Uavgjort i årets første hjemmekamp

Bjarni Mark Antonssons mål var ikke nok til å ta tre poeng på Sparebanken Sør Arena mandag. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Start spilte 1-1 mot Mjøndalen etter at publikum skapte flott stemning på Sparebanken Sør Arena. Slik var kampen:

Start gikk rett i strupen på Mjøndalen og skapte en fin sjanse ved Kristoffer Valsvik etter bare et par minutter. Samme mann smalt ballen i tverrligger få minutter senere etter at Mjøndalen hadde kommet litt mer inn kampen.

Starts største sjanse i første del av førsteomgangen fikk vi ved Oskar Fallenius. Mathias Grundetjern vartet opp med en fin hælflikk til Sjøkvist som slo et fint innlegg, men Fallenius skjøt hull i lufta inne i 16-meteren.

Hjemmelaget skapte mye sjanser det første kvarteret, og unge Emir Derviskadic var også fremme og testet skuddfoten, men avslutning gikk utenfor målet til Mjøndalens målvakt Thomas Kinn.

Mjøndalen skapte ikke all verdens i førsteomgang, men etter 19 minutter smalt det plutselig fra bortelaget. Sivert Øverby slo et hjørnespark som gikk direkte i mål via stanga og sjokkerte Start-laget – og dermed stod det 0-1 på Sparebanken Sør Arena.

Start fortsatte å skape farligheter foran Mjøndalen-målet, men slet med å få ballen i mål, mens Mjøndalen brukte lang tid på enhver situasjon.

Men til slutt fikk Start lønn for strevet. Etter en drøy halvtime steg Bjarni Mark Antonsson høyest på et hjørnespark fra Kristoffer Tønnessen, og dermed var lagene like langt.

Og kaptein Tønnessen var svært aktiv i den første omgangen. Backen kom til innlegg etter innlegg, og var etter snaue 40 minutter også fremme med et skudd etter et fint raid, men ballen gikk godt utenfor målet.

Start fikk også en siste sjanse før pause, etter et frispark på overtid, men Robstad ble avblåst for offside og lagene gikk dermed til pause på stillingen 1-1.

Andreomgangen startet litt rotete, og Start klarte ikke å opprettholde presset fra førsteomgangen. Begge lag skapte farligheter, men det var lengre mellom sjansene.

Starts første store sjanse i andreomgang kom etter drøye 70 minutter da Valsvik spilte igjennom Grundetjern, men avslutningen gikk like utenfor mål.

Det var også det siste den tidligere Fløy-spilleren gjorde på matta mot Mjøndalen, og han ble byttet ut til fordel for Alagie Sanyang.

Like etter vartet Start opp med et flott spill. Emir Derviskadic fant Sjøkvist ute på høyrekanten. Sjøkvist la ballen inn langs bakken og Fallenius fikk avsluttet, men Mjøndalen-målvakten fikk kontroll på ballen.

Start forsøkte å få kampen inn i sitt spor igjen, men omgangen ble stadig avbrutt av Mjøndalen-spillere som lå nede for telling.

Mot slutten satte Start inn en skikkelig sluttspurt, og «Heia Start» runget fra tribunene, men dessverre klarte ikke laget å sette det avgjørende målet.

Dermed endte årets første hjemmekamp med 1-1 og poengdeling, men jeg tror de fleste på tribunen satt igjen med en følelse av at Start fortjente seieren.

Vi ønsker alle Start-fans en god påske, så sees vi i Fredrikstad neste mandag.