Vajebah Sakor matchvinner mot Åsane

Vajebah Sakor ble kampens eneste målscorer, da vi slo Åsane 1-0 i kveldens midtukekamp i OBOS-ligaen. (Foto: Helge N. Olsen)

Vi tok i mot Åsane til den 20. runden av OBOS-ligaen 2023 i kveld. Da kampen ble sparket i gang, var det med et Start-lag som hadde gjort fire endringer fra forrige kamp.

Omgangen startet rolig, uten at noen av lagene kom til de største sjansene. Etter 20 minutter kom vi til kampens første store sjanse, men Mathias Grundetjerns forsøk ble blokkert.

På venstresiden startet Salim Nkubiri for andre gang denne sesongen, og den svenske 19-åringen var med å begeistre publikum med kvikke bein og fine finter, i en ellers rolig første halvdel - som lenge så ut til å ebbe ut i 0-0.

Salim Nkubiri på et av sine mange dribleraid i løpet av den første omgangen. (Foto: Helge N. Olsen.)

Minuttet fikk vi en corner fra venstre side. OBOS-ligaens assistkonge Sander Sjøkvist slo corneren, og Vajebah Sakor kriget inn ledelsen rett før vi gikk til pause. Et passende tidspunkt å ta ledelsen på.

Etter pausen fortsatte kampen litt i samme spor, uten de alt for store sjansene. Åsane som jeget utlikning fikk et par halvsjanser på langskudd, men satt aldri vår keeper, Jasper Silva Torkildsen, på de store prøvene.

Etter fem minutters tillegg blåste dommeren i fløyta, og tre poeng til oss var et faktum. Deilig!

#22 Agon Sadiku

Innbyttere: Mark Jensen, Herman Johnsen, Kalle Wallius, Jesper Gravdahl, Rolf Daniel Vikstøl, Adrian Eftestad Nilsen, Emir Derviskadic, Sindre Osestad.

Slik var kampen:

1’ Dommeren blåser i fløyta og dermed er OBOS-ligaens runde #20 i gang.

20’ Sakor med en fin ball inn bak. Strannegård legger igjen til Grundetjern som får en god målsjanse. Skuddet blir blokkert.

27’ Vi får et frispark i god posisjon. Bjarni Duffield skyter i muren.

33’ Åsane skyter like utenfor. I frispillingen like etterpå holder det på å gå galt for Torkildsen, men vi slipper med skrekken.

38’ Bjarni legger inn på bakre, Sakor vinner duellen, men header i ryggen til en forsvarer og ut til corner. På corneren får Åsanes keeper frispark.

44’ VAJEBAH SAKOR!!!!! Sakor kriger inn ledelsen på en dødball! Hvem som hadde målgivende kan man tenke seg til selv… Så klart Sander Sjøkvist.

45’ Vi leder 1-0 til pause. Vajebah Sakor med scoringen!

46’ Kampen er i gang igjen.

58’ Emir Derviskadic blir byttet inn, ut går Agon Sadiku.

68’ Rolf Daniel Vikstøl kommer inn for Jesper Gregersen.

72’ Henrik Robstad må gi seg. Inn kommer Kalle Wallius.

72’ Sindre Osestad har også kommet inn. Ut gikk Vajebah Sakor.

75’ Vi får et frispark i god posisjon.

76’ Kalle Wallius skyter over mål.

90’ Vi nærmer oss overtid nå.