Daland: – Det var deilig å se at det satt i dag

Dagens målscorer, Jesper Daland, er fornøyd med at det defensive sitter etter 1-1 mot Sandefjord på Sparebanken Sør Arena. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Annonse:

Kaptein, Jesper Daland, spilte en praktkamp for hjemmelaget i treningskampen mot Sandefjord, og reiste seg etter noe forsvarsrot i de første treningskampene.

– Jeg synes vi leverer en voksen kamp, jeg synes vi forsvarer oss veldig bra. At de har ball til tider gjør ikke så mye, for vi forsvarer oss godt. De skaper lite.

– Jeg føler at vi har veldig god kontroll bakfra. Også synes jeg at vi får mange gunstige brudd, skaper mye store sjanser og helt klart burde ha vunnet kampen. Så gjelder det å terpe litt foran eget mål og motstanderens mål før sesongen setter i gang.

Daland smiler, Sandefjord, 02.05.2021 NTB
Starts Jesper Daland i midten etter 1-0 målet under treningskampen mellom Start og Sandefjord på Sparebanken Sør Arena Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

I fjor scoret Daland ett mål i Eliteserien, og kanskje blir det flere denne sesongen.

– Jeg ønsker å bidra litt mer fremover også i motstanders boks. Det er noe jeg har hatt fokus på, og det er noe jeg fortsetter å terpe på. Det defensive har ikke satt helt i de to første kampene. Vi defensive har ikke vært fult så «sharpe» som vi vet vi kan. Så det var deilig at den biten satt i dag. Så synes jeg mange av de offensive spillerne ser friske ut og har mye energi. Så det lover godt inn mot sesongen.

Daland og Joackim Jørgensen har dannet midtstopperduoen i alle Starts treningskamper så langt denne våren, og den unge kapteien synes de har utviklet et godt samarbeid. 

– Meg og Jocke jobber fint sammen. Vi har en fin dialog. Vi har våre arbeidsoppgaver som vi har kontroll på, så jeg vet vi jobber godt sammen. Det at det har lugget litt i de første to kampene har egentlig ikke stresset meg noe særlig. Det var deilig å se at det satt i dag og at vi fikk til det vi ønsket, så er jeg sikker på at det defensive kommer til å være bunnsolid når sesongen begynner.

Daland, Sandefjord, 02.05.2021 NTB
Starts Jesper Daland etter 1-0 målet med Eirik Wilberg Schulze til venstre og Joackim Jørgensen til høyre under treningskampen mellom Start og Sandefjord på Sparebanken Sør Arena i Kristiansand.Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
Annonse fra Obos-ligaen: