Sandefjord - Start 0-0

Jonas Deumeland ble den store helten på overtid. (Foto: NTB Scanpix).

Fredag kveld er det duket for toppkamp i OBOS-ligaen mellom Start og Sandefjord. Hjemmelaget står med fire seiere på de siste fem kampene, mens Start står med fem strake seiere i ligaen.

Med Start-seier vil vi gå forbi Sandefjord på tabellen, mens hjemmelaget vil få en luke på fem poeng om de skulle vinne.

Kampen spilles på fredag fordi Sandefjord har invitert deltakerne på Sandar Cup på kamp, og derfor er det ventet veldig mange folk. Sola skinner også også så alt ligger tilrette for en flott fotballkveld.

Start har fått tilbake Damion Lowe etter at han sonet karantene sist runde, mens Eman Markovic er med i troppen etter at han signerte for Start onsdag. Tobias Christensen er tilbake i troppen etter å ha vært skadet sist, mens Mathias Bringaker må stå over på grunn av skade. Det betyr at Martin Ramsland får tillit på topp.

Joey Hardarson kan også glede seg over at Kevin Kabran viste seg flott frem mot Kongsvinger etter å ha returnert fra lånet i Elfsborg uka før.

Starts lag (1-4-2-3-1):

Jonas Deumeland - Eirik Wichne, Joackim Jørgensen, Damion Lowe, Henrik Robstad - Isaac Twum (Segberg fra 63), Afeez Aremu - Kasper Skaanes, Kevin Kabran, Aron Sigurdarson - Martin Ramsland (Christensen fra 67)

Innbyttere: Alexander Pedersen, Espen Hammer Berger, Erlend Segberg, Eman Markovic, Tobias Christensen, Sander Sjøkvist.

Sandefjord (1-4-3-3)

Jacob Storevik - Marcos Vales Gonzalez, Anton Sebastian Kralj, Vidar Jonsson, Alberto Ortiz Moreno - Enric Valles Prat, Mohamed Ofkir (Mladenovic fra 88), Håvard Storbæk (Mjelde fra 86) - Ruben Herraiz Alcarraz (Kurtovic fra 83), Marius Høibråten, Pontus Engblom

Innbyttere: Jesper Granelund, Lars Grorud, Sander Foss, Erik Mjelde, Stefan Mladenovic, Sander Risan Mørk, William Kurtovic

• Pause: 0-0

• Komplett Arena

• OBOS-ligaen, 17. runde

• Dommer: Sivert Øksnes Amland, Fana Fotball

• Gult kort: Isaac Twum, Afeez Aremu, Henrik Robstad (Start)

• Rødt kort: Damion Lowe (Start)

• Tilskuertall: 5800

3 min: Vi får kampen første sjanse! Wichne spilles frem på høyre og han slår hardt inn bak Sandefjord-forsvaret. Ramsland er nære på å nå ballen, men keeper plukker den.

5 min: Vi holder trykket oppe mot hjemmelaget og får to cornere rett etterhverander. Den andre ender med en ok mulighet, men Skaanes får ikke skikkelig treff når han får ballen i god posisjon i returrommet. Frisk start av våre gutter!

6 min: Igjen kommer vi frem på høyresiden og igjen er vi nære på å få avsluttet, denne gang er det Sigurdarson som ikke når ballen med hodet. Veldig bra åpning av våre gutter!

9 min: Så er hjemmelaget nære på. Et innlegg fra venstre lander oppå tverrligger. Så ut som Deumeland hadde ok kontroll.

12 min: Hjemmelaget bedre nå. Slår tidlig i bakrom på Engblom og han fyrer av via Lowes fot og til corner. Den klarerer vi.

15 min: Twum prøver seg fra langt hold og ballen går helt oppe i krysset. Storevik gjør en god redning og får såvidt slått ballen til corner.

23 min: Jevnspilt første halvdel av 1. omgang. To lag som prøver å bygge opp bakfra. Få store muligheter foreløpig, men begge lag har vært nære ved å skape store sjanser.

25 min: Bra angrep der Lowe spiller opp til Skaanes på høyrekanten. Han slår inn til Kabran, som tar ned ballen på 6-7 meter. Skuddet hans blir blokkert.

28 min: Sigurdarson får en stor mulighet på frispark fra 22-23 meter etter at han selv ble felt. Prøver å skru ballen over muren, men ballen treffer en forsvarer i hodet.

30 min: Stor sjanse for hjemmelaget! Vi mister ballen på vei fremover og Sandefjord kontrer kjapt. Ender med et skudd over fra 12-13 meter.

36 min: Der trodde hele stadion det stod 1-0, men utrolig nok bomme Sandefjord-spilleren fra 3-4 meter!

39 min: Skaanes får en god mulighet når en corner faller ned til ham på bakre stolpe. Drar til på volley, men klarer ikke presse skuddet ned under tverrliggeren.

41 min: Robstad klinker til i en duell og får gult kort. Sandefjord fyrer løs på frisparket men det går utenfor Deumelands mål.

Pause: Pause: En tett og underholdende omgang med to lag som går for mål. God stemning også på tribunen! Vi har hatt en haug av cornere og et par gode muligheter etter innlegg fra sidene, men det er hjemmelaget som har hatt de to største sjansene.

49 min: Sandefjord best i gang i andre omgang. Får en ok mulighet på frispark men Deumeland redder. Vi sliter med å klarere skikkelig.

59 min: Start kontrer med Ramsland og Sigurdarson. Aron slår inn til Skaanes, og han får etterhvert headet ballen ned til Ramsland som står alene på fem meter. Det vinkes for offside, og Ramsland skyter også over.

60 min: Vi kommer i trøbbel igjen fordi vi klarerer ballen inn i farlig sone. Heldigvis blokkerer Jørgensen skuddet fra 16 meter.

63 min: Isaac Twum, som levde litt farlig etter å ha pådratt seg gult kort, bytte ut. Inn kommer Erlend Segberg.

67 min: Nytt bytte. Ut går Ramsland, inn kommer Tobias Christensen.

70 min: Lowe bommer på mottaket og Sandefjord får en stor kontringsmulighet. Heldigvis retter Lowe opp igjen ved å vinne tilbake ballen.

74 min: Sandefjord har tatt over mer nå. Trykker på, men foreløpig har vi ryddet unna det som har kommet.

76 min: Gigantisk sjanse! Robstad tråkler seg ned til linja og slår inn. Ballen ender hos Sigurdarson motsatt og han slår hardt inn foran mål. Christensen får den på bakre stolpe og skal bare sette ballen i det åpne målet. Men treffer nettveggen!

77 min: Nytt flott angrep. Robstad slår inn fra venstre og Skaanes får hodet på ballen. Den ser ut som den går i en hånd og ut, men dommer dømmer corner.

80 min: Vi kontrer kjapt og får en god sjanse, men Kabrans innlegg er litt før løst, og keeper kan plukke ballen foran beina på Sigurdarson.

84 min: Ofkir drar til fra 20 meter etter at vi har mistet ballen på vei fremover. Ballen skrur like utenfor.

89 min: Kabran drar seg fri og drar til fra langt hold, men rett på keeper.

90 min: Legges til fem minutter.

90+5 min: Sandefjord får straffe i siste minutt! Lowe får rødt kort for å ha taklet Engblom som siste mann..

SÅ REDDER JONAS STRAFFEN! For en dramatikk!

Slutt: Det ender 0-0 i en høydramatisk og spennende kamp. Begge lag hadde sine sjanser, men mot slutten var det altså hjemmelaget som var nærmest da de fikk straffespark. Deumeland ble den store helten da han reddet straffen. Med det er det fortsatt to poeng mellom lagene.

Neste kamp er mot Tromsdalen søndag 18. august klokken 18:00.