- Håper mange kommer på kamp

Frank Thomassen ser frem mot en tøff kamp mot Nest Sotra, og en thriller-avslutning på sesongen.

Annonse:
FORAN START- NEST SOTRA
Etter et surt poengtap mot Strømmen er det viktig at vi kommer oss tilbake på vinnersporet umiddelbart. Det ser ut til å bli en kamp mellom Start og Sandefjord om den siste opprykksplassen og opprykket kan faktisk bli avgjort på målforskjell. Derfor er det viktig at vi er fullt fokuserte foran kampen mot Nest Sotra. Det eneste som er godt nok i den kampen er 100 prosent innsats fra samtlige spillere i gule drakter. Får vi det så skal vi ha godt nok lag til å vinne denne kampen. Ta turen til Sparebanken Sør Arena og få med deg Starts femte strake hjemmeseier!
 
 
TABELLEN
2. Start..........22 14-3-4 37-21 46 poeng
8. Nest-Sotra..22 9-6-7 32-24 32 poeng


NEST-SOTRA FOTBALL
Nest Sotra er i ganske god form og har 10 poeng på sine 5 siste kamper. Laget til trener Steffen Landro er dessuten veldig gode defensivt. De spiller i et 3-4-1-2 system hvor vingene trekkes tilbake når laget ikke har ballen og dermed står de med 5 spillere bak når de forsvarer seg. Dette viser seg også i antall mål de har sluppet inn (24). Kun de tre topplagene har sluppet inn mindre enn Nest Sotra.

På bortebane har de 2 seier, 3 uavgjorte og 5 tap, mens de hjemme har 7 seire, 3 uavgjorte og 2 tap. Det er kun Start og Raufoss som har vunnet på Ågotnes stadion så langt denne sesongen.

Nest Sotra har ingen spillere ute med karantene - og har heller ingen spesielle skadeproblemer foran kampen mot Start.

Toppscorere for Nest Sotra er Lee Rochester Sørensen, Marcus Mehnert og Bjarte Haugsdal, som alle har 4 scoringer hver.


NEST-SOTRA's 5 SISTE
18 august: Nest Sotra - Kongsvinger 3-0 (serie)
21 august: Notodden - Nest Sotra 2-3 (serie)
25 august: Nest Sotra - Sandefjord 1-1 (serie)
1 september: Raufoss - Nest Sotra 2-1 (serie)
15 september: Nest Sotra - Tromsdalen 2-0 (serie)


IK START
Hos Start er Eirik Wichne tilbake fra karantene og går nok rett inn igjen på laget. Trolig blir Isaac Twum flyttet opp igjen på midten sammen med Afeez Aremu. Martin Ramsland er fremdeles skadet, og er usikker til denne kampen også. Blir han ikke spilleklar blir det nok Matthias Bringaker som får sjansen på topp igjen. Jeg tipper disse 11 starter mot Nest-Sotra:

Jonas Deumeland

Eirik Wichne
Joackim Jørgensen
Damion Lowe
Kristoffer Tønnessen

Isaac Twum
Afeez Aremu

Kasper Skaanes
Kevin Kabran
Aron Sigurdarson

Mathias Bringaker



DEN OMVENDTE KAMPEN
Den omvendte kampen ble spilt på Ågotnes den 12 mai og det ble en jevn kamp med lite sjanser. Start var litt bedre i 1.omgang og fikk scoringen sin etter 45 minutter da Aron Sigurdarson spilte Mathias Bringaker gjennom alene med keeper. Bringaker gjorde ingen feil og sendte Start i ledelsen. 
Hjemmelaget tok over mer i 2.omgang, men Start holdt tett bakover og kunne reise hjem med 3 poeng fra Hordaland.



I FARESONEN
Her er spillerne hos Start og vår kommende motstander som er i faresonen for å måtte sone karantene neste runde. Vår neste motstander er Ham Kam - og disse spillerne må unngå gule kort denne runden hvis de vil spille den kampen.

Start:
Mathias Bringaker
Erlend Segberg
Isaac Twum
Kevin Kabran
Kristoffer Tønnessen
Damion Lowe

Ham Kam
Jacob Egeris
Rubén Alegre Guerra



NOEN TANKER TIL SLUTT
Kampen mot Strømmen ble ikke noen severdig kamp. Det var ganske sterk vind og det var to lang med mye å spille for. Start skapte de fleste og de største sjansene, men maktet ikke å få ballen inn. Dermed endte det med 0-0 og poengdeling. Start hadde nok fortjent å få med seg alle poengene hjem til Kr.sand, men det var et hardtarbeidende hjemmelag som ikke gav Start-gutta mye tid med ballen.

Start hadde endel spillere ute med skader og stilte derfor med en ganske tynn benk - med Mikael Ugland som den eneste friske offensive spilleren. Jeg var skuffet over at han ikke fikk mer spilletid enn han gjorde i denne kampen. Når ting ikke fungerer - og enkelte spillere ikke har dagen, så synes jeg vi burde gi våre unge og talentfulle spillere litt mer spilletid. Ugland skrev også ny kontrakt nylig og det er bedre å gi han erfaring nå som vi spiller i OBOS-ligaen enn neste år når vi forhåpentligvis spiller i eliteserien. Jeg mener Joey har gjort en god jobb som hovedtrener, men mener at han ofte venter for lenge med å ta grep fra benken. I denne kampen kunne Mikael Ugland kommet inn tidligere.

Med uavgjort mot Strømmen, var det viktig at ikke Sandefjord vant. I en kamp der Sogndal hadde fortjent å vinne, endte det til slutt med 1-1 og dermed er vi fremdeles på 2.plassen - men kun bedre målforskjell skiller oss og Sandefjord.

Sandefjord har Strømmen hjemme i Sandefjord denne runden og vil nok vinne den kampen. Dermed er det viktig at også Start vinner sin kamp så ikke Sandefjord smetter forbi oss. 

Nå venter et annet vanskelig lag for Start. Nest Sotra kommer på besøk og dette er et lag som er kun 2 poeng bak Kongsvinger som innehar 6 plassen som gir kvalifisering. Nest Sotra er dessuten et av ligaens gjerrigste lag og som er vanskelige å score på. Faktisk har ikke laget sluppet inn mer enn 2 scoringer i noen av de 22 seriekampene som så langt har blitt spilt. 
I denne kampen er det viktig at vi er tålmodige og ikke lar oss stresse om vi ikke scorer tidlig. Nest-Sotra vil nok ligge lavt - og satse alt på dødballer og kontringer. 

La oss håpe at vi går ut i hundre og trykker Nest Sotra bakover - og at vi får en eller to tidlige scoringer. Da må Nest Sotra framover - som igjen kan åpne rom for kontringer for et Start-lag med mange raske spillere.

Jeg håper mange tar turen på kamp og at vi får se Start vinne sin 5 strake hjemmeseier - og at vi forlenger rekken uten tap til 13 kamper. Hvert eneste poeng og hver eneste scoring kan bli helt avgjørende i en meget spennende kamp om den andre opprykksplassen bak Aalesund.

Det er bare å gjøre seg klar til en thrilleravslutning på sesongen - og så får vi håpe at vi 10. november kan feire nytt opprykk til eliteserien. Skal vi klare det, må slike kamper som denne mot Nest Sotra vinnes. Det tror jeg vi klarer, og så får vi se om Strømmen kan skape litt problemer for Sandefjord...

Velkommen på kamp og HEIA START!
 
 
FROM OVER THERE,
= Frank Thomassen =
Annonse fra Obos-ligaen: