Hurtig angriper klar for Start

Han vokste opp i samme klubb som Ernest Asante. Nå skal Ibrahim Arafat Mensah også spille for Start.

Annonse:

Start har idag signert en avtale med den ghanesiske angriperen Ibrahim Arafat Mensah. 23-åringen kommer fra slovensk fotball og klubben Aluminji.

Han landet på Kjevik i ettermiddag og gjennomførte en medisinsk sjekk på Sparebanken Sør Arena før han signerte avtalen.

Arafat Mensah er en allsidig angriper, som kan spille både som spiss, kantspiller og som offensiv midtbanespiller.

-Jeg er veldig glad for å komme hit til Start, sier Ibrahim.

Han beskriver seg som en spiller med god fart og ferdigheter, og nå gleder han seg til å vise seg frem for publikum på Sparebanken Sør Arena.

- Jeg er veldig glad for at Start har sett mine kvaliteter, og at de bestemte seg for å hente meg hit, sier han.

23-åringen scoret 12 ligamål for Aluminij i 2017-2018-sesongen, og bidro sterkt til at klubben unngikk nedrykk. Da han var juniorspiller spilte han for portugisiske Paços de Ferreira, før turen gikk tilbake til Ghana og Rapid Acadamy. De siste tre sesongene har han spilt i Slovensk fotball.

ibrahim arafat mensah6

Kjenner Asante

Ibrahim kjenner godt til en annen ghaneser som ble populær på Sparebanken Sør Arena.

- Jeg vokste opp i samme klubb som Ernest Asante, Feyenoord Acadamy. Han er en del eldre enn meg, men jeg kjenner han godt. Vi bodde på samme sted og var mye sammen, forteller han.

- Jeg sendte melding til ham i dag, der jeg sa at jeg skulle signere for hans klubb i Norge. Jeg gleder meg til å snakke med ham.

Etter en hektisk dag ser Ibrahim nå frem til en god natt søvn på hotellet, før møter til sin første trening med laget torsdag morgen.

- Jeg er 100 prosent klar til min første trening og gleder meg til å komme igang, sier han.

- Gir oss muligheter

Sportslig leder i Start, Tor-Kristian Karlsen, forteller at Arafat Mensah tilfører klubben en del kvaliteter laget trenger.

- Han kommer med egenskaper som vi mangler, først og fremst hurtighet, og så er han god en mot en. Han er også en som kan stikke i bakrom. Han har også god fysikk, og er relativt målfarlig, sier Karlsen.

Hvordan fant vi ham?

- Vi holder de fleste europeiske ligaer under oppsyn, og Slovenia er et land der prisnivået og lønnsnivået er på et nivå som gjør det til et interessant marked. Vi har derfor kikket på en del spillere derfra, og han var en som pekte seg ut. Gjennom kontakter i Norge fikk vi også opplyst at det var mulig å hente ham, sier Karlsen.

Trener Kjetil Rekdal ser frem til å få Arafat Mensah inn i spillergruppen.

- Det er en angriper som kan brukes i forskjellige roller. Han er god med begge bein og hurtig. Det er en spennende spiller som vi er veldig glade for å få inn, sier Rekdal.

Se Karlsen presentere Mensah og forklare situasjonen rundt en annen potensiell nykommer i vår Facebook Live sending her.

Annonse fra Obos-ligaen: