Strømsgodset - Start 1-1

Vi tar med oss ett poeng hjem fra Drammen etter en kamp der vi lenge så ut til å ta alle tre poengene. Foto: NTB scanpix

Den 21. serierunden ble spilt i Drammen. Start og Strømsgodset har spilt uavgjort i sine fem siste oppgjør, men det var faktisk 29 år siden sist Start slo Godset på bortebane i seriesammenheng.

Før oppgjøret stod Strømsgodset med fem strake uavgjortkamper i Eliteserien, mens Start vant sin siste kamp med 5-1 hjemme mot FK Haugesund.

Til kampen var Eirik Wichne tilbake fra suspensjon, mens Jonas Deumeland ikke ble kampklar. Dermed vokter bror Amund Wichne målet.

Start gjorde faktisk ingen endringer på laget etter storseieren sist.

Før kampen lå Start på kvalikplass med 18 poeng, mens Godset var nummer 10 med 23 poeng. Lagene møttes i serieåpningen, og den gang ble det 2-2.

Lagoppstillinger

Starts lag (1-4-3-3:

Amund Wichne - Kristoffer Tønnessen, Jesper Daland (Jørgensen fra 76), Vegard Bergan, Henrik Robstad - Mohamed El Makrini, Espen Børufsen (Segberg  fra 76), Eirik Schulze (Bringaker fra 76)  - Christian Bolanos (Markovic fra 67), Kevin Kabran, Martin Ramsland.

Innbyttere: Fredrik Repstad Hansen, Eirik Wichne, Joackim Jørgensen, Mikael Ugland, Erlend Segberg, Eman Markovic, Steffen Lie Skålevik, Mathias Bringaker, Kasper Skaanes

Strømsgodsets lag (1-4-3-3):

Viljar Myhra. - Lars Vilsvik, Niklas Gunnarsson, Duplexe Tchamba, Nico Mickelson - Johan Hove, Ipalibo Jack, Mikkel Maigaard, Kristoffer Tokstad, Lars-Jørgen Salvesen, Moses Mawa (Stenseth fra 85)

Innbyttere:  Morten Sætra, Marcus Mølvadgaard, Tobias Gulliksen, Fabian Holst-Larsen, Aleksander Stenseth, Simen Hammershaug, Sebastian Pop, Sondre Fosnæss Hanssen, Andreas Nyhagen

Kampreferat under faktaboksen.

Strømsgodset - Start 1-1 (0-1)

• 21. serierunde Eliteserien

• Marienlyst stadion

• Dommer: Espen Eskås

• Mål: 0-1 Bolanos (str. 38 min), 1-1 Mawa (77)

• Gule kort: Jack 2, Gunnarson, Mickelson (Strømsgodset), El Makrini (Start)

• Rødt kort: Jack (68)

3 min: Eventyrlige sjanser til å gjøre 1-0! Flott innlegg fra Kabran ender hos Schulze men keeper redder fra kloss hold, før han redder returen fra Ramsland også. Nesten utrolig at ikke vi tar ledelsen der.

8 min: Bergan kommer til en heading etter at midtstopperkollega Daland header en corner tilbake i feltet. Får ikke noe voldsom kraft på den og det blir keepermat.

13 min: God start på kampen her. Bra trykk i duellespillet. Har spilt oss til et par ok innleggsmuligheter i tillegg til den store dobbeltsjansen i starten av kampen.

15 min: Godset spiller seg til innlegg, men Tønnessen får headet unna før Salvesen. Får også frispark ettersom Salvesen braker inn i ryggen hans.

18 min: Hove fyrer av fra 20 meter, men skuddet går en drøy meter utenfor.

20 min: Strømsgodset har tatt over initiativet her nå etter at vi var friskest de første minuttene.

25 min: Ramsland med en viktig inngripen når han får klarert ballen rett før Mawa får avsluttet etter en corner.

28 min: Godt angrep fra hjemmelaget men vi får klarert og det ender med en kontring der Kabran avanserer over halve banen og skaffer corner.

29 min: Stor mulighet! Bergan kommer til en god heading etter en corner, men uheldigvis treffer en ganske rett på Myhra, og han får slått ballen ut.

