Akinyemi endelig klar

Adeleke Akinyemi (20) er klar for Start.

Annonse:

Start er stolte av å kunne annonsere at Adeleke Akinyemi er klar for klubben. Den nigerianske spissen, som har tiltrukket seg mye oppmerksomhet på grunn av sine mange mål og gode prestasjoner de de siste sesongene, ankom Kristiansand sent onsdag kveld.

Akinyemi trente med laget i formiddag, og viste at han vet hvor målet står. De siste formalitetene rundt overgangen kom på plass i ettermiddag.

- Jeg er veldig glad for å komme hit. Jeg ser frem til å komme igang og håper å score mange mål for Start, sier Akinyemi, som kjenner Afeez Aremu fra før. De to har vært en del av det samme akademiet i Nigeria i ungdomsårene.

Akinyemi har skrevet under på en kontrakt ut 2021, og skal spille med nummer 77.

Kom fra Latvia

20-åringen kommer fra den latviske klubben Ventspils, der han står bokført med 13 mål på 17 kamper denne sesongen. Syv av målene har kommet i kvalifiseringen til Europa League, der Akinyemi blant annet scoret mot den franske storklubben Bordeaux.

adeleke akinyemi9

Start har fulgt Akinyemi over lengre tid, og sett ham i aksjon flere ganger.  Sportslig leder Tor-Kristian Karlsen var veldig fornøyd da han endelig var på plass på Sparebanken Sør Arena.

- Dette er en spiller vi har fulgt lenge, og som vi har jobbet lenge med. Det er flere som har bidratt for å få dette til, og vi har nok også hatt litt flaks, sier Karlsen.

Han beskriver spissen på følgende måte:

- Adeleke er en kraftfull, gjennombruddshissig og dynamisk spiller, som liker å stikke på løp hele tiden. Han er også god i lufta, sier Karlsen, som tror 20-åringen kan markere seg i Start-drakta ganske kjapt.

- Han var midt i sesongen i Latvia og er i topp form, så vi håper han kan komme inn å bidra med en gang. Samtidig må vi huske på at han kun er 20 år, så litt tålmodige må vi være, sier Karlsen.

Det er ennå usikkert om Akinyemi blir spilleklar til søndagens kamp mot Strømsgodset i Drammen.

Til neste hjemmekamp, mandag 27. august mot Odd, vil være første mulighet til å se ham i aksjon på Sparebanken Sør Arena.

adeleke jubel
Adeleke Akinyemi gratulerer Herolind Shala med et flott mål på trening i dag.
Annonse fra Obos-ligaen: