Tap i generalprøven

Det ble en knalltøff gjennomkjøring i generalprøven borte mot Sarpsborg 08. Sarpingene sendte oss hjem med et 0-4- tap i bagasjen. Arkivfoto

Start spilte sin andre og siste treningskamp etter koronapausen mot Sarpsborg 08, en kamp som viste at det er rom for forbedringer før seriestart. Start reiste til Sarpsborg uten en god del spillere som måtte stå over grunner skader, i tillegg til at smittevernsrestriksjoner gjorde at det ikke var mulig å ta med mer enn 18 spillere.

Blytung førsteomgang

Det første kvarteret fikk vi se et Start-lag som tydelig prøvde å ta initiativ og føre kampen med ballen i laget og fine kombinasjoner, med variabelt hell. Etter 18 minutter kom Sarpsborg rundt på sin høyreside og fikk spilt fri Ofkir som satt ballen enkelt i mål på kampens første sjanse.

Drøye 7 minutter senere var sarpingene på farten igjen, denne gangen på motsatt kant. De spilte seg fint inn i vår 16-meter og fikk rullet ballen ut til Saletros som kontrollert bredsidet ballen i mål bak en sjanseløs Deumeland i Start-buret. Like etter måtte Eirik Wichne gå av banen med noe som kunne se ut som en liten skade, inn kom Sander Sjøkvist.

Like før sidebytte straffet Sarpsborg oss knallhardt på en kontring etter en corner. Skålevik vant en corner etter utrettelig jobbing, men corneren ble det lite ut av og Sarpsborg dundret i angrep. De fikk spilt seg til en posisjon der Halvorsen hadde en enkel jobb med å konvertere målsjansen til mål. Dermed gikk lagene til pause på stillingen 3-0.

Debutant fikk endelig prøve seg

I den andre omgangen stilte Start med en litt annet mannskap. Bringaker og Daland erstattet Skaanes og Jørgensen. 20 minutter inn i omgangen kom Ugland og Schulze inn for Markovic og Hadzic. Dette var Eirik Schulze sine første minutter som Start-spiller etter overgangen fra Sogndal. Dagens andre debutant var Steffen Lie Skålevik som har returnert til Sørlandet og er signert på lån ut sesongen – fra nettopp Sarpsborg 08.

Schulze rakk ikke å gjøre mye før Sarpsborg smalt inn 4-0 etter en corner. Deumeland reddet først godt, men på returen var Næss og fikk hamret ballen i mål.

Etter dette hevet vi oss litt, og fikk til mer av det som ble prøvd på. Schulze la inn en god innsats på midtbanen, og unggutten Ugland prøvde seg på to spektakulære frispark som begge ble stoppet av Sarpsborgs målvakt. Helt på tampen fant Robstad, som spilte det siste kvarteret for Tønnessen, Mathias Bringaker med et innlegg, men Bringaker fikk ikke presset heading under tverrliggeren. Med det endte kampen 4-0 til vertene.

- Dette Eliteserien dreier seg om

Etter kampen hadde hovedtrener Joey Hardarson fokus på å bedre duellspillet og vinne flere andreballer.

- Det ble en realitetssjekk og påminnelse om hva Eliteserien dreier seg om. Vi begynner bra, men blir tatt på duellspillet i resten av kampen. Vi må ta den fighten gjennom hele kampen og vinne de 1-mot-1 duellene, så det var for så vidt greit at det skjer i dag så kan vi rette opp det til seriestart, sa Hardarson etter kampen.

- Vi må frem med kassa, stå opp og være klare for neste kamp. Vi velger selv hva gjør med kampen, vi kan legge oss ned eller vi kan stå opp og reise oss til Godset-kampen, legger han til.

Til tross for det dårlige resultatet var Joey fornøyd med å endelig få se Eirik Schulze på banen. Mandalitten har vært i Start siden januar uten å få prøvd seg i kamp ennå på grunn av en lyskeskade

- Det var på tide, han har vært her siden januar og ikke spilt kamper, så det var gøy å se Schulze. Han har vært ute lenge, men det kommer naturlig for ham og han kommer fint inn i det. Jeg synes han leverte en god halvtime etter at han kom inn, sier Joey.

Start sparker i gang sin Eliteserie-sesong hjemme mot Strømsgodset onsdag 17. juni klokken 18:00. Kampen går sannsynligvis uten publikum, men blir vist på Eurosport Norge.