen, Sjøkvist, Vikstøl, Dashaev, Nilsen, Ringsbu, Strannegård, Tveita, Sadiku.

Utilgjengelige spillere: Duffield, Derviskadic, Schulze, Sanyang, Lahne.

1’ Vi er i gang på Sparebanken Sør Arena.

7’ Kampens første sjanse går til oss. Mathias Grundetjern spiller opp Fabian Ness på venste flanke, men skuddet går utenfor mål.

15’ Vi har mest ball første 15 minuttene, men Konsvinger står dypt og gjør det vanskelig for oss.

22’ Kongsvinger tar ledelsen etter en corner. Målscorer: Elias Myrlid og 0-1.

45’ Det legges til 2 minutter.

46’ Kampen blåses igang igjen på Sparebanken Sør Arena. Vi foretar to bytter i pausen: Agon Sadiku kommer inn for Sindre Osestad. Sander Sjøkvist kommer inn for Kalle Wallius.

48’ Gult kort til Mathias Grundetjern og til Konsvinger spiller Ludvig Langerekken.

59’ Der kommer utligningen! Mathias Grundetjern setter ballen i nettet til 1-1! Kom igjen gutter!

60’ Tom Strannegård erstatter Salim Nkubiri.

63’ MATHIAS GRUNDETJERN! Vi tar ledelsen 2-1! Mathias setter sitt andre for dagen etter målgivende fra Tom Strannegård.

66’ Gult kort til Konsvinger spiller Vegard Moberg.

69’ Konsvinger med trippelbytte. Eric Taylor, Jan Andersen og Joacim Holtan erstatter Ludvig Langrekken, Jesper Grundt og Elias Myrlid.

70’ Gult kort til Jesper Gregersen.

73’ Jon-Helge Tveita entrer matta på Sparebanken Sør Arena for første gang på over ett år. Velkommen tilbake Jon-Helge! Ut går Jesper Gregersen.

83’ Sander Sjøkvist er nære på å øke ledelsen. Sjøkvist mottar ball på kant og trekker inn i banen, skuddet er godt og tvinger Kongsvinger keeper til en god redning.

90’ Spillerbytte Konsvinger Martin Hellan går ut for Mikael Haga.

90’ Det legges til 6 minutter.

90’ Jasper Torkildsen med en viktig redning etter skudd fra Vegard Moberg!

90+’ Rolf Vikstøl kommer inn for Fabian Ness.

90+’ SLUTT! Det blir seier på Sparebanken Sør Arena! Guttene kriger seg til tre poeng!