Molde - Start 3-1

Vi var lenge med i kampen, men med tre skader fikk Start-guttene det tungt mot slutten av kampen. (Foto: NTB scanpix)

Søndag 27.mai var Start på besøk hos Molde. Start jaktet sin første borteseier i Eliteserien siden våren 2015 (spilte 2017 i OBOS-ligaen), mens Molde var revansjesugne etter å ha tapt 1-3 for Ranheim i forrige runde.

For en drøy uke siden ble det kjent at Mark Dempsey gikk av som Start-trener. Mick Priest og Joey Hardarson ledet laget til seier mot Bodø Glimt i sin først kamp som "vikarer".

Kampen ble spilt i strålende sommervær i Molde.

• Pause: 1-1

• Aker Stadion

• Eliteserien, 12. runde

• Dommer: Trygve Kjensli

• Gult kort: Tobias Christensen (26), Floki Finnbogason (43 min), Hussain (44 min), Chima Chukwu (88 min), Babacar Sarr (92 min)

• Mål: 1-0 Hussain (22), 1-1 Afeez Aremu (35), 2-1 Chima Chukwu (52), 3-1 Fredrik Aursnes

• Tilskuere: 6335

Starts lag:

Jonas Deumeland - Eirik Wichne, Simon Larsen (Robstad 50), Damion Lowe, Elliot Käck - Kasper Skaanes, Afeez Azemu (Kabran), Isaac Twum (Hadzic fra 17) - Tobias Christensen, Kristjan Floki Finnbogason, Espen Børufsen.

Innbyttere: Benjamin Boujar, Henrik Robstad, Espen Hammer Berger, Adnan Hadzic, Kevin Kabran, Aron Sigurdarson, Mathias Bringaker.

Moldes lag:

Andreas Linde - Christoffer Remmer, Ruben Gabrielsen, Babacar Sarr, Christopher Telo (Normann fra 76) - Mattias Moström, Fredrik Aursnes, Etzaz Hussain- Fredrik Brustad (Strand fra 72), Daniel Chima Chukwu, Eirik Hestad.

Innbyttere: Mathias Ranmark, Stian Gregersen, Mathias Normann, Ibrahima Wadji, Petter Strand, Thomas Amang, Tobias Svendsen.

3 min: Molde med kampens første corner, innlegget er godt men ingen kommer til noen ordentlig avslutning. Molde har tatt et lite initiativ i kampen de første minuttene.

11 min: Start får frispark i farlig posisjon etter at tidligere Start-spiller Sarr er litt i overkant tøff i en hodeduell. Frisparket tas av Käck. Han curler ballen over muren, men ikke hardt nok til å sette Linde på noen stor prøve.

12 min: Kampens største sjanse så langt. En dårlig klarering havner hos Brustad som smeller til fra kanten av 16-meteren, men skuddet smeller i nettveggen.

13 min: Kaptein Isaac Twum sliter og må ut for å få behandling. Har tatt seg til låret flere ganger.

17 min: Bytte hos Start. Adnan Hadzic kommer inn for en skadet Isaac Twum. Samtidig tar Simon Larsen over kapteinsbindet.

20 min: Start bedre med i kampen nå etter at Molde hadde et lite trykk i starten av kampen.

22 min: 1-0. Vi mister ballen på 18 meter og Hussain skyter via Lowe og i mål, bak en hjelpesløs Deumeland.

24 min: Start med flere feilpasninger på egen banehalvdel nå. Nok en gang bryter Molde og Chima tråkler seg gjennom. Deumeland gjør en viktig og god redning.

27 min: Simon Larsen med en uheldig involvering som gir Hussain en ok mulighet, men han skyter rett på Deumeland fra nesten død vinkel. Larsen fikk seg en smell i situasjonen og må få behandling. Kommer inn igjen ganske raskt.

33 min: 1-1. Et FANTASTISK skudd fra Afeez Aremu. Et innlegg heades ut av Molde-forsvaret, og der kommer Aremu og banker ballen i krysset på hel volley med venstrebeinet!

35 min: Pent angrep av Start. Kombinerer igjen fint på venstresiden, og Skaanes kommer først på innlegget fra Børufsen. Men han får ikke styrt ballen mot mål.

42 min: Flere svake pasninger fra begge lag nå her i varmen.

44 min: Floki Finnbogason får gult kort for å avslutte etter at dommer har avblåst for offside. Det betyr at han også må stå over neste kamp.

45 min: Stygg takling av Hussain, som stempler Hadzic i ankelen. Får gult kort.

49 min: Stor mulighet til Molde på tampen av omgangen. En ball på bakerste stolpe heades inn i feltet og Molde får avsluttet fra seks-syv meter, men det reddes på streken.

Pause: Ble lagt til fire minutter etter en omgang med flere stopp i spillet på grunn av skaden på Twum og Larsen, blant annet. Etter 50 minutter, men nå får spillerne endelig sjansen til å kjøle seg ned litt etter en hektisk og innholdsrik omgang. Molde med flest sjanser, men Start kom mer med i kampen etterhvert. De største sjansene til hjemmelaget kom etter feilpasninger hos Start på egen banehalvdel.

47 min: Afeez Aremu går ned etter en takling og signaliserer at han må bytte. Ikke den starten vi hadde håpet på i andre omgang.

49 min: Nå ligger også Simon Larsen nede igjen. Ikke bra om vi må gjøre to bytter så tidlig i andre omgang. Twum gikk som kjent ut allerede i første omgang.

50 min: Dobbeltbytte hos Start. Kabran og Robstad kommer inn for skadede Aremu og Larsen. Start har dermed gjort alle sine tre bytter. Børufsen får kapteinsbindet, dagens tredje kaptein for Start.

52 min: 2-1. Så scorer Molde også. Vi får ikke klarert innlegget fra Brustad fra venstre, og Chima Chukwu får pirket ballen i mål fra kort hold.

58 min: Stor sjanse for Molde. Et hardt innlegg blir liggene på fem meter etter at Deumeland og Lowe kollidere. Chukwu skyter, men Lowe får slengt opp en fot og blokkert ballen.

60 min: Molde kjører kampen nå. Ruller opp et fint angrep som Brustad får avsluttet med hodet. Deumeland gjør en fin redning.

66 min: God sjanse for Start. Et fint angrep ender med et innlegg fra Kabran fra venstre. Ballen legges ned til Christensen som drar til fra skrått hold. Skuddet er hardt, men Linde får slått ballen unna.

71 min: Ny god mulighet for Start og Christensen. 18-åringen drar seg innover i feltet og avslutter med venstrefoten, men igjen redder Linde.

79 min: Molde har mye ballbesittelse nå, men uten å skape de store sjansene.

82 min: Molde kontrer og kommer til skudd både en og to ganger, men begge gangene blir skuddene blokkert.

87 min: 3-1. Et godt slått frispark ser ut til å få en liten flikk fra Ruben Gabrielsen og går i mål. Da blir det tøft å få med seg poeng hjem.

Slutt: Det ender 3-1 til hjemmelaget. Start fikk det tungt etterhvert etter at de måtte gjøre alle sine tre bytter allerede etter en snau omgang. Etter å ha utlignet og kommet godt inn i kampen før pause, fikk Start en grusom start på andre omgang, med to skader og et baklengsmål i løpet av fem minutter. Laget kjempet seg tilbake i kampen og hadde to gode muligheter med Christensen, men da Molde satt inn 3-1 var det slutt.

Nå har laget to uker før neste seriekamp, hjemme mot Strømsgodset 10. juni, og det er kanskje greit med tanke på skadesituasjonen.