Tre poeng og smultring - slik var kampen

Amund Wichne holdt nullen, og et flott bortepublikum støttet laget til seier på KFUM arena. Foto: skjermdump Discovery+

Start tok mandag kveld turen til Ekebergsletta for å møte KFUM Oslo og Jørgen Isnes på det nye kunstgresset på KFUM Arena.

Et nydelig solskinn møtte lagene på en flott sommerkveld i hovedstaden.

Start gikk for en pangåpning på kampen og fikk sin første sjanse etter bare minuttet spilt, da Peter Reinhardsen smalt til på et langskudd, men KFUM-målvakt Knut Skjærstein fikk slått ballen til et hjørnespark.

Start fortsatte presset og etter fem minutter satt den i mål for de gule og svarte. Eman Markovic kom fremover på venstrekanten og la et flott innlegg inn i feltet. Der ventet Eirik Schulze som fikk hodet på ballen og dermed stod det 1-0 til Start.

Etter målet jevnet kampen seg ut litt og KFUM kom seg opp i flere farlige posisjoner uten å skape all verdens sjanser.

Start-målvakt Amund Wichne stod for en rekke redninger i 2-0-seieren. foto: skjermdump Discovery+

Drøye 20 minutter ut i kampen fikk hjemmelaget en skuddmulighet fra utenfor 16-meteren, men målvakt Amund Wichne gikk ut i full strekk og holdt ballen ute. Koffa spilte Start ganske lave på dette tidspunktet i kampen og kom til flere halvsjanser.

Start-laget fikk en del hjørnespark mot seg, men treningen forrige uke hadde tydeligvis gitt avkastning, for bortelaget hadde som regel god kontroll på dødballene som kom imot.

Start fikk et par store sjanser etter en drøy halvtime, da først Belli fikk til en god avslutning etter en kontring, mens Markovic bare var cm unna å få tak i returen. På det påfølgende hjørnesparket ble Reinhardsen stående alene på lengste stolpe og avsluttet fra bare fem meter, men utrolig nok ble det bare et nytt hjørnespark ut av det.

Lagene gikk til pause på stillingen 1-0 til Start.

Begge lagene kom ut til andreomgang uten endringer, og kampen fortsatte litt i samme spor som slutten av førsteomgangen. KFUM hadde mye ball, mens Start lå dypt og forsvaret seg.

Henrik Robstad og Kristoffer Tønnessen hadde grei kontroll i forsvaret, resten tok Amund Wichne seg av. Foto: skjermdump Discovery+

Slik forløp kampen seg de første nesten 20 minuttene, men så plutselig så åpnet det seg en mulighet for Start. En KFUM-forsvarer kolliderte med målvakten og Martin Ramsland fikk med seg ballen inn i feltet. Der fant han Matias Belli Moldskred inne foran et åpent KFUM-mål, og Start kunne juble for 2-0.

Etter 68 minutter fikk Amund Wichne gult kort for drøying av tid.

Utover i andreomgang kom også Adeleke Akinyemi og Mikael Ugland inn for Start, mens Sebastian Buch Jensen og Eirik Wichne gikk ut.

Start fortsatte å forsvare seg bra, på tross av et godt KFUM-press mot slutten av kampen. Forsvaret blokkerte bort de fleste sjansene til hjemmelaget, mens en våken Amund Wichne tok de avslutningene som kom på mål.

Flere mål ble det ikke i kampen, og Start tok tre veldig viktige poeng i Oslo.

En fornøyd Start-benk etter seieren. Foto: skjermdump Discovery+