KFUM - Start 1-2

Start sikret seg sesongens første tre poeng, men det ble ingen lett kamp på Ekeberg. Arkivfoto: Ole Endre Kallhovd

Etter et skuffende 0-1-tap mot Aalesund i første serierunde var det nyopprykkede KFUM Oslo som var motstander i kamp nummer to.

Oslo-laget begeistret mange med sitt spill da de rykket opp, og de spilte jevnt mot Sandefjord i førte serierunde, selv om det ble tap til slutt.

Start inngikk et forlik med Kjetil Rekdal tidligere i uken, så det er Joey Hardarson som er hovedtrener i dagens kamp. Islendingen har ikke gjort de store endringene på laget, men Adeleke Akinyemis benbrudd gjør at  Mathias Bringaker får sjansen på spissplass. Joackim Jørgensen, Jesper Daland og Espen Børufsen er fortsatt skadet. Gledelig er det at Damion Lowe er klar for sin sesongdebut etter å ha sonet karantene i første runde.

Starts lag (1-3-4-3):

Jonas Deumeland - Espen Hammer Berger, Damion Lowe, Isaac Twum - Eirik Wichne, Erlend Segberg (K), Afeez Aremu, Henrik Robstad (Hadzic fra 85) - Kasper Skaanes (Christensen fra 61), Mathias Bringaker (Finnbogason), Aron Sigurdarson.

Innbyttere: Alexander Pedersen, Johannes Eftevaag, Adnan Hadzic, Sander Sjøkvist, Tobias Christensen, Mikael Ugland, Kristjan Floki Finnbogason.

KFUMs lag (1-4-3-3):

Skjærstein - Gaye, Troudart (Agouda fra 89), Hammer, Brix (Kastrati fra 33) - Rasch, Sørås, Olden Larsen - Øby (J. Moula fra 61), Sortevik, Moses.

Innbyttere: Thomas, Hagen, Aalmen, Agouda, Kastrati, Y. Moula, J. Moula

KFUM Oslo - Start 1-2 (0-2)

• KFUM Arena

• OBOS-ligaen 2. runde 2019

• Dommer: Mads Folstad Skarsem

• Mål KFUM: Moses (67)

• Mål Start: Sigurdarson (27), Skaanes (38)

• Gule kort: KFUM: Troudart, J. Moula Start: Deumeland, Bringaker

Slik var kampen:

3 min: Vi får kampens første mulighet etter snaue tre minutter når Sigurdarson prøver seg med venstrebeinet fra 14 meter. Ballen går i nettveggen.

12 min: Bringaker presser frem kampen første hjørnespark. Wichne skrur den på bakerste stolpe, keeper er på bærtur, men ballen stusses ut til ny corner. Den ender på bakreste stolpe til Lowe, som får til et skudd, men det går rett i fanget på keeper Skjærstein.

27 min: 0-1! Aron Sigurdarson gir Start ledelsen etter at Start har trykket godt på inne i KFUMs 16-meter. Ballen faller etterhvert ned til Segberg, som spiller pent til Sigurdarson og islendingen setter ballen i mål fra 7-8 meter.

30 min: Start det beste laget den første halvtimen, men ingen sjanserik affære så langt. KFUM er ikke ufarlige når de slår i bakrom på Moses, men Start-forsvaret har ryddet greit unna foreløpig.

33 min: Sigurdarson driver fremover i banen, forbi to-tre spillere, før han blir felt 25 meter fra mål. Han prøver seg selv på frisparket, men skuddet går utenfor mål.

38 min: 0-2! Aron Sigurdarson svinger inn et innlegg og foran keeper dukker Kasper Skaanes opp og styrer innlegget i mål. Skaanes noterer seg dermed for sitt første seriemål som Start-spiller.

45 min: Frispark til KFUM i god posisjon. Det skytes i muren, ballen spretter ut igjen og det skytes igjen, men ballen klareres ut av Lowe.

45+2 min: Gigantisk mulighet til KFUM på overtid. En corner slås inn, Lowe header ballen ned mot eget mål og Troudart får avslutte fra 2 meter! Deumeland gjør seg stor og redder ballen, som spretter via en forsvarer og over mål.

Pause: Det er altså 0-2 til pause i en kamp der Start var farligst og mest effektive foran mål, men der det ikke var allverdens av målsjanser.

49 min: KFUM farlig frempå etter en kontring. Ender opp med en god skuddmulighet, men Start får blokkert skuddet og etterhvert også rensket unna returen.

55 min: Afeez Aremu tester skuddfoten to ganger på kort tid, begge forsøkene stopper i en KFUM-spiller.

60 min: KFUM mer aggressive i starten av andre omgang, men vi har god kontroll defensivt.

63 min: Bringaker spilles pent fra av Sigurdarson og setter fart mot mål. Bruker litt for lang tid, og skuddet blir blokkert ut til corner. Stor sjanse.

67 min: 1-2. KFUM spiller seg inn i 16-meteren, kommer til en god mulighet men skuddet blokkeres til corner. På corneren stusses ballen bakover, der Moses dukker opp på bakre stolpe og header ballen i mål. Der er Start-spillerne alt annet enn imponerende i markeringsspillet.

69 min: Sigurdarson drar til på et frispark fra langt hold. Treffer bra, og keeper må ut i full strekk for å slå ballen ut.

73 min: Sigurdarson driver fremover og spiller til Christensen. Han tråkler seg innover i feltet men kommer aldri til avslutning.

78 min: Start-forsvaret fryktelig passive og KFUM spiller seg til en skuddmulighet fra 16 meter. Skuddet blokkeres og ender i corner. Corneren går over alle og ut til femmeter.

81 min: Start mister ballen og KFUM kontrer. Ballen slås inn i feltet og der er Moula. Han tar i mot ballen, og går i bakken i duell med Twum. KFUM roper på straffe, mens dommer vinker spillet videre.

85 min: Lowe går litt for hardt inn i en hodeduell og det blir frispark veldig farlig posisjon. Rasch prøver seg, men Deumeland gjør en god redning.

92 min: Så får Sigurdarson sjansen til å punktere kampen. Kommer seg fri feltet, men skuddet med venstrefoten går i nettveggen. Stor sjanse.

Slutt: Start sikret seg tre poeng i det som ble en slitekamp utover i andre omgang. I første omgang hadde vi god kontroll og vi fikk også to mål. I andre omgang kom KFUM sterkere tilbake og etablerte et trykk mot Start-målet. Etter reduseringen handlet det kun om å holde unna og selv om vi levde farlig et par ganger så ebbet kampen ut med 1-2. Dermed er poengfangsten i 2019 i gang!