E-sport-samarbeid med Kulturskolen

Start og Knuden (kulturskolen) inngår historisk samarbeidsavtale.

Annonse:

På bildet (f.v.) Georg Sautoglu, spillende trener for Starts esport-lag, Robert Sach Esportansvarlig i Start,Sjur Høgberg, rektor Knuden - Kristiansand kulturskole og Odd Christian Hagen, utviklingsrådgiver Knuden - Kristiansand Kulturskole

"Dataspilling er kultur, det har vi visst lenge - og nå er det også slått fast fra Regjeringen i Stortingsmeldingen "Spillerom" som kom for en måned siden.  Knuden - Kristiansand Kulturskole er den første kulturskolen i landet som gir et slikt tilbud sammen med en toppidrettsklubb i fotball. E-Sport og gaming vil være et satsningsfelt framover gjennom opprettelsen av en egen spillfagavdeling med sikte på å etablere en kulturskoleliga og en avdeling for spillutvikling"

Slik beskriver Knuden - Kristiansand Kulturskole samarbeidet med Start.

Esportansvarlig i Start, Robert Sach, synes det er spennende og gledelig at Start kan samarbeide med kulturskolen rundt e-sport.

- Vi skal bidra med kompetanse rundt e-sport, om hvordan man kan satse på e-sport og treningskulturen som trengs for å skape fokuserte og utholdende spillere. Våre FIFA-spillere er gode forbilder for dagens unge, sier Sach.

- Vi mener det vil skape positive ringvirkninger for Sørlandet at vi som toppidrettsklubb har tette bånd til Knuden - Kulturskolen i Kristiansand. Dette vil bidra til at dagens unge får et konkret gaming-tilbud der de kan oppnå mestringsfølelse, og de kan få kunnskap om hva som kreves for å lykkes i esport.

Starts esport-lag deltar i den nasjonale eSerien i FIFA 20 på Playstation 4. Våre gutter er seedet blant de beste lagene, og skal i gang med gruppespill 14. november.

thumbnail_gruppe_b

 

 

Annonse fra Obos-ligaen: