Tap borte mot Mjøndalen

Det endte 2-0 til hjemmelaget da vi gjestet Consto Arena lørdag ettermiddag. (Foto: Tor Erik Schrøder)

IK Start møtte Mjøndalen på Consto Arena, lørdag klokken 15:00, i OBOS-ligaens runde #27.

Start startet sterkt og spilte seg fint gjennom Mjøndalens forsvar etter tre minutter. Alagie Sanyang kom alene med keeper, men ble vinket av for offside. Mjøndalen presset høyt de første 15, men Start spilte seg godt ut ved flere anledninger uten å skape de store sjansene. Første stikk gikk allikevel til Mjøndalen da Kristoffer Tokstad ble spilt fri på høyre side og satt ballen i krysset bak Jasper Torkildsen etter 17 minutter.

Kristoffer Tokstads 1-0 scoring for Mjøndalen. (Foto: Tor Erik Schrøder)

Start fikk en stor sjanse til å redusere i det 25. minutt. Vajebah Sakor var våken i presset og fikk avsluttet inne i 16 meteren. Mjøndalens keeper reddet, men slapp ballen i returrom hvor Jesper Gregersen fikk headet ballen på mål, men Mjøndalen fikk klarert på strek. Start fortsatte å skape sjanser. Like før halvtimen ble det nok en avslutning i boks. Denne gangen var det Bjarni Duffield som fikk muligheten, men skuddet ble satt like utenfor mål. Start kom så nærme man kan uten å score i det 34. minutt. Alagie Sanyang fikk avsluttet godt med hodet og det måtte en prakt redning til fra Mjøndalens keeper for å forhindre utligningen.

Start vokste inn i kampen og styrte det meste av spillet etter målet og kom seg til flere store muligheter i Mjøndalens boks. Ballen ville derimot ikke over streken og hjemmelaget gikk til pause med ledelsen 1-0.

Start gjorde et bytte i pausen da Vajebah Sakor gikk av for Sindre Osestad. I andre omgang testet Jesper Gregersen skuddfoten tidlig. Unggutten fikk et greit treff på ballen, men skuddet endte utenfor. Mjøndalen økte ledelsen sin til 2-0 etter 60 minutter med scoring av Love Reuterswaerd. Start gjorde et nytt bytte etter 67 minutter. Emir Derviskadic kom inn for Henrik Robstad. Mjøndalen tvang frem flere feil fra Start gjennom sitt høye press. Agon Sadiku kom på for Jesper Gregersen etter 74 minutter.

Alagie Sanyang kom nærme redusering etter 80 minutter. Sanyang forsøkte å bøye ballen i motsatt kryss, men skuddet gikk like utenfor. Sindre Osestad fikk avsluttet i felt etter pasning fra Fabian Ness, men skuddet gikk rett på keeper. Deni Dashaev kom inn for Fabian Ness i det 87. minutt. Mjøndalen presset med høy energi hele kampen og klarte å forhindre Start fra å score. Kampen endte til slutt 2-0 til hjemmelaget.

#10 Alagie Sanyang

Innbyttere: Jensen, Wallius, Vikstøl, Dashaev, Derviskadic, Nkubiri, Nilsen, Osestad, Sadiku.

Utilgjengelige spillere: Grundetjern, Schulze, Lahne.

Slik var kampen:

3` Tom Strannegård og Alagie Sanyang kombinerer fint og Alagie får fyrt av mot mål, men blir blåst offside.

13` Mjøndalen presser høyt, men Start holder ballen godt i laget og spiller av presset godt.

17` Mjøndalen scorer 1-0.

25` Start med stor mulighet! Vajebah Sakor får avsluttet inne i 16 meteren. Keeper får reddet, men ballen går i returrommet og Jesper Gregersen får headet den mot mål. Men Mjøndalen får klarert på strek.

29` Start med ny mulighet! Bjarni Duffield får fyrt av et skudd som sniker seg like utenfor venstre stolpe.

34` Utrolig at det ikke står 1-1! Alagie header på mål og keeper strekker seg så lang han er og får reddet på strek.

45` Pause på Consto Arena. Start ligger under, men har hatt mange muligheter til å utligne. Vi snur dette i andre omgang!

46` Mjøndalen sparker igang andre omgang av kampen. Ut med Vajebah Sakor, inn med Sindre Osestad

48` Jesper Gregersen med skuddmulighet, men går like utenfor.

60` 2-0 til MIF

67` Emir Derviskadic kommer inn for Henrik Robstad

74` Agon Sadiku inn for Jesper Gregersen

81` Mulighet for Alagie, men ballen skytes like over

86` Fabian Ness sender en pasning til Sindre Osestad inne i 16 meteren. Sindre skyter, men den går rett på keeper.

87` Deni Dashaev inn for Fabian Ness

90` Det er slutt i Drammen. Mjøndalen vinner 2-0 på Consto Arena.