Starts gatelag

Start har et gatefotball-lag som skal hjelpe mennesker som sliter med rus- eller psykiske utfordringer.

Annonse:

Eliteserien og Obosligaen har tatt et felles samfunnsansvar ved å etablere gatelag for rusavhengige. Det er nok av velvilje rundt prosjektet, og i per i dag er det etablert over 20 gatelag rundt om i landet. Alle lagene er organisert gjennom Fotballstiftelsen(FS), som både leder og står for finansiering til klubbene. Opplegget er et samarbeid mellom toppklubber, Fotballstiftelsen og Norsk Toppfotball.

Hva er gatelaget?

Gatelaget er et lavterskeltilbud for mennesker med utfordringer knyttet til rus- og psykiske vansker. Målet med gatelagstilbudet er at det skal fremme et rusfritt, inkluderende og meningsfylt liv for deltakerne og bidra til at økt deltakelse i det ordinære samfunns- og arbeidslivet. IK Starts Gatelag ble etablert i 2015, og har siden den gang vært en viktig del av IK Starts samfunnsmessige engasjement.

Det er et fotballtilbud for menn og kvinner, som organiseres av IK Start. To dager i uken (onsdag og fredag) møter spillerne opp på Sparebanken Sør Arena til trening, lunsj og en hyggelig dag. Vi møter opp i 3.etasje i forkant av treningen for en prat og en kopp kaffe. Deretter samles laget til trening, før dagen avsluttes med en felles lunsj i godt selskap sammen med frivillige som jobber i klubben. I tillegg til de ukentlige treningene drar Gatelaget på turneringer og spiller kamper mot andre Gatelag.

Vi i IK Start har et mål om å videreutvikle gatelagstilbudet og sikre at spillerne våre får et godt tilbud. På grunnlag av dette samarbeider IK Start med Kristiansand kommune i forhold til treninger/kamp, oppfølging og rekruttering. Vi er stolte av samarbeidet, og veldig glad for å ha med Kristiansand kommune på laget.

gatelaget Raufoss.jpg

Hvordan bli en del av IK Starts Gatelag?

Er du interessert eller kjenner du noen i målgruppen som kunne tenke seg å være med?

Ta kontakt med:

Espen Børufsen
Tlf: 41518572

Epost: [email protected]

IK Start gatelag turnering SSA.jpg

Det er også nok av velvilje rundt prosjektet. Opplegget er et samarbeid mellom Start, Fotballstiftelsen og Norsk Toppfotball. Maten blir sponset av Orkla og treningstøy kan ved behov lånes fra klubben og vår utstyrsleverandør.

Annonse fra Obos-ligaen: