Trenger mer råskap

Joey ser tilbake på hva som ikke var godt nok i 2020 og hva vi skal forbedre inn mot 2021-sesongen.

Annonse:

- Det koker ned til råskap. Vi var ikke råe nok foran motstandernes mål, og i en del kamper ikke råe nok til å forsvare vårt eget mål. Så enkelt er det. Det er den største årsaken til at vi ikke holdt oss i Eliteserien.

Slik oppsummerer Joey Hardarson årsaken til at Start i 2020 rykket ned på grunn av dårligere målforskjell enn Mjøndalen.

Det er tre uker siden siste serierunde ble spilt og avgjørelsen falt. Joey har brukt tiden til å lade batteriene og planlegge det som venter i 2021.

Hva skal vi bli bedre på i 2021?

- Vi skal være et lag med enda mer energi i spillet vårt, vi skal være godt organisert og ha et godt grunnspill offensivt. Vi skal evne å dominere kamper, og så skal vi bli råere og mer effektive på siste tredjedel, og foran motstandernes mål, sier Joey.

Han la ikke skjul på at nedrykket etter tapet mot Vålerenga i siste serierunde var det verste han har opplevd i et langt fotballiv. Men klør han i fingrene for å komme igang med sesongoppkjøringen.

- Det var noen tunge dager etter siste kampen, så det ble en tur på fjellet for å få litt andre omgivelser. Det hjalp. Det tok ikke lang tid før motivasjon og lysten til å komme igang igjen og revansjere oss kom, sier Joey.

- Følelsen etter siste kamp var helt forferdelig. Det var på mange måter en spesiell sesong. Vi var ofte ok spillemessig, og i en del kamper presterte vi nok også bedre enn forventet, men vi var ikke råe nok og gode nok til å ta nok seiere til å berge oss. Det er tungt å tenke tilbake på de kampene der vi spillemessig hadde overtaket, men ikke klarte å avgjøre kampen.

Se hele intervjuet med Joey her (artikkelen fortsetter under)


God kontroll på stallen

Siden serieavslutningen har et knippe spillere forlatt klubben etter at kontrakten deres gikk ut. Men Joey er glad for at de fleste av spillerne har kontrakt videre og han ser for seg å jobbe videre med stammen i laget.

- Litt av problemene tidligere har vært at det har vært mange utskiftninger og litt uro rundt det. Nå har vi god kontroll på stallen. Vi kan nok forvente at det blir noen endringer og justeringer før seriestart, men akkurat nå er vi fornøyde og rolige, sier Joey.

Han forventer at flere av de unge spillerne som fikk spilletid i Eliteserien i fjor tar ytterligere steg i år.

- Det hadde vi gjort uansett divisjon, men vi forventer at de tar steg. Kanskje de får en større rolle i år. Det er litt opp til dem. Vi ønsker å gi de unge spillerne sjansen, så gjelder det å ta den, sier islendingen.

Han gleder seg også over at tre spillere som nærmest ikke var involvert i fjor nå nærmer seg å bli spilleklare.

Henrik Gjesdal er fortsatt litt unna full trening, men både Andri Tryggvason og Sander Sjøkvist er ventet tilbake for fullt når laget starter opp igjen.

- Det blir spennende. Sander hadde en veldig fin utvikling og han nærmet seg laget i fjor før han ble skadet. Andri var en av våre beste spillere i treningskampene før han ble skadet, så har det tatt veldig lang tid å få ham tilbake igjen, dessverre. Men vi forventer at han er med for fullt når vi starter opp, sier han.

Han forventer også at det er en revansjesugen og topp motivert gjeng som returnerer til trening 27. januar.

- Vi har snakket med alle spillerne på video nå etter nyttår, og inntrykket er at gjengen er ekstremt motivert for å slå tilbake igjen. Samtlige var klare på at dette her skal rettes opp!

Er du motivert for å slå tilbake? Bli med på laget da vel.

Sesongkort kjøper du her.

Annonse fra Obos-ligaen: