Høstferien avsluttes med storkamp

På søndag skal det spilles toppkamp på Sparebanken Sør Arena når 3. plass Kongsvinger kommer på besøk i OBOS-ligaens runde #26 klokken 15:00. (Foto: Svein Grundetjern)

Annonse:

Kampen mellom 3.- og 4. plass står for tur på Sparebanken Sør Arena søndag ettermiddag. Med to tabellnaboer som skal krige om tre viktige poeng i serieinnspurten, ligger det an til at høstferien avsluttes med en god og spennende fotballkamp i Kristiansand.

K P
3 Kongsvinger 25 43
4 Start 25 39
5 Kristiansund 25 38
6 Sogndal 25 38

Begge lagene er inne i en periode hvor de nok ikke har tatt like mange poeng som ønsket. Kongsvinger sitter med kun en seier siden midten av august, mens vi skal gjøre alt vi kan for å komme tilbake på vinnersporet etter to kamper uten seier. Dermed er det klart for et oppgjør mellom to lag på seiersjakt.

Første sesong i KIL for erfaren trener

For tiden er det Vegard Hansen som sitter i førerhuset for Kongsvinger. Hansen har en lang karriere bak seg som både spiller og trener. Mest kjent er nok drammenseren for sin tid som hovedtrener i Mjøndalen IF.

Med nesten 17 år i Mjøndalen, ble han en av de lengstsittende fotballtrenerne i toppfotballen. Samarbeidet ble avsluttet i august 2022 og Hansen tok deretter over som hovedtrener i Kongsvinger etter 2022-sesongen.

Etter en nokså tung start på sesongen med tre tap på de første fire, fikk Hansen skikk på sakene i KIL. Fra mai-måned frem til sommerpausen i juli tok KIL 28 av 33 tilgjengelige poeng.

NTB_f7-K02sevk0.jpg
Kongsvingers trener Vegard Hansen. (Foto: Geir Olsen / NTB)

Etter sommerpausen ble det mer variasjon i resultatene for de røde og hvite, og de har kun sanket inn 12 av 30 mulige poeng etter sommeren. Til tross for formduppen har de allikevel klart å holde seg på 3. plass, og er fortsatt med i kampen om direkte opprykk.

Tveita tilbake på Sparebanken Sør Arena?

For første gang på over et år er Jon-Helge Tveita aktuell for laguttak til hjemmekamp på Sparebanken Sør Arena. Rogalendingen har jobbet knallhardt det siste året for å komme tilbake på banen, og fikk i forrige kamp mot Sandnes Ulf sitt første innhopp på A-laget siden skaden. Tveita ble byttet inn i sluttminuttene.

Med nok en treningsuke lagt bak seg, kan Tveita være aktuell for minutter mot Kongsvinger på søndag. Får han det, blir det et gledelig gjensyn med Tveita på Sparebanken Sør Arena, noe vi ser veldig frem til!

U Start-Moss (0-0) 24.09.2023 15:00 Sparebanken Sør Arena
T Sandnes Ulf-Start (1-0) 30.09.2023 15:00 Øster Hus Arena
S Start-Kongsvinger (2-1) 08.10.2023 15:00 Sparebanken Sør Arena
OBOS-ligaen
TV 2 Play
T Mjøndalen-Start (2-0) 21.10.2023 15:00 Consto Arena
S Start-Bryne (2-0) 29.10.2023 15:00 Sparebanken Sør Arena

Siste kamp før landslagspause

Helgens runde i OBOS-ligaen er den siste runden før landslagspause. For oss er Jesper Gregersen for første gang tatt ut på et aldersbestemt landslag, da han sammen med Jasper Torkildsen ble tatt ut på Norges U20-landslag. Norge U20 skal møte Tsjekkia 12. oktober og Romania 16. oktober.

Også våre to finner, Kalle Wallius og Agon Sadiku, skal på landslagsoppdrag. Begge er tatt ut i troppen til det finske U21-landslaget som skal møte Albania 13. oktober og Romania 17. oktober.

Skader og suspensjoner

Til søndagens kamp er det fem spillere som er utilgjengelige. Eirik Schulze og Jack Lahne er begge to ute med skade, mens Alagie Sanyang soner sin siste kamp av karantenen han fikk etter Moss-kampen.

Bjarni Mark Duffield og Emir Derviskadic fikk begge sine fjerde gule kort i forrige kamp mot Sandnes Ulf og må dermed stå over helgens oppgjør. 

Vi har fire spillere som vil måtte stå over neste seriekamp ved gult kort mot Kongsvinger. Vito Wormgoor (7), Henrik Robstad (3), Jasper Silva Torkildsen (3) og Mathias Grundetjern (3) er alle ett gult kort unna å måtte sone karantene.

A_TES0151.jpg
Både Emir Derviskadic (t.v.) og Bjarni Mark Duffield må sone karantene på søndag. (Foto: Tor Erik Schrøder)

Midtstopper Lars Christian Krogh Gerson og keeper August Strömberg er utilgjengelige for Kongsvinger da begge fikk rødt kort i KILs 1-3 tap mot Bryne forrige helg. 

ROSA SLØYFE-KAMP

Kampen mot Kongsvinger på søndag blir årets “Rosa sløyfe kamp”. Bli med å støtte brystkreftforskningen og andre brystkreftprosjekter med å kjøpe årets Rosa sløyfe!

Annonse fra Obos-ligaen:
Publisert: 06.10.2023
Skrevet av: Marcus Petterson & Vetle Stousland