Strømmen - Start 0-0

Det ble en frustrerende, og målløs, kamp mot Strømmen. Foto: NTB scanpix.

Søndag ettermiddag tok Start turen til Strømmen på jakt etter tre viktige poeng i opprykksstriden. Vertene spilte 2-2 borte mot Ull/Kisa i sin siste kamp før landslagspausen, mens Starts vant 1-0 i toppkampen mot Sogndal sist.

Start lå før kampen på 2. plass, mens Strømmen lå på 15. plass.

Vi må helt tilbake til 22. juni for å finne sist Start-tap. Siden det overraskende tapet for Notodden har det siden den gang blitt åtte seire og to uavgjorte for

Sist gang lagene møttes var den 05.05.19, da Start vant 4-0 på Sparebanken Sør Arena, blant annet etter hat-trick av Tobias Christensen.

Start manglet Eirik Wichne me suspensjon, mens Adnan Hadzic, Jesper Daland, Adeleke og Espen Børufsen aller er skadet ennå. Eman Markovic og Sander Sjøkvist måtte også kaste inn håndkleet pga skade, mens Martin Ramsland er med på benken til tross for at han sliter med vonde ribbein.

Starts lag (1-4-2-3-1):
Jonas Deumeland - Isaac Twum, Joackim Jørgensen, Damion Lowe, Kristoffer Tønnessen (Ugland fra 89) - Afeez Aremu, Erlend Segberg - Kasper Skaanes, Kevin Kabran, Aron Sigurdarson - Mathias Bringaker (Robstad fra 77).

Innbyttere: Alexander Pedersen, Espen Hammer Berger, Martin Ramsland, Henrik Robstad, Mikael Ugland.

Strømmens lag:
Morten Sætra - Magnus Alexander Tvedte, Victor Ericsson Grodås, Sverre El Bjørkkjær, Mathias Blårud, Anders Bakken Dieserud (Ness fra 72), Mustafa Achrifi, Øystein Vestvatn, Mahmoud Sami Laham, Sivert Stenseth Gussiås, Kjell Rune Sellin (Bransdal fra 84).

Innbyttere: Stian Stensby Christensen, Ulrich Østigård Ness, Håvard Segtnan Thun, Andreas Hellum, Johannes Grødtlien, Pål Steffen Andresen, Lasse Bransdal.

• OBOS-ligaen 22.runde

• Strømmen Stadion

• Gule kort: Damion Lower

Slik var kampen:

1. min: Start går rett i angrep og får corner. Sigurdarson tar corneren, men Skaanes får ikke styrt den på mål.

6. min: Start har tatt kontroll over kampen tidlig. Triller mye ball så langt, men enda ikke kommet til noen fete sjanser.

9. min: Bringaker kommer til skudd inne i 16-meteren. Strømmen får blokkert, og Skaanes snapper returen - men klarer ikke å styre skuddet på mål.

12. min: Frispark for Start i farlig posisjon. Innlegget fra Tønnessen går imidlertid rett på mål.

13. min: Stor sjanse for Strømmen som kommer til innlegg på vår venstreside. Heldigvis er Twum på bakerste stolpe og får rensket unna.

17. min: Ny, enorm sjanse for Strømmen. Sellin kommer plutselig helt alene med Deumeland etter en feilberegning av Lowe, men avslutter rett til side for må

21. min: Nydelig kontring av Start. Sigurdarson forserer med ball mot 16-meteren, og slepper ballen på perfekt tidspunkt til Bringaker. Skuddet går rett på keeper fra kloss hold.

23. min: Sellin på farten igjen. Innlegget fra Strømmens venstreside er godt, og treffer Sellin som lurer på bakerste stolpe. Deumeland henger heldigvis godt med, og står frem med en herlig redning.

31. min: Strømmens Bjørkkjær misser på en heading, og Sigurdarsson lurer på bakerste stolpe. Islendingen vår får ikke til et skudd, men det kunne fort blitt veldig farlig.

34. min: Kevin Kabran får til et skudd fra hjørnet av 16-meteren, men det går rett på mål.

45. min: Start kontrer, og angrepet ender med at Sigurdarson kommer til skudd fra utkanten av 16-meteren. Godt med trøkk i skuddet, men det fyker over.

Pause: Det står 0-0 på Strømmen Stadion når lagene går til pause. Start kom best i gang, men Strømmen jobbet seg inn i kampen utover omgangen og var nærmest i å ta ledelsen.

strømmen start ntb scanpix
Kristoffer Tønnesen (t.v) i duell med Strømmens Sivert Stenseth Gussiås. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

50. min: Gigantsjanse for Skaanes!! Aron Sigurdarson slår en utsøkt pasning fra sin kantposisjon, og plutselig er Skaanes alene med keeper. Avslutningen er dessverre ikke god nok, men en god måte å starte 2. omgangen på.

58. min: Bringaker skaffer oss frispark i god posisjon. Twum tar det.

59. min: Twums innlegg ender i klabb og babb i Strømmens 16-meter. Kabran kommer til skudd, men klarer ikke presse den under tverrliggeren.

66. min: Twum slår et herlig innlegg mot Bringaker, som pannebrasker den i nettmaskene. Assistentdommeren vinker for offside.

77. min: Bytte for Start. Bringaker ut, Robstad inn.

80. min: Stor sjanse for Start. Kabran drar seg innover i feltet på lekkert vis og får til et skudd fra skrå vinkel, men Strømmens keeper henger med.

82. min. Sigurdarson med kjempetreff fra rundt 25 meter, men får den ikke forbi Strømmens sisteskanse.

89.. min: Bytte for Start. Tønnessen går ut, Ugland kommer inn.

90. min: Det er lagt til fire minutter.

SLUTT: Det ender 0-0 på Strømmen stadion i en jevnspilt kamp. Vertene hadde de største sjansene i første omgang, mens Start tok initiativet i andre omgang. Til tross for mange muligheter endte kampen målløs.