- Spennende å se hva Joey gjør

Frank Thomassen blogger om dagens kamp mot Raufoss.

FORAN  START - RAUFOSS
Forrige helg tok vi sesongens første 3-poenger i en kamp der vi var gode i 1.omgang men svake i 2.omgang.
 
Det viktigste var dog poengene og vi får bare forberede oss på mange slike kamper denne sesongen. Kamper mot lag som alle forventer vi skal slå greit, men så enkelt er det dessverre ikke. Vi så Sandefjord slite veldig hjemme mot KFUM, og de lagene som til slutt vil juble for opprykk er lagene som klarer å ro i land slike seire. La oss håpe på en ny 3-poenger - og at det blir litt mindre spenning enn det var forrige helg.
 
 
TABELLEN
5. Start........ 2 1-0-1 2-2 3 poeng
8. Raufoss.... 2 1-0-1 2-3 3 poeng


RAUFOSS FOTBALL
Raufoss ble stiftet i 1918 som en del av Raufoss turn og idrettsforening, men det ble spilt organisert fotball også i årene før det. I tidlig fase bestod laget av arbeidere fra Raufoss Ammunisjonsfabrikk.

Laget spilte på øverste nivå i Norge i 1964.1973 og 1974 og spilte også mange sesonger på nest-øverste nivå. Blant annet i perioden fra 1998 til 2004. I 2003 påførte de også Start et av klubbens verste tap noensinne, da de vant 7-2 på Kristiansand stadion. En av Raufoss-spillerne fra den kampen var Mattias Andersson - som nylig ble tatt med i Starts trenerteam.

Hovedtrener for Raufoss er Christian Johnsen som har hatt ansvar for laget siden 2016 da han overtok etter Espen Haug.

Laget har slitt i mange kamper i vinter, men tok en sterk seier borte mot Nest Sotra i 1.serierunde. I forrige serierunde ble det derimot 0-2 tap hjemme mot Sandefjord. I den kampen ble midtstopper Edvard Race utvist og han må dermed sone karantene i kampen mot Start.

Når det gjelder spilleroverganger, så har Raufoss sikret seg disse spillerne foran denne sesongen:
Gard Simenstad (Gjøvik-Lyn)
Parfait Bizoza (Herd)
Ikhsan Fandi (Young Lions, Singapore)

Mens følgende spillere har forsvunnet fra klubben:
Fredrik Greve Monsen (Lagt opp)
Ingolfur Örn Kristjansson (Eidsvold Turn)
Christer Johansen (Byåsen)
Kevin Jablinski (Egersund)

Jeg tipper Raufoss får det vanskelig denne sesongen og rykker rett ned igjen.


RAUFOSS 5 SISTE KAMPER
27 februar: Raufoss - KFUM 0-1 (treningskamp)
2 mars: Raufoss - Sandnes Ulf 3-4 (treningskamp)
23 mars: Raufoss - Notodden 2-2 (treningskamp)
31 mars: Nest Sotra - Raufoss 1-2 (serie)
7 april: Raufoss - Sandefjord 0-2 (serie)IK START
Hos Start så har man hatt en del sykdom i det siste, men de fleste er på vei tilbake nå. Joackim Jørgensen må trolig stå over denne kampen også - i tillegg til langtidsskadde Espen Børufsen og Adeleke Akinyemi.
Joey Hardarsson har også testet ut en ny 4-2-3-1 formasjon de siste dagene og det er mulig at denne blir brukt i denne kampen. 
Da tipper jeg at disse starter: (4-2-3-1)

Jonas Deumeland

Eirik Wichne
Espen Hammer Berger
Damion Lowe
Henrik Robstad

Afeez Aremu
Erlend Segberg

Kasper Skaanes
Tobias Christensen
Aron Sigurdarson

Mathias BringakerNOEN TANKER TIL SLUTT
Etter den triste seriestarten mot Aalesund var det viktig at vi slo tilbake mot KFUM. I den kampen startet vi bra og etter en god 1.omgang kunne vi gå til pause med 2-0 ledelse etter scoringer av Sigurdarson og Skaanes. I den omgangen gav vi hjemmelaget lite rom og vi tok ut viktige Stian Sortevik hos hjemmelaget. Etter pause endret kampbildet seg fullstendig og det er godt mulig at den sterke motvinden hadde endel å si for akkurat det, men da var det vi som ikke hang med og som ble presset bakover. Etter 68 minutter kom reduseringen fra Moses Mawa hos hjemmelaget, og det ble unødvendig spenning de siste 25 minuttene. Men vi forsvarte oss greit og kunne til slutt juble for 3 viktige bortepoeng - mot en vrien motstander.

Nå har Joey Hardarson fått en hel uke til å jobbe videre med laget, og inn i trenerteamet har også Mattias Andersson kommet. Det er mye som tyder på at Start bytter formasjon - for å få mer slagkraft framover, og det synes jeg virker som et godt grep. Nå går vi fra 3 midtstoppere til 2 midtstoppere og kan dermed flytte opp en ekstra mann på midten. Det blir spennende å se om Joey vil bruke denne formasjonen mot Raufoss - og også hvordan den vil fungere. 

Etter alt bråket rundt avgangen til Kjetil Rekdal fikk Start mye kritikk for det som skjedde og flere sa også at de ikke ville gå på flere hjemmekamper. Det synes jeg er trist å lese. Joda, Start kunne helt sikkert gjort ting bedre, og man har da også sagt at man vil evaluere hele denne episoden for å hindre at slike ting vil skje igjen, men personlig er jeg glad for at ikke Start brukte samme midler som Rekdal og hans advokat gjorde. De brukte media til å få fram sine synspunkter, mens Start ikke ville bruke samme virkemidler. Dermed fikk hele fotball-Norge masse sympati for Rekdal mens Start var den "store stygge ulven". Jeg synes Start har fått for lite ros for noe som kunne blitt veldig stygt om klubben hadde brukt media til å fortelle alle grunnene man hadde for å gjøre det de gjorde. Noe har kommet fram i media, mens andre ting trolig vil bli holdt internt, men jeg er helt sikker på at Start hadde gode grunner til å ta det valget de gjorde.

Nå er det kapittelet avsluttet og trener fram til sommeren er Joey Hardarson - og det synes jeg er en god løsning. Dette er en trener som kjenner klubben og spillerne veldig godt, og sammen har han dyktige assistenter i Mattias Andersson og Andreas Jenssen.

Mot Raufoss får vi nok se en motstander som vil ligge langt bak på banen og satse på kontringer og dødballer. Da er det veldig viktig at vi er tålmodige, og ikke blir frustrerte hvis vi ikke scorer tidlig. Sjansene vil komme og forhåpentligvis er det vi som scorer det første målet i denne kampen. Og så er det viktig at det er masse bevegelse i laget. I denne divisjonen får vi ikke samme rom til å kontre i som i eliteserien, og da er det vi som må skape sjansene. Det krever veldig stor bevegelse.

Jeg håper at mange tar turen på kamp, ikke bare fordi det er en fordel for Start med mye folk på tribunene, men også for å vise at vi er fremdeles støtter klubben - selv etter alt bråket i det siste. Som jeg har nevnt tidligere, så vil trenere komme og gå, men klubben vil alltid bestå, og da synes jeg det er viktig at vi viser at det tross alt er det viktigste. Jeg er i hvertfall ikke en person som vender klubben ryggen fordi jeg er uenig i en saksbehandling eller avgjørelser som har blitt tatt. 

Vi må heller ikke glemme at vi har investorer/eiere som har vist at de er villige til å satse - og som betaler det det koster å få Start til å bli en klubb å regne med i norsk fotball. De ønsker like mye som alle oss andre at klubben lykkes, og så får vi bare håpe at denne sesongen er et bittelite tilbakesteg på veien mot å få drømmene til å gå i oppfyllelse!

3 poeng mot Raufoss vil sende oss helt opp mot toppen av tabellen. Kom og hjelp gutta til 3 poeng mot Raufoss - og revansjere det ydmykende tapet i 2003.

Lykke til med kampen alle Start-venner!
 
 
FROM OVER THERE,
= Frank Thomassen =
Annonse fra Obos-ligaen: