5-1-seier og tabelltopp

Slik var kampen mellom Åsane og Start. Foto: Ann-Kristin Røsbø, Hordlandsfotball

Start reiste til Bergen for å møte Åsane i årets første runde av OBOS-ligaen. I startoppstillingen fant vi både den tidligere Åsane-målvakten Mark Jensen, Bjarne Mark Antonsson inntok en uvant midstopperrolle, mens både Mathias Grundetjern og Oskar Fallenius var funnet verdig en plass i angrep for de gule og svarte.

Svært gledelig var det også at Sander Sjøkvist var tilbake en skade som holdt ham borte fra flere treningskamper og cupkampen mot Sandnes Ulf tidligere i vinter.

Bortelaget dominerte i starten av kampen, og etter bare snaue to minutter fant en offensiv Kristoffer Tønnessen lagkamerat Jonatan Braut Brunes i 16-meteren, og den innleide LSK-spissen chippet inn 1-0 til Start. En knallstart på OBOS-ligaen 2022.

Etter målet la Start seg lengre ned på banen og lot Åsane komme litt mer med i kampen.

Etter 23 minutter gikk Start opp i 2-0 da Braut Brunes igjen var på rett sted til rett tid. Denne gangen var det Tønnessen som fikk avsluttet et hjørnespark med hodet, men Åsane-målvakten fikk avklart. På returen var både Bjarni Antonsson og Braut Brunes påpasselig fremme, og det var Bryne-gutten som til slutt fikk kranglet ballen i mål.

Kun minutter senere kunne Braut Brunes ha kommet alene med Åsane-målvakten, men en litt dårlig førstetouch ødela muligheten for tomålsscoreren.

Start var inne i en veldig god periode og skapte nok en sjanse i et tidsrom på bare fem minutter, da Robstad vant ballen like utenfor 16-meteren til Åsane og fant debutant Oskar Fallenius, men svensken fikk ikke avsluttet inne i boksen.

Det nærmeste Åsane var i førsteomgangen var da de etter en snau halvtime fikk et mål korrekt annullert for offside.

Dermed ebbet førsteomgangen ut i en fortjent 2-0-ledelse til Start i Åsane, selv om hjemmelaget til tider hadde mye ballbesittelse.

I andreomgangen gikk Åsane ut i 100 og fikk 1-2-reduseringen etter bare to minutter på et kraftig hodestøt av Erling Flotve Myklebust – dermed var det kamp igjen.

Fem minutter ut i andreomgangen kunne Braut Brunes satt inn sitt tredje mål for dagen, da han kom alene med Åsane-målvakten, men lobben ble satt like utenfor mål.

Kristoffer Tønnessen var også svært nære ved å øke ledelsen etter at han var nære på å nå ballen etter at en Åsane-forsvarer brystet ballen tilbake til målvakten, men ballen rullet ut til utspill fra mål.

Like før timen spilt fikk Start endelig hull på byllen igjen, og selvsagt var det Jonatan Braut Brunes.

Debutanten Fallenius fant spissen med en flott stikkpasning, og Braut Brunes chippet inn sitt tredje mål for dagen – 1-3.

Og nå fikk Start blod på tann. Bare drøye minuttet etter var svenske Fallenuis var på farten igjen, men denne gangen avsluttet han selv og banket ballen i stanga og inn – 4-1 til Start!

Etter målet hadde Start rimelig god kontroll på kampen, og et lavtliggende Åsane klarte aldri å skape de store farlighetene foran Mark Jensen i Start-buret.

Sekunder før full tid satte Fallenius inn sitt andre og Starts femte mål for kampen.

Angrepet startet med at Emir Derviskadic snurret rundt med en Åsane-spiller og fant Kristoffer Valsvik på midtbanen. Vikjen trengte to sjanser for å finne innbytter Alagie Sanyang, som igjen førte ballen videre til innleide Fallenius som sikkert og elegant banket inn 5-1 til Start.

Dermed ble det kalassifre og tabelltopp etter første serierunden i OBOS-ligaen.

Trener Sindre Tjelmeland var en fornøyd mann etter seieren.

– Jeg synes det er en bunnsolid prestasjon. Vi kjenner Åsane godt fra før og var tydelige på at enten går vi høyt eller så legger vi oss lavt og nekter de rom og kjører overganger. Vi ville også spille vårt eget spill når vi hadde ball, og totalt sett er jeg veldig fornøy med prestasjonen, sa trener Sindre Tjelmeland etter kampen.

Tremålsscorer Jonatan Braut Brunes var enda mer raus med superlativene.

– Det er en av de beste dagene i livet mitt. Det var kjekt. Jeg elsker laget, jeg elsker trenerne, jeg elsker å spille utpå her, alt er fantastisk.

Åsane – IK Start 1-5 (0-2)