Tre poeng, tre strake hjemmeseire og tre debutanter i 3-1-seieren over Ranheim

Sammendrag av søndagens 3-1-seier over Ranheim på Sparebanken Sør Arena. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Start møtte søndag ettermiddag Ranheim på Sparebanken Sør Arena. Ranheim lå poenget foran Start på tabellen, og begge lag måtte ha seier for å holde liv i håpet om kvalifiseringsplass.

Ranheim åpnet kampen best, og Amund Wichne i Start-buret måtte finne frem en flott redning allerede etter to minutter. Bortelaget var aggressive fra start av, og kom seg i flere gode posisjoner, selv om Wichne ikke ble nevneverdig satt på prøve resten av omgangen.

Start på sin side var ikke like målfarlige som i de forrige kampene, men skapte noen farligheter blant annet fra de to aktive kantspillerne Eman Markovic og Sander Sjøkvist.

Men det var den målfarlige midtbanespilleren Eirik Schulze som skulle sette førsteomgangens eneste mål like før pause.

Eman Markovic hentet ballen helt nede ved cornerflagget og satte fart inn mot 16-meteren. Han overlot ballen til Kristoffer Tønnessen, som dro seg forbi Ranheim-forsvaret og helt ned til dødlinjen, før han la ballen femogførr til Eirik Schulze, som iskaldt satte inn 1-0 til hjemmelaget.

Det ble også pauseresultatet.

Et annet høydepunkt i førsteomgangen, var da Henrik Robstad plutselig befant seg alene med to angrepsspillere, og på iskaldt vis tverrvendte og sendte de to angrepsspillerne langt opp i pølseboden, mens han selv satte fart oppover banen.

Andreomgangen fikk en knallstart, da Eman Markovic økte til 2-0 etter bare halvannet minutt, men Ranheim reduserte til 2-1 bare minutter senere på et nydelig brassespark.

Dermed var det ny spenning i kampen.

Etter reduseringen tok Ranheim over mye av spillet, og et nervøst hjemmepublikum forventet det verste. Men så vartet Kristoffer Valsvik opp med en flott målgivende pasning til «superspissen» Peter Reinhardsen, som igjen tegnet seg på scoringslisten fra sin midtstopperposisjon. Alene med Ranheim-målvakten var han iskald og 3-1 til Start.

Mot slutten av kampen gjorde Start flere bytter, der både Emir Dervisjradic, Sander Svela og Henrik Gjesdal fikk sin A-lagsdebut.

Snaue ti minutter før slutt kunne Martin Ramsland punktert kampen, men spissen klarte ikke å overliste Magnus Lenes i Ranheim-målet i en-mot-en-situasjonen.

Flere mål ble det ikke, og Start tok sin tredje strake seier på Sparebanken Sør Arena.