Tjelmeland: - Jeg håper folk har lyst å komme for å støtte oss mot Raufoss på lørdag

Start-trener Sindre Tjelmeland var godt fornøyd med seier og flott støtte fra et entusiastisk bortepublikum. Nå håper han det fylles opp mot Raufoss på Sparebanken Sør Arena. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Annonse:

Tjelmeland var en fornøyd mann etter borteseieren mot KFUM, og nå håper han at lagets trofaste supportere også kommer og støtter laget mot Raufoss førstkommende lørdag.

Start var solide defensivt og slapp hjemmelaget til få sjanser i en vanskelig bortekamp.

- Vi legger en plan for å møte Kåffa borte, som er en tøff bortekamp i OBOS-ligaen, og utfører egentlig den planen bra, sier Sindre til ikstart.no

- Vi har hatt stort fokus på å bygge treningskultur, og bygge en kultur i laget der alle står opp for hverandre, og der man legger ned det som kreves i hver eneste økt og hver eneste kamp for å ta poeng. Så vi har begynt der, og vi har fått en voldsom god respons.

 

Laget har tidligere slitt på dødball, men mot Kåffa ble det aldri farlig fra hjemmelaget på hjørnespark.

- Vi hadde bra kontroll på dødball, og egentlig frem til de siste fem minuttene, der de skaper en to-tre sjanser, så er det vi som har stort sett alt av sjanser.

 

Skapte bra med sjanser

 

Laget skapte godt med sjanser på kunstgresset på Ekebergsletta, noe som gledet Start-treneren.

- I førsteomgang har vi en sjanse ved Belli, en stor sjanse med Peter, vi har et par med Eman og Eirik har vel en i tillegg til scoringen, så da skaper vi bra med sjanser og vinner totalt sett fortjent.

- Det var vel bare de siste fem der de skapte et trykk på oss. Utenom det ryddet forsvaret veldig bra unna.

Fremover på banen var Matias Belli Moldskred en viktig brikke, mens bak ordnet forsvaret opp med en frisk Amund Wichne i spissen. Men Sindre vil trekke frem hele laget og støtteapparatet i den viktige seieren.

- Det mest positivet blir jo laget – alt fra teamet som har forberedt seg veldig godt til matchen til laget som står sammen. Det blir på en måte en kollektiv seier for alle de som er rundt og de som spiller kampen, og innbytterne backer opp hele veien, så en veldig fellesskapsfølelse og et stort steg på riktig vei til å bygge opp den kulturen.

- Belli bidrar veldig solid i dag. En disiplinert match, og han får seg en scoring der, så det er kjekt å ha han tilbake.

Igjen kunne vi se mange gule og svarte supportere på tribunen, og nå håper vi at våre trofaste også stiller mannsterke mot Raufoss førstkommende lørdag.

- Vi hadde vanvittig bra støtte fra bortesupporterne i dag, så jeg er veldig takknemlig for det og jeg håper folk har lyst å komme å støtte oss på lørdag! 

Annonse fra Obos-ligaen: