Kampdag: Klart for storkamp hjemme mot KIL

Les Frank Thomassens supporterinnlegg før KIL-kampen her. (Foto: Helge N. Olsen)

Annonse:

Etter tapet i Sandnes ser det veldig vanskelig ut å klare 2. plassen som gir direkte opprykk. Dermed er nok en 3. plass og kortest mulig vei gjennom en kvalik det beste vi kan håpe på, selv om det selvsagt fremdeles er en liten mulighet til å ta igjen KFUM.

Kampen mot Kongsvinger er derfor en klassisk 6-poengskamp der vi kan vinke farvel til Kongsvinger og en 3.plass om det skulle bli tap. Blir det derimot Start-seier, er avstanden opp til Kongsvinger på 3. plass kun 1 poeng.

K P
12 Sogndal 0 0
13 Stabæk 0 0
14 Start 0 0
15 Vålerenga 0 0

Lyspunkter fra forrige kamp

Forrige kamp var bortekampen mot Sandnes Ulf som endte med 0-1-tap.

- Jasper Silva Torkildsen: Det er ikke lett å plukke ut lyspunkter etter en slik kamp, og det sier det meste om Starts prestasjon når keeperen blir kåret til lagets beste spiller. Ny solid kamp av Starts unggutt, og forhindrer et større tap med noen fine redninger.

HNO_5585.jpg
Jasper Silva Torkildsen er i god form mellom stengene. (Foto: Helge N. Olsen)

- Jon-Helge Tveita: Denne karen har hatt enorme skadeproblemer og det er utrolig moro at han nå er skadefri og klar for å kjempe om en plass på laget igjen. Fikk noen minutter på slutten i Sandnes, men vil nok få mer spilletid i de kommende kampene vil jeg tro.

Kongsvinger IL

Kongsvinger har hatt en veldig rar sesong. De har kjempet i toppen det meste av sesongen, men har slitt veldig de siste ukene. I midten av august ledet Kongsvinger serien - 2 poeng foran FFK. På lagets 7 siste kamper har de kun tatt 6 poeng og det ryktes om ganske stor misnøye med trener Vegard Hansen. De fikk også en veldig tung dag på jobben sist da de tapte 1-3 hjemme mot Bryne og fikk 2 mann utvist. Det er ingen tvil om at det er et lag som sliter som kommer til Kristiansand søndag ettermiddag.

Kongsvinger prøver forresten å sette opp en supporterbuss til Sørlandet, men sliter med å få folk til å melde seg på, som er et tegn på at ikke alt er fryd og gammen i de dype skoger.

NTB_N-Yx1XTBwT4.jpg
Kongsvingers Adem Güven har scoret 7 mål i år. (Foto: Geir Olsen / NTB)

Toppscorer for Kongsvinger er Joacim Holtan med 10 scoringer mens nestemann er Adem Güven med 7 fulltreffere. Jesper Andreas Grundt og Mats Haakenstad har flest målgivende (4).

Her er laget de startet med i forrige seriekamp hjemme mot Bryne (og poengene fra Nettavisen):

#SpillerBørs
1August Strömberg2
16Martin Hellan5
5Fredrik Holmé5
10Lars Krogh Gerson3
12Mats Haakenstad4
8Vegard Leikvoll Moberg4
6Harald Holter (k)5
20Jesper Grundt5
9Adem Güven4
26Elias Myrlid4
23Martin Vinjor6


Kongsvinger fikk to røde kort sist, og dermed må keeper August Strömberg og forsvarspiller Lars Krogh Gerson sone mot Start.

KILs siste fem

  • 27.08 | Kongsvinger - KFUM | 1-1

  • 02.09 | Hødd - Kongsvinger | 2-1

  • 17.09 | Kongsvinger - Kristiansund | 1-1

  • 23.09 | Skeid - Kongsvinger | 1-2

  • 01.10 | Kongsvinger - Bryne | 1-3

IK Start

Hos Start så soner Alagie Sanyang også denne kampen for sitt røde kort mot Moss. I tillegg soner både Emir Derviskadic og Bjarni Mark Antonsson for 4 gule kort. Mer gledelig er det at Schulze og Lahne er tilbake i trening og kan bli aktuelle etter landslagspausen.

I FARESONEN

Det er interessant å se hvem hos oss og hvem hos vår neste motstander som er i faresonen for å måtte sone karantene i neste runde, når spiller vi borte mot Mjøndalen. Disse må unngå gult kort om de skal få med seg den kampen:

IK Start: Vito Wormgoor (7 gule), Henrik Robstad (3 gule), Jasper Silva Torkildsen (3 gule), Mathias Grundetjern (3 gule).

Mjøndalen: Ole Amund Sveen (5 gule), Quint Jansen (3 gule), Sondre Skogen (3 gule), Sondre Milian Granaas (3 gule), Meinhard Olsen (3 gule), Martin Ovenstad (3 gule)

NOEN TANKER TIL SLUTT

Etter kun 1 poeng mot Moss og Sandnes Ulf, er vi i ferd med å bli koblet av direkte opprykkskampen. Nå er sjansen veldig liten for at vi kan ta den viktige 2. plassen og dermed får vi håpe på at vi i det minste kommer oss opp på 3.plass. Da blir det kun en hjemmekamp mot et annet OBOS-lag, før det blir dobbelkamp mot lag nr 14 i eliteserien.

U Start-Moss (0-0) 24.09.2023 15:00 Sparebanken Sør Arena
T Sandnes Ulf-Start (1-0) 30.09.2023 15:00 Øster Hus Arena
S Start-Kongsvinger (2-1) 08.10.2023 15:00 Sparebanken Sør Arena
OBOS-ligaen
TV 2 Play
T Mjøndalen-Start (2-0) 21.10.2023 15:00 Consto Arena
S Start-Bryne (2-0) 29.10.2023 15:00 Sparebanken Sør Arena

Kongsvinger er i svak form og har to spillere ute med karantene, og selv om vi har 3 mann ute, så er dette en kamp som skal vinnes. Jeg forventer at vi hever oss mange hakk og at vi får se en vilje og intensitet som vi sist så i kampen mot Jerv.

Selv om det ser utrolig vanskelig ut å klare 2. plassen så er det fremdeles teoretisk mulig, for i denne ligaen kommer det stadig overraskende resultater. Får vi 3 poeng mot KIL, så har vi kontakt - og så får vi håpe at KFUM roter det til i noen av sine neste kamper og at det kan bli en ren opprykksduell når KFUM kommer til Kristiansand i siste serierunde.

Men skal det skje, så er ingenting annet enn 3 poeng godt nok mot Kongsvinger.

Ta turen og hjelp laget til 3 poeng. Får vi se det vi så mot FFK for noen uker siden, så kan dette bli en artig ettermiddag for alle oss som heier på Start.

GOD KAMP - OG HEIA START!

Annonse fra Obos-ligaen: