Inngår samarbeid med Blå Kors

Start og Blå Kors skal jobbe sammen for inkludering og forebygging av mobbing blant barn og unge i Kristiansand.

Annonse:

- Vi er veldig glade for å ha fått til et samarbeid med Blå Kors. Vi fikk tidlig en god dialog og vi skjønte at her kan få til noe bra sammen, sier Christopher MacConnacher, daglig leder i Start.

- Blå kors en stor og viktig aktør i Kristiansand. De gjør utrolig mye bra på mange områder og vi ser frem til å utvikle samarbeidet i årene fremover.

Nylig ble samarbeidsavtalen mellom Start og Blå Kors signert, men planene om et samarbeid stammer fra i vinter.

- Initiativet fra Start ble veldig godt mottatt av Blå Kors, det å drive forebyggende arbeid rettet mot barn og unge er helt i vår gate, sier Sven Fredrik Stray.

- Vi håper dette er starten på et godt samarbeid. Blå Kors har blitt en stor og viktig samfunnsaktør, og vi ønsker å nå ut til barn og unge. Der kan Start hjelpe oss, sier Anette Garlie.

Chat om mobbing

Stray og Garlie jobber begge i SnakkOmMobbing.no som ligger under Blå Kors. Det er en gratis og 100 prosent anonym chattetjeneste der barn og unge kan ta kontakt og chatte med fagfolk.

Start og SnakkOmMobbing.no har planlagt en rekke skolebesøk der spillere fra Start, sammen med fagfolk fra SnakkOmMobbing.no skal besøke skoler og snakke om mobbing og inkludering.

- Vi skulle egentlig gjennomført det første skolebesøket i mars, men det ble utsatt da koronapandemien kom. Nå satser vi på å komme i gang til høsten. Vi gleder oss til å komme ut og treffe barn i byen, og vi har flere spillere også så frem til å være med på dette, sier MacConnacher.

- Vi ønsker å bruke spillerne på en positiv måte i samfunnet.

 

Stor utfordring

samarbeid blåkors 2
Fra venstre: Anette Gausdal, Christopher MacConnacher og Sven Fredrik Stray.

Stray og Garlie forteller at mobbing dessverre er en stor utfordring i samfunnet. Chattetjenesten SnakkOmMobbing.no har eksistert i fem år, og pågangen er stor.

Undersøkelser viser at rundt 40.000 - 60.000 barn og unge blir mobbet jevnlig på skolen, med alvorlige konsekvenser. Kun halvparten melder ifra eller får hjelp.

- Det er trolig bare toppen av isfjellet. Vi får tusenvis av henvendelser på Snakkommobbing.no, men vi må hele tiden jobbe for å gjøre tilbudet kjent, sier Stray.

- Start med sin merkevare og med spillere som er gode forbilder for barn og unge gjør at vi forhåpentligvis kan nå ut til flere.

 

Styrker lokalt engasjement

Christopher MacConnacher forteller at samarbeidet med Blå Kors blir et fint supplement til de andre gode samarbeidsprosjektene klubben er involvert i gjennom Start Life Support og Fotballstiftelsen.

- Klubben har i en årrekke drevet med samfunnsnyttige prosjekter. Start Life Support har og er en svært viktig pilar av klubbens samfunnsansvar. I tillegg har vi et fantastisk gatelag hvor det gjøres aktiviteter hver uke. Gjennom Kirkens Bymisjon gjør vi forskjellige aktiviteter lokalt. Det at vi nå går inn i et offisielt samarbeid med Blå Kors SnakkOmMobbing.no er en viktig del av vår satsning på å ta større del og gi økt verdi til vårt lokalsamfunn, sier MacConnacher.

 

 

Annonse fra Obos-ligaen: