Start best i 1-1-kamp mot Sandefjord

Start spilte 1-1 mot Sandefjord søndag ettermiddag, etter at en dominerende Jesper Daland tegnet seg på scoringslisten.

Start møtte Eliteserielaget Sandefjord søndag ettermiddag i et strålende solskinn på Sparebanken Sør Arena.

Jonas Deumeland var tilbake i buret, etter at han stod over årets to første treningskamper grunnet en lårskade.

I forsvar stilte Start opp med Sander Sjøkvist, Jesper Daland, Joackim Jørgensen, mens Henrik Robstad erstattet Kristoffer Tønnessen fra forrige kamp.

På midtbanen fant vi Eirik Schulze, Mohamed El Makrini og Mikael Ugland, mens trioen Adeleke Akinyemi, Martin Ramsland og Eman Markovic stilte på topp.

På benken satt Amund Wichne, Jasper Silva Torkildsen, Vegard Bergan, Peter Reinhardsen, Matias Belli Moldskred, Emil Pedersen, Kristoffer Tønnessen, Jakob Ugland, Altin Ajkani, Preben Hille og Levi Eftevaag.

Det ble en jevn åpning på kampen, der Sandefjord rullet mye ball, men der ingen av lagene skapte noe særlig farlig.

Etter ni minutter fikk Start sin første sjanse. Laget stod høyt da Sandefjord skulle spille ut ballen, der Ugland og Ramsland presset frem et brudd og førstnevnte smalt til fra godt over 20 meter, men skuddet ble reddet forholdsvis enkelt av Sandefjord-målvakten.

Etter 22 minutter fikk Start en gedigen sjanse, da Martin Ramsland nesten klarte å utnytte en misforståelse mellom Sandefjord-forsvaret og målvakt Jacob Storevik.

Like etterpå kom Start en flott kontring med tre mot tre, men Markovic brukte litt for lang tid, og Sandefjord fikk etter hvert kontroll på kula.

Så begynte kampen virkelig å bølge frem og tilbake

Først fikk Sandefjord en sjanse etter 27 minutter, da Brice Wembangomo gikk på et godt løp og fant Sander Moen Foss utenfor 16-meteren, men skuddet hadde Deumeland full kontroll på.

Like etterpå fikk Andre Sødlund muligheten fra innenfor 16-meteren, men skuddet ble blokkert ut til hjørnespark av Joackim Jørgensen.

Etter 32 minutter var det kun Jesper Daland som stod i veien for et Sandefjord-mål, da Vidar Ari Jonsson fikk ballen i en farlig posisjon inne i 16-meteren.

Ny sjanse etter 33 minutter. Akinyemi finner Schulze på løp, men skuddet ble reddet av Storevik i Sandefjord-målet.

Bare to minutter seere kom Start fremover igjen, der Adeleke fikk ballen på fem meter, men den enorme sjansen til Akinyemi ble avblåst for offside.

Markovic innlegg, Sandefjord, 02.05.2021
Markovic hadde flere gode sjanser mot Sandefjord

Fem minutter før pause kom Markovic på et fint løp og falt ned i straffefeltet, men dommeren lot spillet gå. I stedet kom vingen seg på beina og fikk til et skudd, men ballen gikk rett i beina på en Sandefjord-spiller.

Lagene gikk til pause på stillingen 0-0 etter at begge lag hadde sjanser nok til å score.

I andreomgang kom Kristoffer Tønnessen inn for Mohamed El Makrini i en uvant defensiv midtbanerolle, noe han løste på en bra måte.

Bare sekunder ut i andreomgang fikk Tønnessen lagt inn til Ramsland som fra tre-fire meter ikke klarte å få beinet frem raskt nok for å sette inn kampens første mål.

Under et minutt etter Ramslands sjanse, fikk han sjansen igjen etter at Ugland brøyt spillet, men skuddet gikk like utenfor Sandefjord-målet.

Daland scorer, Sandefjord 02.05.2021
Jesper Daland med dagens scoring for hjemmelaget

Fem minutter ut i andreomgang kom kampens første mål. Tønnessen slo et smart cornertrekk på lengste stolpe, der Eirik Schulze ventet. Midtbanespilleren headet ballen inn igjen i feltet, der kaptein Jesper Daland smalt ballen i mål via tverrliggeren. 1-0

Etter 61 minutter utnyttet Wembangomo en feilpasning, kontret i full fart og fant Sødlund som satte innlegget i mål bak Deumeland. 1-1.

Etter 64 minutter gjorde Start to bytter. Ugland og Akinyemi gikk ut, mens Matias Belli Moldskred og Emil Pedersen kom inn.

Schulze, Belli Moldskred, Sandefjord 02.05.2021
Eirik Schulze var nære på å score

Etter 72 minutter var Schulze veldig nære ved å sende hjemmelaget i ledelsen, etter at han headet et Markovic-innlegg i stolpen.

Like etter gjorde Start to nye bytter. Vegard Bergan og Peter Reinhardsen erstattet Jørgensen og Sjøkvist.

Ti minutter før slutt fikk Start en ny kjempesjanse, der Belli Moldskred får avsluttet i boksen, mens Ramsland satte returen i mål, men dessverre for Start ble det vinket for offside.

Ramsland var igjen nære på etter at Daland fant Reinhardsen med en flott crossball, som igjen la et godt innlegg til spissen, men spissen nådde ikke helt opp.

Etter 86 minutter gikk Robstad ut, og Preben Hille kom inn.

Kampen ebbet ut i 1-1, der Start må sies å være det beste laget.