31 min: Ny ok sjanse. Robstad vinner ballen og sender Kabran fri ned mot linja. Han slår lavt inn foran mål, men Godset får klarert. Gode minutter fra vår side nå.

34 min: Salvesen kommer til heading på en corner, men han klarer ikke styre den mot mål. Der fikk han komme litt for lett til.

36 min: God kontring men Børufsen klarer ikke spille ballen til Ramsland når de kommer nesten alene med en Godset-forsvarer. Det ender med corner.

38 min: MÅÅÅÅÅL! 0-1. For første gang i år scorer vi på straffe! Bola er iskald fra 11 meter og scorer på Marienlyst akkurat som han gjorde i debuten sin for Start for 11 år siden!

42 min: STOR sjanse etter en fiffig innøvd frisparkvariant der Bola serverer El Makrini på straffefeltet. Mo får bra treff, men skuddet går i forsvarsmuren. Det gjør også forsøk nummer to. På den påfølgende corneren stiger Bergan til værs, men headingen går over.

45 min: Salvesen kommer til en god heading men ballen stryker på utsiden av stolpen.

strømsgodset start 2020 foto ntb scanpix 4
Strømsgodsets keeper Viljar Myhra strekker seg etter straffesparket til Christian Bolaños men han rekker ikke ned i hjørnet. Foto: Fredrik Hagen / NTB

Pause: Vi går i garderoben med 1-0-ledelse etter at Bola satte inn et straffespark. Hjemmelaget hadde tidvis ballen mye, men det er vi som har skapt de fleste og beste sjansene, og dermed må vi kunne si at vi leder fortjent. Spesielt på dødballer var vi farlige flere ganger.

2. omgang: Ingen bytter på noen  av lagene her.

46 min: Mawa nære å komme til en farlig avslutning tidlig, men blokkeres av Tønnessen.

50 min: Litt kaotisk start på omgangen. Godset trykker på, men vi har rensket unna til nå.

52 min: Salvesen drar seg fra på bakre stolpe og fyrer av på halv volley, men Wichne gjør en strålene beinparade. Hjemmelaget trykker på for utlikning nå, men vi holder unna.

55 min: Vi har slitt veldig med å holde på ballen i starten av denne omgangen, og dermed blir vi spilt lavt i banen. Godset fått en rekke cornere og innleggsmuligheter.

60 min: Daland blir liggende nede i feltet etter å ha klarert en ball til corner. Må ut av banen for å få behandling og vi spiller med 10 mann for øyeblikket.

62 min: Ramsland plukker opp ballen og prøver å curle den i lengste hjørne fra 20 meter. Myhra går ut i full strekk og gjør en god redning.

64 min: Salvesen fyrer av tidlig på et frispark, men Wichne er våken og redder.

67 min: Rødt kort til Jack. Får sitt andre gule etter en takling på El Makrini i det vi får en mulighet til å kontre.

71 min: Markovic vinner ballen og slår en fin stikker til Ramsland, men Gunnarson får satt inn en takling.

76 min: Trippelbytte. Daland og Børufsen som sliter med skader går ut. Det samme gjør Schulze. Inn kommer Jørgensen, Segberg og Bringaker.

77 min: 1-1. Så kommer utlikningen. Mawa får tak i ballen inne i boksen banker den opp i nettaket.

82 min: Tønnessen, nå på venstreback, drar seg innover og slår et innlegg med høyre. Godset klarerer rett opp, men det blir frispark når Bringaker presser på får å få tak i andreballen.

86 min: Hove fyrer av fra skrått hold og Wichne må slå til corner. Den ender med et merkelig skudd fra Salvesen som går 20 meter opp i luften og ned mot mål, slik at Wichne må slå til corner igjen.

90+1 min: Mange innleggsmuligheter fra gode posisjoner nå, men vi treffer førsteforsvarer gang på gang.

90+4 min: Godset får en kontring på slutten og Salvesen er nære på å styre et innlegg mot mål. Det var det siste som skjedde i kampen.

Slutt: Det ender 1-1. Ikke ufortjent etter at hjemmelaget var best i andre omgang.  Vi gjorde for mange feil med ballen i andre omgang og ble dermed presset langt tilbake på banen. Litt skuffende at vi ikke klarer å vinne når vi får avslutte kampen med en spiller mer.