Start-Sarpsborg 08 Jubel rundt Ajer

Sesongen 2014

En oppsummering av 2014

Annonse:

Start skulle bygge videre på den gode høstsesongen i 2013, og målet var å etablere seg på øvre del av tabellen.

Start åpnet sesongen meget lovende, men etter noen omganger meldte motgangen seg. Langtidsskader på nøkkelspillere bidro til mindre stabilitet. Laget gikk på tap etter tap, og laget ble liggende å vake rundt 12. plass. I hovedsak fordi lagene bak også gikk på tap etter tap.

Etter at Mathisen tidlig skapte hodebry for forsvarsrekka med sin langtidsskade, ble det brukt mange kombinasjoner bak. Man slet med å få satt det defensive spillet, og baklengsmålene rant inn. Det endte med 60 baklengs til slutt.

De som ble hentet inn i "Heikinen-rollen" - Fernando Paniagua og Markus Berger, ble aldri det solide defensive ankeret vi søkte etter. Start slet med å finne rett balanse i laget.

Seyi Olofinjana ble hentet inn tidlig i august i håp om at han var rett mann for å balansere laget, men heller ikke dette trekket bidro til umiddelbare forbedringer. 

Zlatko Tripic ble hentet inn fra Molde da Børufsen ble skadet i oppkjøringen på La Manga.  Han ble en suksess med sin iver og stå-påvilje. Børufsens langtidsskade gjorde at Tripic fikk spille der han selv liker seg best; på venstre flanke.

Håkon Opdal måtte også kaste inn håndkledet i august. Ute for resten av sesongen. Terje Reinertsen ble ny hovedkeeper, og Pål Heigre fra Viking ble hentet inn som back-up.

Offensivt var det tidvis mye å glede seg over. Tripic, Hoff og Asante sammen med Vilhjalmsson lagde mye hodebry for motstanderne i sine gode stunder. Toppscorer ble lynvingen Asante med sine åtte mål.

Start hadde to gode perioder som brakte laget ut av den umiddelbare nedrykkssonen. Den siste og avgjørende fasen ble innledet med seier over Brann. Flere av lagene som lå "trygt" bak Start i bunnen av tabellen begynte å røre på seg mot slutten av sesongen. Haugesund og Aalesund tettet inn lukene, og det ble ubehagelig spennende. Men det ble med spenningen. Start endte til slutt på 12. plass med sine 35 poeng.

Etter sesongen er det flere spillere som takket for seg: Reinertsen, Andersen, Nouri, og Lind.
Sarr og Berger gikk ut midt i sesongen, Eriksen ble leid ut til Vinbjart før sesongen, og Castro ble leid ut til Sarspsborg 08 i sesongen, men begge er Start-spillere igjen i 2015. Ny spiller i 2015 er Ingvar Jonsson, islandsk landslagskeeper. 

På trenersiden gikk Robert Hauge Bergen etter 3,5 år i Start. Odd Berg fra Molde blir erstatteren i 2015.


Start 2
Utviklingssjef Borgersen fikk en ny partner da Steinar Pedersen reiste østover. Inn kom meritterte Matthias Andersson som trener for Start 2.
Laget har gjennom sesongen kjempet med et tilnærmet rent juniorlag. Stallen har også i år vært preget av at A-laget har hatt en tynn stall, samt at noen talenter valgte andre klubber.  I hovedsak fordi Start 2 fortsatt måtte ha 3. divisjon som arena.:

Det unge laget utviklet seg stort gjennom sesongen. Ble mer stabile, og får man beholde stammen her i 2015, bør et opprykk være innen rekkevidde. 2014 endte med 4. plass.

Landslagsspillere
Det gror bra i de aldersbestemte kullene. Flere spillere har fått representasjon på landslag: Tripic, Nouri, Heigre, Ajer, Rasmussen, Laudal, Håbestad

Økonomi og administrasjon
I administrasjonen ble det også jobbet knallhardt. Kostnadskuttene var fortsatt store, og Magne Kristiansen trådte til side som daglig leder, og ble erstattet av Even Øgrey Brandsdal. Heller ikke i 2014 nådde man de inntektene man budsjetterte med, og nok et underskudd måtte bokføres. 

Yngre og mer lokal profil
Start har gjennom flere år prioritert utviklingsarbeidet. Nå er det tid for å høste av dette arbeidet. I 2015 vil man se en yngre og mer lokalt basert spillergruppe. Noe som hilses velkommen av patrioter, og som vil føre enda flere talenter til Start da spranget opp til A-laget minskes.

Før vinteroppkjøringen jobbes det på høytrykk med å klargjøre Start for fortsatt Tippeliga-spill. Kontrakter, forsterkninger, budsjetter. Det blir en spennende oppkjøring mot 2015!


Relevante lenker til sesongen:

Terminlisten for A-laget med resultater  ser du her

Hvilken plassering tippet trener Mons Ivar Mjelde før sesongen

Asante
Asante

Asante:
Starts toppscorer (8 mål)
 Ajer
Ajer

Ajer: Tidenes  yngste debutant og målscorer for Starts A-lag

Tripic
Tripic

Tripic:
Fin tilvekst fra Lyngdal via Molde

 

1dtccsuinuoiq1xgkg6w9mubim
IK Start lagbilde 2014

Forrige sesong - - - Neste sesong

Annonse fra Obos-ligaen: