Ny Eftevaag med proffkontrakt

16 år gamle Levi Eftevaag har vokst opp i en ekstremt fotballglad familie. Nå har han signert en treårig proffkontrakt med Start.

Han blir dermed den tredje unggutten i Start som skriver proffkontrakt med klubben denne uken, etter Jakob Ugland og Sander Svela.

- Det er veldig stas. Det viser at de har tro på meg og vil satse på meg. Jeg hadde ikke trodd at jeg skulle få kontrakt allerede nå, men jeg skal gjøre det beste ut av de årene som kommer, sier Eftevaag.

Lysluggen med krøllene markerte seg i fjor med flere spektakulære mål, blant annet scoret han direkte fra avspark.

Målet ser du her


At det skulle bli fotballspiller av Levi var ingen stor overraskelse, med tanke på familien han er vokst opp i.

Han er sønn av tidligere Start-spiller Sjur Eftevaag, og storebror Adam er også en del av G19-laget. Onkel Claus Eftevaag hadde en lag karriere i Start og spilte også for landslaget, og fetter Johannes Eftevaag er en del av A-stallen i Start i dag.

- Det har vært mye fotball med familien, i bursdager var det alltid kamper eller firkant på plenen. Så spiller vi "bryggeball" på hytta, det er en slags firkant på brygga, sier han og smiler.

- Det å ha mange i familien som har spilt mye fotball, og som vet hva som skal til for å bli god har vært fint.

Har du følt på et ekstra forventningspress fordi du heter Eftevaag?

Start har jo vært en stor del av familien, men jeg har ikke tenkt på det som noe press. Jeg håper å føre arven videre, sier han og smiler.

Levi Eftevaag liten
En ung Levi Eftevaag i aksjon for Start. Sveisen har han beholdt. Foto: Privat

"Diltet" etter broren

Han begynte i Start som 4-åring, da han fikk være med storebror Adam og pappa Sjur, som var trener, på trening. Han spilte med dem frem til de som var jevngamle startet opp. Så har det gått slag i slag, og i fjor viste han seg frem på G16- og G19-laget. Han fikk også trene med A-laget i høstferien.

- Nå er jeg flyttet opp til G19-laget, og mitt fokus er å prestere der først. Jeg må gjøre meg fortjent til å få trene med A-laget, men det er klart det er et mål å få trene mest mulig med dem, sier han.

- Jeg håpe å utvikle meg i årene som kommer og da er jo målet å bli en del av A-laget. På lengre sikt håper jeg å bli god nok til å spille for en toppklubb i Europa, men det er mye hardt arbeid som må til få å klare det, sier han.

Hvordan beskriver du deg selv som spiller?

- Jeg er en kreativ midtbanespiller med god pasningsfot og et bra skudd. Jeg kan spille indreløper, men har også spilt en del ving, sier han.

Han ser for seg at han trenger å utvikle fysikken en del før han er klar for spille på A-laget, men han sitter likevel igjen med positive opplevelser fra treningene han har fått delta på til nå.

- Teknisk henger jeg ganske bra med, det er min styrke. Så vil jeg nok vokse litt de neste årene, jeg må jobbe med fysikken, sier han.

levi eftevaag og ramsland 2
Levi Eftevaag på trening sammen med Martin Ramsland under en trening i fjor.

Har x-faktor

Utviklingsleder Alexander Øren beskriver Eftevaag som en veldig kreativ og spennende spiller.

- Han kommer jo fra en Start-familie og har mer eller mindre vokst opp i Start. Det er gøy. Så har han litt x-faktor, han kan score flotte og avgjørende mål, noe han viste flere ganger i fjor. Han er god til å spille frem andre, men kan også score selv, sier Øren.

Han ble nettopp flyttet opp i G19-troppen, og blir nå den yngste i klubben med proffkontrakt. Han fyller 17 år først til høsten.

- Det er en spiller vi har stor på og som vi håper å se mye av i årene fremover. Men det vil ta tid, han må få utvikle seg videre og vokse fysisk, sier Øren.

Tre unge proffer

Eftevaag er tredje unggutt som har skrevet proffkontrakt denne uka. Øren forteller at han håper det også vil gi motivasjon til de andre ungguttene i klubben.

- Dette er tre lovende spillere som vi har tro på, men som alle er veldig klar over at det fortsatt er en god vei å gå. De må ha fokus på å utvikle seg videre, og vi skal legge til rette så godt vi kan. Vi gleder oss til å følge utviklingen deres videre, sier Øren.

- De har gjort seg fortjent til det gjennom gode prestasjoner, og det bør gi ekstra motivasjon også for de andre ungguttene i klubben, sier Øren.

eftevaag ugland svela signering 2
Tre nye proffer. Fra venstre: Utviklingsleder Alexander Øren, Levi Eftevaag, Jakob Ugland, Sander Svela og sportslig leder Atle Roar Håland.

 

Annonse fra Obos-ligaen: