Christensen solgt til Molde

Start er enige med Molde om en overgang for Tobias Christensen.

Han gjennomførte den medisinske testen og signerte for klubben idag.

- Det er med blandede følelser vi lar Tobias dra nå. Han har vært en viktig spiller for oss og har utviklet seg veldig bra siden han kom til klubben fra Vigør. Vi har hele tiden ønsket å beholde ham, men Tobias ønsket sterkt å få dra til Molde nå for å ta et nytt steg i karrieren, forteller Tor-Kristian Karlsen, sportslig leder i Start.

20-åringen fra Hellemyr hadde kun ett år igjen av kontrakten med Start, og han har ikke ønsket å forlenge avtalen nå.

- Dermed hadde vi valget om å selge nå, eller holde på ham og risikere at han dro fra klubben som bosmanspiller. Vi skulle helst sett at Tobias ble værende i klubben, men slik situasjonen ble så mener vi dette var det rette valget for klubben, sier Karlsen.

Christensen står med fem mål på 15 kamper for Start i år. Han fikk sin debut på A-laget i april 2017 og har notert seg for 70 kamper siden den gang.

Hva betyr det for laget å miste ham nå?

- Tobias har noen ferdgiheter som ikke så mange andre har, men det at vi har fått inn Eman Markovic, og at Kevin Kabran er tilbake, gjør det mye lettere å slippe ham nå. Både Aron Sigurdarson, Kasper Skaanes og Isaac Twum kan også spille i den offensive midtbanerollen, og bak dem har vi unggutter som Sander Sjøkvist og Mikael Ugland, sier Karlsen.

- På midtbanen er vi godt forspent med Segberg, Aremu, Twum og Hadzic, og så vet vi at Eirik Schulze kommer etter sesongen. Så selv om Tobias har vært en sentral og viktig spiller for oss, så er vi trygge på at vi skal klare å erstatte ham på en god måte.

 

Takker Start

Tobias Christensen ser tilbake på fire flotte og innholdsrike år i Start. Nå ser han frem mot et nytt kapittel i karrieren, der han håper å få oppleve seriegull og europacupspill allerede i høst.

- Grunnen til at jeg velger å dra til Molde nå er fordi jeg tror jeg kan utvikle meg ytterligere som spiller der. Det er en klubb som har vist at de er veldig dyktige på akkurat det. Det å kjempe om gull i eliteserien og europacupspill er også ting som alle spillere drømmer om, sier Christensen.

Han spilte sin siste kamp for Start i toppoppgjøret mot Sandefjordfredag kveld, da han kom inn som innbytter i andre omgang. Han er veldig takknemlig for årene han har hatt i Start.

- Start har betydd enormt mye for meg, det er klubben som jeg har utviklet meg til å bli den spilleren jeg er i dag. Start har også satset på meg, og gitt meg tillit tross at jeg var vært veldig ung. Det er noe jeg er evig takknemlig for. Tiden i Start har vært veldig fin og jeg er blitt veldig glad i klubben, folkene i klubben og ikke minst alle supporterne, sier han og legger til:

- Jeg kan gjerne tenke meg å komme tilbake til Start igjen senere i karrieren.

Overgangen betyr også at Vigør får en betydelig sum, noe Christensen synes er flott.

- Vigør har også betydd mye for meg, det er der jeg vokse opp og utviklet meg som spiller. Det at jeg kan gi noe tilbake til dem er jeg veldig glad for, sier han.

Christensen går inn i en spennende høst med Molde, men han kommer til å følge godt med på Start også fremover.

- Jeg ønsker klubben, spillerne og trenerteamet lykke til videre med sesongen og håper virkelig de når målet om opprykk! Det fortjener spillerne, trenerne, klubben og ikke minst supporterne!

- Jeg kan gjerne tenke meg å komme tilbake til Start igjen senere i karrieren.

— Tobias Christensen

tobias Christensen NTB scanpix5
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Solid sum til Vigør

Christopher Langeland, arbeidende styreleder i Start En Drøm, synes det er leit at en lokal spiller forlater klubben.

- Vi ønsker i utgangspunktet å beholde våre beste spillere til de eventuelt blir så gode at de kan gå direkte til større klubber i utlandet. Samtidig er vi stolte over å ha vært med å utvikle en spiller som har blitt attraktiv for mange klubber. Når han nå ønsket å ta et steg videre, og kontraktssituasjonen var som den var, så er vi fornøyde med den avtalen vi har fått med Molde, sier Langeland, som presiserer at Start har strukket seg langt for å forsøke å beholde Christensen.

- Vi har hele tiden vært klare på at vi har ønsket å beholde Tobias og vi har ønsket å skrive ny kontrakt med ham. Når vi nå selger ham er fordi han ønsket det sterkt selv, og i tillegg har hensynet til vår samarbeidsklubb Vigør også veid tungt, sier Langeland.

Christensen er flasket opp i Vigør, før han kom til Start i 2015. Moderklubben får en vesentlig del av overgangssummen som en del av avtalen mellom Start og Vigør.

- Det er gledelig å kunne gi en solid sum til Vigør for den jobben de har gjort med Tobias. Hadde vi latt ham dra som bosmanspiller ville Vigør sittet igjen med småpenger. Det ønsket vi ikke, sier Langeland.

- Vi er sikre på at pengene vi nå sender videre til Vigør kan være med å bidra til at de kan dyrke frem nye, spennende talenter som kan vokse opp til å bli nye Start-spillere i fremtiden. Det er slik samarbeidsmodellen vår skal fungere, sier Langeland.

- Vi takker Tobias for innsatsen i Start de siste årene, og for de mange flotte øyeblikkene han har gitt oss på Sparebanken Sør Arena. Så har han lovet meg å komme tilbake, og vi ønsker ham selvsagt velkommen tilbake til Start senere i karrieren.  sier Langeland.

 

Her er noen bilder fra Tobias sin tid i Start

Annonse fra Eliteserien: