Nest-Sotra - Start 0-1

Mathias Bringaker ble matchvinner mot Nest Sotra. Foto: NTB scanpix

Start kommer fra en flott 4-0-seier mot Strømmen i sist kamp, mens Nest-Sotra følte seg snytt for poeng i bortemøtet med Sandefjord (2-1).

Hjemme på Ågotnes er Nest-Sotra sterke, og med Starts svake opptreden på naturgress omt Fram Larvik nylig, er det knyttet spenning til om laget takler underlaget bedre denne gangen.

For Start er Adeleke Akinyemi og Espen Børufsen fortsatt skadet, mens Isaac Twum soner karantene etter at han pådro seg rødt kort i sist kamp.

Trener Joey Hardarson ser liten grunn til å gjøre endringer på laget som prestertes å bra på søndag, og stiller derfor med samme mannskap.

På innbytterbenken er unggutten Kristian Strømland Lien med, og han kan få sin debut om han kommer innpå i dag.

Starts lag (1-4-2-3-1):

Jonas Deumeland - Eirik Wichne, Joackim Jørgensen (Hammer Berger fra 38), Damion Lowe, Henrik Robstad -  Erlend Segberg (K), Afeez Aremu - Kasper Skaanes, Tobias Christensen (Hadzic fra 86), Aron Sigurdarson - Mathias Bringaker.

Innbyttere: Alexander Pedersen, Espen Hammer Berger, Jesper Daland, Adnan Hadzic, Sander Sjøkvist, Mikael Ugland, Kristian Lien.

Nest-Sotras lag (1-3-5-2):

Fij - Haugsdal, Arrocha, Anthony - Hoven (Økland fra 62), Stephensen, Hestetun (Dang fra 62), Neergård (Berg Sande fra 87), Aas - Mehnert, Sørensen.

Innbyttere: Johansen, Pettersen, Dang, Økland, Berg Sande

Slik var kampen:

Regner øser ned idet kampen skal til å begynne. Det blåser i tillegg en del, så noe sommervær er det langt i fra på Sotra.

2 min: Første avslutning på mål kommer fra bursdagsbarn Eirik Wichne. Det blir altfor løst med hans venstre fot.

5 min: Start med initiativet i starten her. Christensen får ballen inne i 16-meteren, men Nest får blokkert skuddforsøket hans.

7 min: Nest kontrer etter en svak Start-pasning. Spiller seg inn i 16-meteren, men Robstad får klarert til corner. Den blir det ingenting ut av.

12 min: Nest Sotra er farlig frempå når Deumeland glipper en corner. Men Start klarerer og kontrer, og Bringaker kommer til en god innleggsmulighet. Nest får klarert til corner. På corneren fra Christensen får Segberg hodet på ballen, men han får ikke til noen god heading.

20 min: Pent angrep av Start, og igjen havner ballen hos Wichne, som igjen prøver seg med venstre fot. Ballen blokkeres igjen, men Aremu plukker den opp og slår et innlegg mot Bringaker. Under press kommer han ikke til noen heading. Gode tendenser nå.

33 min: Etter at Start hadde et tydelig grep om kampen de første 15-20 minuttene har det nå jevnet seg mer ut. Ingen fantastisk forestilling av noen av lagene så langt.

38 min: Joackim Jørgensen blokkerer et innlegg, men blir liggende nede etterpå. Må få hjelp av fysioterapeut på Pål Erik Pedersen, som umiddelbart signaliserer at han må bytte. Jørgensen hinker ut. Ikke bra. Inn kommer Espen Hammer Berger.

Nest Sotra borte 2019 NTB scanpix11
Joackim Jørgensen må forlate banen like før pause. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

42 min: Strålende prestasjon av Sigurdarson. Leverer en fantastisk vending og curler et skudd mot lengste kryss, men Nest Sotras keeper får såvidt hånden på ballen og slår til corner. Omgangens største sjanse.

45 min: 0-1! Så går vi opp i ledelsen! Sigurdarson sender en pen stikkpasning gjennom til Bringaker. Han skyter via keeper og i mål! Fortjent ledelse!

Nest Sotra borte 2019 NTB scanpix6
Bringaker gratuleres av lagkameratene etter 1-0-målet. Foto:NTB scanpix

Pause:

Gressmatten er våt, men sola tittet etterhvert frem. Det gjorde Start også. Etter en god start på kampen ebbet det litt ut midtveis i omgangen. Mot slutten hevet Start-guttene seg igjen og tok fortjent ledelsen. Alt i alt en ok omgang, der vi har hatt god kontroll på kampen til tross for at spilleforholdene er ganske ulike de laget er vant til på Sparebanken Sør Arena.

48 min: Henrik Robstad bryter fint foran en Nest-spiller og prøver seg på skudd fra 25 meter. Ballen sklir av foten og skuddet går langt utenfor.

50 min: Nest Sotra med sin første mulighet i kampen. Et frispark slås inn i feltet og der står Sørensen helt alene. Får til en slags avslutning, men den går utenfor.

53 min: Start spiller seg til en god mulighet. Et godt innlegg fra Aremu faller ned i feltet. Flere Start-spillere står foran mål, men Wichne og Bringaker går litt i veien for hverandre når de skal slå ballen inn foran mål.

65 min: En svak Start-periode nå, der det er mange pasningsfeil og svake klareringer. Det gir Nest Sotra mulighet til å etablere et lite trykk mot Start-målet. Hjemmelaget har gjort et dobbeltbytte og satser med offensivt.

67 min: Christensen drar seg fint fri og avanserer fremover. Blir felt på hjørnet av 16-meteren. Frisparket tas av Sigurdarson, men skuddet går rett på keeper. To Start-spillere jakter retur, men keeper holder ballen.

73 min: Start med bedre kontroll de siste ti minuttene. Ballen går fortere og mer presist, og Nest Sotra virker ikke veldig farlige for øyeblikket.

75 min: Nest får en ok mulighet når de prøver seg fra langt hold etter at en corner blir klarert. Deumeland må ut i full strekk for å redde skuddet. Plutselig våknet Nest Sotra igjen, og de presser med en gang høyere.

78 min: Start kommer på en kontring og Christensen spiller Sigurdarson pent frem på venstresiden. Utfordrer en-mot-en, men kommer seg ikke forbi.

82 min: Ny stor kontringsmulighet for Start. Sigurdarson spiller Bringaker fri og han utfordrer inn i feltet. Kommer til skudd, men skuddet går i en forsvarsspiller og klareres bort.

84 min: Deumeland må ut og plukke ballen etter et langt frispark fra hjemmelaget. Har god kontroll, selv om han blir presset hardt.

87 min: Strålende kontring! Segberg sender Sigurdarson på vei fremover. Han avanserer med ballen og stikker igjennom Bringaker med en perfekt pasning. Bringaker skyter rett på keeper fra 6-7 meter. Der kunne vi punktert kampen.

SLUTT! Vi tar med oss en sikkelig deilig sliteseier med hjem fra Sotra! Bringaker ble matchvinner like før pause. Alt i alt var det vel fortjent, men det ble spennende på slutten da Nest Sotra kastet frem alle de hadde. Vi burde ha avgjort kampen tidligere på en av de gode kontringsmulighetene vi fikk i andre omgang. Men det viktigste var å få med oss de tre poengene hjem til Kristiansand, i en type kamp vi har slitt med å vinne tidligere. På en våt og humpete gressmatte var vi det førende laget i store deler av kampen.

Et lite skår i gleden var det at Joackim Jørgensen måtte gå ut med skade, men heldigvis var det ikke alvorlig.

Nå gleder vi oss til torsdag 16.mai. Da er de lokaloppgjør og fotball-fest når Jerv tar turen fra Grimstad.