Strømsgodset - Start 1-1

(Foto: NTB Scanpix)

Start reiste til Drammen og Strømsgodset i jakt etter sin første borteseier i Eliteserien for sesongen. Marienlyst Stadion har ikke vært et sted Start har hatt for vane å få med seg tre poeng, men minnet om da Start sikret opprykk til Eliteserien i 1999, etter at Terje Leonardsen scoret vinnermålet og Espen Johnsen stod sin livs kamp, lever ennå.

Laget

Før kampen var det knyttet spenning til om noen av nykommerne som ankom på overgangsvinduets siste dag ville få sin debut.

Adeleke Akinyemi ble klar til kampen, og trener Kjetil Rekdal har valgt å gi nigerianeren sjansen fra start.

Ibrahim Arafat Mensah er ikke spilleklar ennå. Espen Børufsen og Andreas Hollingen er skadet.

Her er laget som starter kampen (3-4-3):

Jonas Deumeland (Opdal fa 90) - Simon Larsen, Damion Lowe, Henrik Robstad, Eirik Wichne, Elliot Käck - Afeez Aremu , Erlend Segberg (K), Herolind Shala (Sigurdarson fra 72) - Kevin Kabran, Adeleke Akinyemi (Skaanes fra 83).

Innbyttere: Håkon Opdal, Aron Sigurdarson, Kasper Skaanes, Espen Hammer Berger, Adnan Hadzic, Tobias Christensen, Niklas Sandberg.

Strømsgodsets lag (1-4-3-3)

Espen Bugge Pettersen - Lars Vilsvik, Jakob Glesnes (k), Lars Sætra, Jonathan Parr - Tokmac Nguen, Henning Hauger, Herman Stengel - Kristoffer Tokstad (Pellegrino fra 70), Marcus Pedersen (Abdellaoue fra 67 min), Eirik Ulland Andersen (Duman fra 90)

Innbyttere: Pål Vestly Heigre, Kim Andre Madsen, Christopher Lindquist, Johan Hove, Hasan H. Duman, Amahl Pellegrino, Mustafa Abdellaoue.

• Pause: 0-1

• Marienlyst Stadion, 19. serierunde

• Dommer: Kristoffer Hagenes

• Gult kort: Strømsgodset: Kristoffer Tokstad (12) Start: Afeez Aremu (31), Jonas Deumeland (41)

• Mål: 0-1 Kevin Kabran (31), 1-1 Glesnes (79)

• Tilskuere: 5922

1 min: Vi er farlige frempå umiddelbart. Lowe går høyest på et frispark, men styrer ballen utenfor.

2 min: Så er Godset farlige like etter. Vinner ballen høyt i banen, kommer seg ned på venstresiden og slår hardt inn. Ingen når frem på innlegget.5 min: Aremu plukker opp en ball i returrom og drar til på halv volley fra 25 meter. Ballen stryker like utenfor venstre kryss. Godt forsøk!

9 min: Fint angrep av Start. Kombinerer fint på venstresiden, før Kabran slår inn på bakre stolpe. Der kommer Wichne i 100, men han når akkurat ikke frem med pannebrasken.

13 min: Strømsgodset kontrer etter at vi har et farlig frispark. Ender med et innlegg til en umarkert Pedersen, men toppscoreren i ligaen header utenfor.

Etter en positiv start på kampen fra Start har Strømsgodset tatt mer over nå. Start ligger dypt og kompakt, og hindrer foreløpig hjemmelaget å skape de store sjansene.

29 min: Segberg vinner ballen og Aremu har muligheten til å stikke Akinyemi helt alene gjennom. Dessverre er pasningen litt for hard, og den går ut over sidelinjen.

31 min: 0-1. Lowe løfter igjennom til Akinyemi. Spissen drar fint av en Godset-stopper før han avslutter med venstre. Keeper redder, men på returen kommer Shala og serverer Kabran på åpent mål. Svensken scorer sikkert!

Afeez Aremu pådro seg gult kort i situasjonen, og må dermed stå over neste kamp.

39 min: Akinyemi blir fint spilt frem av Käck. Kan utfordre en mot en, men blir taklet idet han skal gå forbi Godsets sistemann. Akinyemi har vært en konstant trussel i bakrom i denne omgangen.

44 min: Godset er farlig frempå. Et presist frispark fra høyre heades over fra kloss hold.

Pause. Vi leder 1-0 etter scoringen fra Kabran. En disiplinert og solid omgang fra Start-gutta, som har hindret hjemmelaget i å skape det store trykket mot Deumelands mål.

52 min: Stor sjanse til hjemmelaget. Et presist frispark fra Ulland Andersen stusses videre og går i tverrliggeren.

60 min: Godset har tatt initiativet nå. Kommer til mange innlegg, men de fleste har gått bak mål så langt.

61 min: Bra skudd av Ulland Andersen mot lengste kryss, men Deumeland slår ballen ut til corner. Den klareres ut.

67 min: Kabran får en god skuddmulighet fra 17 meter, men treffer ikke ordentlig med venstrebeinet og ballen går et godt stykke over. Start bedre med nå.

73 min: Stor mulighet for Start. Segberg bryter fint og sender Sigurdarson gjennom. Han har med seg Akinyemi i feltet men velger gå på skudd. Det blokkeres til corner.

74 min: Fin midtstopperkombinasjon der! Lowe slår pent inn til Robstad, som prøver seg på en liggende volley, men ballen går over mål.

79 min: 1-1. Akkurat da det så ut som Godset ikke skulle klare å bryte gjennom Start-muren, så dunker Glesnes ballen i krysset fra 25 meter.

83 min: Akinyemi går av etter å ha jobbet knallhardt hele kampen. Absolutt en positiv debut for nigerianeren. Inn kommer Skaanes.

87 minutter: Jonas Deumeland går i bakken etter å ha plukket et innlegg. Blir liggende nede i lang tid.

Slutt: Det ender 1-1 etter en dramatisk og spesiell avslutning på kampen. Deumeland blir liggende nede i lang tid og måtte fraktes ut med båre, til applaus fra hele stadion.

Start spilte en meget bra første omgang og ledet fortjent. I andre omgang trykket Strømsgodset tidvis Start langt tilbake, og fikk etterhvert en utlikning. Alt i alt er nok uavgjort et bra resultat, selv om Start-gutta var skuffet etter kampen.

Nå venter Odd på Sparebanken Sør Arena i neste kamp, mandag 27. august.