Runde24  Mons Ivar

Sjekk Mjeldes terningkast for sesongen 2014

Vi har bedt Mons Ivar Mjelde kaste terning for 2014-sesongen.

Annonse:

Start-trenerens terning stopper på en treer for 12. plassen i Tippeligaen i hans oppsummering av året.

- Fordi, sier Start-treneren, på det beste har vi vært veldig gode og på det laveste nivået vårt har vi vært veldig dårlige. Da blir sesongen i sum bare middels og bak målsettingen som var en 8. plass.

- Og vi slipper inn så mange som 60 mål (flest sammen med Bodø Glimt)?

- Det er altfor mange, og for neste sesong ønsker jeg meg langt færre baklengsmål.  Start må finne seg selv igjen og det ståstedet vi skal ha for vår spillestil. I 2012 i Adeccoligaen spilte vi underholdende fotball og det ble lagt merke til. I de to påfølgende sesonger har vi ikke klart å følge opp.

- Hvordan skal vi løse problemet med alle målene imot?

-  Det handler blant annet om å unngå så mange individuelle feil, det må jobbes med dette både enkeltvis og på lagsnivå. Og ikke minst må vi spille sammen en stabilere backfirer fra kamp til kamp. I år har vært mange skader og mange forandringer i bakerste rekke.

Varsler endringer

- Hva med treningen for 2015?

- Det kommer til å bli endringer. Det skal trenes mye fram til seriestart for at vi skal spille med et høyere tempo over lenger tid. Vi må ta steg både når det gjelder den fysiske, taktiske  og mentale biten av treningen. Alle som skal være med oss videre må være villige til det kjøret som kommer. Spillerne må ville selv, understreker han.

- Hvilke signaler har spillerne gitt?

- Det er mitt inntrykk at alle satser på å trene mer.  Som trener trigges jeg av å planlegge og se fram til neste år. Foreløpig vet vi ikke hvordan spillerstallen blir. Lisenskravet er at vi må ha 20 spillere. Fem har kontrakter som går ut. Dermed er det ledige plasser som blant annet  gir rom for noen unge, lokale spillere i A-troppen.

- Hovedbudskapet for 2015?

- Start må bli mer stabile i prestasjonene og ikke minst må vi få bedre resultater i april og mai, da legges mye av grunnlaget for en god tabellplassering til sist, sier Mons Ivar Mjelde. 

Annonse fra Obos-ligaen: