Andersson: – Vi burde ha vunnet

Start-trener Mattias Andersson mener Start var best og fort kunne ha vunnet dagens treningskamp mot Sandefjord. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Annonse:

Start spilte søndag ettermiddag 1-1 mot eliteserielaget Sandefjord, der Mattias Andersson vikarierte for hovedtrener Joey Hardarson.

Og Anderson var fornøyd med innsatsen etter kampen.

– Det er jo en kamp mot et Eliteserielag der vi er best og fortjener å vinne. Det som er skuffende er at vi ikke setter flere baller i mål og at vi ikke har lengre angrep på deres banehalvdel, fremfor alt på siste tredjedel, der vi blir litt for hissige. Men samtidig er noen av de innleggene fra Eman veldig bra.

Start-treneren mente også at laget fikk vist frem noa av det de hadde trent på.

– Vi var ikke trygge nok og kjappe nok i posisjon til å spille av toppresset, men innløpene i boks og det å tørre å gå en mot en og to mot en var bra.

– Vi så igjen en del av tingene vi har trent på og vi burde ha vunnet.

Både mot Bryne og Viking ble det tre baklengsmål etter noen misforståelser i forsvaret, men i dag fungerte lagdelen bedre.

– Forsvaret var bedre, men samtidig var det bedre fordi spillerne foran også gjør en bedre jobb, slik at de ikke blir satt opp i så mange vanskelige situasjoner. De klarerer ut en del gode innlegg fra Sandefjord, men i dag var alle elleve et hakk opp.

Nå er det kun én treningskamp igjen før det hele braker løs mot Sandnes Ulf på ØsterHus Arena, og elleveren begynner å sitte.

– Vi vet for det meste hvem som spiller hvor, men det er noen som fortjener å konkurrere på samme vilkår, som har ulike ferdigheter. Det er noen plasser der det er knivskarp konkurranse, så det er rettferdig.

Mohamed El Makrini måtte forlate banen med en liten skade, og Kristoffer Tønnessen fikk prøve seg i en uvant defensiv midtbanerolle. 

Og det er noe trener Andersson tror fort kan skje igjen i løpet av sesongen.

– Det er fordi det er noe som sannsynligvis kan også skje i en seriekamp. Vi har ikke så mange spillere i den posisjonen. Vi har skader og suspensjoner, og det er godt å vite hvem som kan fylle denne plassen, som er en veldig viktig plass som ikke alle kan fylle. Tønnessen gjorde det bra, men det visste vi. Han har et godt fotballhode.

 

Annonse fra Obos-ligaen: