Start – Strømsgodset 2-2

Serieåpningen mot Strømsgodset endte med 2-2 etter en veldig underholdende kamp foran de 200 tilskuerne. FOTO: NTB scanpix

I årets første Eliteserie-kamp tok Start imot Strømsgodset på Sparebanken Sør Arena. Forrige gang Start spilte mot Drammenslaget endte det 1-1 på Marienlyst Stadion etter scoring fra Kevin Kabran og Jakob Glesnes.

Som følge av Covid-19 restriksjoner var det kun tillatt med 200 tilskuere på Eliteserie-kamper. Start hadde fordelt plassene henholdsvis: 90 plasser til sesongkortholdere, 90 plasser til samarbeidspartnere, 5 plasser til klubbens æresmedlemmer og til slutt 15 plasser var reservert til billettene som er donert til ansatte ved sykehuset i løpet av koronatiden

Til årets første serierunde var det seks Start-spillere som ikke var kampklare. Martin Ramsland og Henrik Gjesdal er ute i lengre tid, mens Andri Tryggvason, Isaac Twum, Adeleke Akinyemi og Espen Børufsen er i trening, men altså ikke klare til kampen mot Strømsgodset.

Starts lag:

Amund Wichne – Eirik Wichne, Jesper Daland, Vegard Amundsen Bergan, Kristoffer Tønnessen (Henrik Ropstad fra 66) – Afeez Aremu, Erlend Segberg (Eirik Schulze fra 56), Mathias Bringaker, Eman Markovic (Joackim Jørgensen fra 83), Kevin Kabran - Steffen Lie Skålevik (Kasper Skaanes fra 83)

Innbyttere: Jonas Deumeland, Joackim Jørgensen, Henrik Robstad, Sander Hansen Sjøkvist, Eirik Schulze, Mikael Ugland, Kasper Skaanes.

Strømsgodsets lag:

Viljar Røsholt Myhra – Lars Vilsvik, Niklas Gunnarsson, Ari Leifsson, Jonathan Parr – Herman Stengel (Marcus Mølvadgaard fra 85), Mikkel Maigaard, Ipalibo Jack (Johan Hove fra 67), Kristoffer Tokstad, Janis Ikaunieks (Moses Mawa fra 62) – Lars-Jørgen Salvesen

Innbyttere: Morten Sætra, Nicholas Mickelson, Sondre Fosnæss Hanssen, Johan Hove, Kreshnik Krasniqi, Moses Mawa, Marcus Mølvadgaard

FAKTA: START – Strømsgodset (2-2)

Pause: 0-1

Sparebanken Sør Arena

Tilskuertall: 200

Eliteserien, runde 1

Dommer: Svein Oddvar Moen

Mål: 0-1 Lars-Jørgen Salvesen (45), 1-1 Mathias Bringaker (64), 2-1 Eman Markovic (72), 2-2 Herman Stengel (82)

Gult kort: Jonathan Parr

1 min: Kampen er i gang foran 200 tilskuere.

5 min: Bringaker kommer seg imellom Godset-forsvaret og får skutt. Skuddet blir blokkert til corner.

8 min: Stor sjanse for Start igjen. Marcovic blir spilt fri av E. Wichne, men keeper redder.

9 min: Godset skyter like utenfor 16-meteren, men A. Wichne hindrer scoring.

11 min: Wichne med innlegg til Skålevik som header. Baller går over mål.

17 min: Markovic skyter, men skuddet blir blokkert og går til corner.

20 min: Markovic med ny sjanse. Han fyrer av, men ballen går over mål.

24 min: Kabran skyter etter innlegg fra Markovic, men denne ballen går også over mål.

26 min: Godset kommer seg inn i femmeteren, men det blir en enkel ball å plukke for A. Wichne.

40 min: Godset kommer til sjanse, men ballen går utenfor mål.

41 min: Markovic får ballen fra Daland. Han skyter, men skuddet blir blokkert og resulterer i en corner.

42 min: Gult kort til Jonathan Parr.

44 min: Godset stormer frem og fyrer av. Ballen treffer stolpen.

45 min: 0-1 Salvesen header inn kampens første mål. Mot spillets gang så tar bortelaget ledelsen.

Pause: Etter at Start var det klart dominerende laget den første drøye halvtimen var det altså tidligere Start-spiller Salvesen som ga bortelaget ledelsen. At ikke Start har scoret et mål eller to i denne omgangen er nesten utrolig.

54 min: Muntlig advarsel til Markovic etter en situasjon.

56 min: Kampens første bytte. Segberg går ut, inn kommer Schulze som debuterer.

62 min: Strømsgodset gjør et bytte: Mawa byttes inn for Ikaunieks

62 min: Bringaker kliner til ballen som har retning mot mål, men den blir blokkert.

64 min: 1-1! Bringaker scorer Starts første mål for sesongen etter fint innlegg av debutant Schulze.

66 min: Tønnessen går ut, mens Robstad kommer inn.

67 min: Ipalibo Jack går ut for Strømsgodset, Johan Hove kommer inn.

68 min: Markovic skyter, men keeper kaster seg etter ballen og den går til corner.

72 min:  2-1. Markovic får ballen fra Kabran, vender opp og skrur ballen. vakkert i lengste hjørne! Start har snudd kampen.

82 min: 2-2 Stengel utligner for Drammenslaget etter mye surr i Start-forsvaret.

83 min: Jørgensen byttes inn for Markovic og Skaanes inn for Skålevik.

85: Strømsgodset kjører bytte. Ut går målscorer Stengel, inn kommer Mølvadgaard.

90+4: Kampen ender 2-2.

Slik som de siste fire kampene mellom Drammenslaget og Start, ender kampen uavgjort. Det er Salvesen som scorer kampens første mål rett før pause, Bringaker utligner for Start etter innlegg fra Schulze i det 64. minutt. Knappe 12 minutter senere scorer Markovic. Stengel scorer kampens siste mål og det ender 2-2 på Sparebanken Sør Arena.

Start-gutta er nok skuffet over å kun ha fått med seg ett poeng fra denne kampen, men samtidig var det mye postivit å ta med seg videre i sesongen.

Daland, Schulze, Bergan og Amund Wichne fikk sine debuter for Start.