Mjøndalen borte står for tur

Mjøndalen borte står for tur i første kamp etter landslagspausen. (Foto: Helge N. Olsen)

Annonse:

Etter en ukes pause er det endelig klart for en ny runde i OBOS-ligaen og på lørdag tar vi turen til Drammen for å møte Mjøndalen på Consto Arena. Etter seieren mot Kongsvinger i forrige runde i OBOS-ligaen, ligger vi på en 4.plass med 8 poeng opp til direkte opprykk og seks poeng ned til 7.plass. Opp til 3. plass er det kun ett poeng.

K P
12 Sogndal 0 0
13 Stabæk 0 0
14 Start 0 0
15 Vålerenga 0 0

Sist oppgjør mot Mjøndalen var 8. juli og endte 3-0 til Start på Sparebanken Sør Arena. Det var Zakaria Sawo, Mathias Grundetjern og Luc Mares som scoret Starts mål. Se målene fra den kampen nederst i saken.

Lørdagens motstander

Sesongen til Mjøndalen har variert i årets OBOS-liga og de ligger for øyeblikket på en 13. plass, tre poeng foran Jerv på nedrykkskvalik. Forrige kamp spilte de borte mot Raufoss, der kampen endte 0-0. Siden starten av september har drammenserne to seire, to uavgjorte og ett tap og har ikke tapt på Consto Arena de tre siste hjemmekampene.

Etter Kristian Liens overgang til FC Groningen er Mathias Bringaker mestscorende spiller i Mjøndalen-troppen. Bringaker er et kjent navn her i sør, da han har spilt for oss i tre sesonger.

Fra 2018 til og med 2020 spilte Bringaker for oss i IK Start, før han gikk videre til Sandnes Ulf før 2021-sesongen. I 2022 spilte han i Kongsvinger, før han denne sesongen gikk til lørdagens motstander.

brrrr.png
Vår tidligere spiller, Mathias Bringaker, kom til Mjøndalen før denne sesongen. (Foto: miffotball.no)

Angrepsspilleren har denne sesongen levert stabilt for laget med de brune trøyene, og nå står spissen med 7 fulltreffere på 19 kamper i OBOS-ligaen. Hans siste mål kom i 2-0-seieren mot Skeid i slutten av september, da Bringaker scoret begge målene.


Annonse fra Obos-ligaen:
Publisert: 17.10.2023
Skrevet av: Marcus Petterson & Vetle Stousland