Start - Bodø/Glimt 1-0

Etter ni kamper uten seier kunne Start ENDELIG juble for seier! (Foto: NTB scanpix)

Mandag kveld tok Start imot Bodø/Glimt til den ellevte serierunden i Eliteserien. Lagene ble henholdsvis nummer to og en i OBOS-ligaen forrige sesong. Før dagens oppgjør ligger lagene på henholdsvis 16. og 13. plass. Det er derfor noen viktige poeng det spilles om i denne kampen, spesielt for Start som ikke har vunnet siden serieåpningen mot Tromsø.

Fredag kveld ble det kjent at Mark Dempsey gikk av som Start-trener. Denne kampen ledes derfor av Mick Priest og Joey Hardarson, som vil lede laget frem til en ny hovedtrener er på plass.

• Pause: 1-0

• Sparebanken Sør Arena

• Eliteserien, 11. runde

• Dommer: Rohit Saggi, Drafn.

• Gult kort: Damion Lowe (76), Kristjan Floki Finnbogason (87), Jonas Deumeland (90), Tobias Christensen (90), Start. José Isidoro (45), Jens Petter Hauge (67), Jose Angel (80), Philip Zinckernagel (90), Kristian Fardal Opseth (90), Bodø/Glimt

• Rødt kort: Ingen

• Mål: 1-0 Espen Børufsen (7)

• Tilskuere: 3.500

Starts lag:

26 Jonas Deumeland

27 Eirik Wichne, 6 Simon Larsen, 31 Damion Lowe, 2 Elliot Käck (Robstad fra 33)

19 Kasper Skaanes (Hadzic fra 74), 4 Afeez Aremu, 18 Isaac Twum

10 Tobias Christensen, 22 Kristjan Floki Finnbogason, 14 Espen Børufsen (Kabran fra 66).

Innbyttere: 45 Benjamin Boujar, 15 Henrik Robstad, 5 Adnan Hadzic, 21 Niklas Sandberg, Kevin Kabran, 11 Aron Sigurdarson, 20 Mathias Bringaker.

Bodø/Glimts lag:

25 Ricardo Friedrich

17 José Isidoro, 4 Martin Bjørnbak, 2 Marius Lode (Berg fra 34), 3 Emil Jonassen,19 Philip Zinckernagel, 10 José Ángel (Herrem fra 81), 14 Ulrik Saltnes, 30 Trond Olsen, 22 Kristian Fardal Opseth, 20 Amor Layouni (Hauge fra 65).

Innbyttere: 12 Zoran Popovic, 27 Patrick Berg, 11 Jens Petter Hauge, 5 Thomas Jacobsen, 7 Thomas Drage, 26 Håkon Evjen, 21 Geir André Herrem.

7. min: 1-0 Espen Børufsen kommer på løp og sender Start i ledelsen! Isaac Twum vinner ballen på midten og slår en flott passning fremover som Børufsen altså sender mellom beina på Glimt-keeper Ricardo og i mål.

15. min: Gigantsjanse til Start! Christensen med en lekker stikker til Skaanes som prøver å skru ballen i lengste hjørnet, men den går like utenfor.

17. min: Ny god sjanse for Start. Christensen og Skaanes kombinerer fint før Floki kommer fri. Skuddet fra 16 meter er hardt, men går rett på keeper.

20 min: Fin gjennombruddsball i bakrom til Børufsen, men Glimt-keeper Friedrich når ballen akkurat før Starts nummer 14.

22 min: Elliot Käck måtte ut med vondt i nakken, men etter en kjapp massasje fra fysio Pål Erik Pedersen er han tilbake på banen.

27. min: Publikum reagerer kraftig når Start blir avblåst på vei igjennom etter at Floki vinner ballen fra en Glimt-spiller.

33. min: Start-bytte: Elliot Käck må gi seg. Inn kommer Henrik Robstad.

34. min: Også Glimt gjør sitt første bytte hvor Marius Lode må gi seg med en skade, og blir erstattet av Patrick Berg.

37. min: Bodø/Glimt med initiativet. To store sjanser etter cornere, og Start er heldige som har slipper unna baklengs der.

45. min: Isaac Twum kommer til en avslutning, men Ricardo er nede og avverger.

45. min: Glimts José Isidoro får kampens første gule kort.

Pause, og Start leder 1-0 etter at Espen Børufsen ga oss ledelsen etter sju minutter. Vi hadde flere store muligheter til å øke ledelsen, før Bodø/Glimt kom sterkere tilbake og hadde et par gode muligheter.

Til 2. omgang stiller begge lag uforandret fra de som avsluttet den første omgangen.

48 min: Floki stiger til værs på et frispark og header mot lengste kryss, men ballen går over.

65. min: Bytte Glimt: Jens Petter Hauge kommer inn for Amor Layouni.

66. min: Bytte Start: Måscorer Espen Børufsen blir erstattet av Kevin Kabran.

67. min: Gult kort til Glims Jens Petter Hauge.

69 min: Farlige muligheter for Glimt, men Start-spillerne ofrer seg gang på gang inne i feltet for får blokkert tre-fire skuddforsøk i løpet av få sekunder.

71 min: Millimetere fra 2-0. Christensen med flott ball inn til Kabran som skyter like utenfor.

74. min: Start gjør sitt siste bytte for dagen når Adnan Hadzic kommer inn for Kasper Skaanes.

76. min: Gult kort til Starts Damion Lowe.

80. min: Gult kort til Glimts Jose Angel.

81. min: Bytte for Bodø/Glimt: Geir Andre Herrem kommer inn for Jose Angel.

87. min: Gult kort til Floki i en situasjon hvor Start får tildelt frispark.

90. min: Espen Børufsen kåres til dagens starter.

90. min: Frispark til Glimt i god posisjon, men skuddet går over mål.

90 min: Start-keeper Jonas Deumeland får det gule kortet.

90. min: Tobias Christensen og Glimts Philip Zinckernagel får hvert sitt gule kort etter en situasjon.

90. min: Gult kort til Kristian Fardal Opseth på Glimt.

Kampen er slutt og Start tar tre svært viktige poeng!

Neste kamp for Start er borte mot Molde på Aker stadion førstkommende søndag kl. 18:00